Notícies

Punt d'or del PHC Sant Cugat a Taradell que li permet afrontar l'última jornada, contra el SHUM Maçanet, al Pavelló 2, depenent d'ell mateix per pujar a l'OK Lliga

01.05.2022

PATI HOQUEI CLUB SANT CUGAT

Una victòria del Patí Hoquei Club Sant Cugat -líder amb 47 punts en l'OK Lliga Plata Sud- a la pista del CP Taradell -2n amb 44 punts- aquest dissabte, 30 d'abril, a la nit, li hauria donat l'ascens a l'OK LLiga Masculina, la màxima categoria de l'hoquei sobre patins estatal. Els Joan Carles Vadillo, però, han empatat a 2 gols en un partidàs per part d'ambdós conjunts, ple d'ingredients.

Menys perdre de més de 2 gols, tot s'hi val

Més emocionant, impossible. Ara, en la 22a i última jornada de lliga, el PHC Sant Cugat es jugarà l'ascens i el títol de lliga al Pavelló 2 contra el SHUM Maçanet, 3r amb 44 punts, el pròxim dissabte, 7 de maig, a les 20 hores. Al PHC Sant Cugat, que depèn de si mateix, li val guanyar, empatar i, fins i tot, no perdre de més de 2 gols, per ascendir. L'altre partit en què el PHC Sant Cugat haurà de mirar de reüll és el CP Vilafranca (4t, amb 43 punts) - CP Taradell (2n, amb 44 punts). Amb tot, passi el que passi, el PHC Sant Cugat ja té assegurada, matemàticament, la 2a posició, que dóna dret a jugar la promoció d'ascens.

Les més de 400 persones que han omplert les grades del Pavelló Municipal d'Esports El Pujoló de Taradell han gaudit d'un excel·lent espectacle, en un partit d'alta intensitat i amb un joc ràpid i directe.

Jordi Pons torna a ser clau

L'extraordinari porter del PHC Sant Cugat, Jordi Pons, ha tornat a demostrar la seva categoria en una primera part on ha estat, novament, pletòric. El CP Taradell, farcit d'exjugadors de Parlem OK Lliga, ha saltat a la pista amb molta intensitat i ritme de partit i, això, ha obligat Pons a exercitar-se al màxim. I, així, ha estat. Ho ha parat tot. En canvi, la primera ocasió de gol dels vermell-i-negre no ha arribat fins al minut 8 quan Carles Domènech no ha pogut rematar amb comoditat una passada de Joan Farnés que, després de complir un partit de sanció per acumulació de targetes blaves, ha tornat a l'equip i, com sempre, la seva aportació ha estat majúscula.

El primer gol del partit l'ha fet el CP Taradell, en el minut 9, obra de Víctor Crespo. Dos minuts després, el tècnic del PHC Sant Cugat, Joan Carles Vadillo, ha demanat el primer dels dos temps morts -l'altre ha estat en el minut 20- amb l'objectiu de fer revifar el seu equip, amb falta d'idees. En el segon tram del primer període, els vermell-i-negre han anat de menys a més, tot i que el perill l'han generat en accions individuals davant un CP Taradell que sempre ha mantingut un joc molt intens i directe amb una defensa molt compacta i segura. L'ocasió més clara dels santcugatencs en aquest primer temps l'ha tingut el capità Pau Gilabert quan faltaven 2 minuts i 29 segons per arribar al descans. El porter Albert Dalmau ha aturat els dos xuts que ha arribat a llençar Gilabert.

Reacció del PHC Sant Cugat

En els segons 25 minuts de partit s'ha girat la truita i ha estat el PHC Sant Cugat qui ha generat més perill a porteria contrària. L'empat no s'ha fet esperar i Xavi Serrallonga ha establert l'1 a 1 després d'un obús que ha xutat, des de lluny, Carles Domènech. Serrallonga ha empès la pilota des de la mateixa línia de gol, després del rebuig del porter local, que ha ofert una brillant actuació en aquesta segona part. En el minut 16, Pons ha tornat a estar excels aturant l'única falta directa que ha provocat el CP Taradell al llarg del partit. En els últims 6 minuts de partit ha estat un intercanvi constant de cops entre ambdós equips que els dos porters han sabut controlar. Amb tot, però, en els darrers 5 minuts cada conjunt ha fet un gol. El primer l'ha fet el CP Taradell, una altra vegada de Víctor Crespo, aquesta vegada de penal. Establia el 2 a 1 i faltaven 4 minuts i 56 segons per acabar el xoc. No obstant això, quan faltaven 3 minuts i 32 segons perquè finalitzés aquest matx d'alt voltatge el capità Pau Gilabert ha aconseguit l'empat a 2 gols definitiu, amb una falta directa.

Joan Carles Vadillo: "L'empat és positiu, depenem de nosaltres mateixos"

L'entrenador del PHC Sant Cugat, Joan Carles Vadillo, ha assegurat després del partit que "l'empat és positiu, depenem de nosaltres mateixos. És un bon resultat de cara a afrontar l'última jornada sense estar pendents de ningú".

"Tenia clar que aquí, a Taradell, no podríem imposar un joc ràpid, de moltes transicions perquè ells no et deixen. Ho tenia claríssim i sabíem que havíem de passar per aquesta fase, d'aguantar l'embranzida. Però que a mesura que anés passant el partit, segurament ens trobaríem millor, amb més espais i opcions, com així ha estat", ha explicat el tècnic.

Per a Vadillo, "el SHUM és un dels equips que millor està jugant aquesta lliga. Allà ens va costar moltíssim guanyar (4-6) i espero un altre partit igualat. El Pavelló 2 ha d'estar a vessar".

Xavi Serrallonga: "Tot això és el reflex del treball que estem fent tot l'equip"

Xavi Serrallonga, autor del primer gol del PHC Sant Cugat, ha assenyalat a SantCugatCreix que aquest "és un empat importantíssim en el nostre objectiu que de tota la temporada, que és arribar en l'últim partit de lliga depenent de nosaltres mateixos. Ara ens queda només un partit, una final". Per a Serrallonga, tot això "és el reflex del treball que estem fent tot l'equip. Som un bloc molt compensat i dens".

Respecte al partit amb el CP Taradell ha explicat que "en la primera part ells han tingut més ritme de joc, possessió de pilota i més ocasions de gol, però en la segona s'ha equilibrat moltíssim. Ha estat un partit molt difícil".

Xavi Serrallonga: "Esperem un Pavelló 2 superple"

Serrallonga assegura que "ens ho juguem tot a una carta. Esperem un Pavelló 2 superple. Estic segur que el treball donarà els seus fruits perquè aquest equip i club s'ho mereix".

L'afició, amb el PHC Sant Cugat a Taradell

El PHC Sant Cugat no ha estat sol a Taradell. Prop de 35 persones -les entrades que ha concedit el CP Taradell al PHC Sant Cugat- no han deixat de donar suport a l'equip, i s'han fet sentir.

El PHC Sant Cugat donant les gràcies a la seva afició pel suport rebut. FOTO: À. L. P. / SantCugatCreix

Segona volta extraordinària del PHC Sant Cugat -líder des de fa moltes jornades- que encadena 12 jornades sense perdre, amb 11 victòries consecutives i 1 empat, amb el CP Taradell.

Si el PHC Sant Cugat acaba pujant serà el segon ascens a la màxima categoria estatal. El primer el va assolir la temporada 2018-2019, a la pista del Lleidanet HC Alpicat. Aleshores, els vermell-i-negre van ascendir com a 2n classificat, per darrere del CP Calafell.

CE Arenys de Munt puja a Parlem OK Lliga

D'altra banda, el CE Arenys de Munt ja és matemàticament campió de l'OK Lliga Plata Nord i nou equip de Parlem OK Lliga, després d'empatar a 3 gols a la pista del 3r classificat, el CH Mataró, en la penúltima jornada del campionat. Ara, CE Vendrell, 2n amb 39 punts, i CH Mataró, 3r amb 37 punts, es jugaran en l'última jornada la segona posició final, que permet jugar el play-off d'ascens.

TEXT i FOTOS: Àlex López Puig.