Notícies

Un equip Fem 17 del Patí Hoquei Club Sant Cugat, classificat per primera vegada per disputar la Fase Final del Campionat de Catalunya de Clubs

25.04.2022

Un equip Fem 17 del Patí Hoquei Club Sant Cugat, classificat per primera vegada per disputar la Fase Final del Campionat de Catalunya de Clubs

PATI HOQUEI CLUB SANT CUGAT

Per primera vegada en els 55 anys d'història del Patí Hoquei Club Sant Cugat, un equip Fem 17 de l'entitat jugarà la Fase Final del Campionat de Catalunya de Clubs. Aquesta competició es jugarà del 13 al 15 de maig, a Cambrils.

El PHC Sant Cugat s'ha assegurat la classificació aquest diumenge, 24 d'abril, en derrotar (2-0), al Pavelló 2, l'HC Lleidanet Alpicat, en el tercer i definitiu partit de l'eliminatòria de play-off. El dissabte 23 d'abril, les vermell-i-negres es van imposar per 1 gol a 2, després de perdre el primer partit a Alpicat el 9 d'abril per 2 a 1. Les de José Emilio Borregan van haver de jugar aquesta ronda de classificació com a 4es classificades del grup A de Preferent, davant el 5è i penúltim del grup B, l'HC Lleidanet Alpicat.

Subcampió de la primera fase amb els mateixos punts que el campió

En la primera fase -amb 23 equips en competició-, el PHC Sant Cugat va finalitzar 2n de 6 equips, amb els mateixos punts -24- que el campió, el Cerdanyola CH.

Els 7 rivals en el Campionat de Catalunya de Clubs

Els 8 equips que competiran en la segona edició del Campionat de Catalunya són el CP Voltregà, el CH Caldes i el CP Manlleu (1r, 2n i 3r classificats del grup A de Preferent), CH Mataró, HC Palau Plegamans i Girona CH (1r, 2n i 3r classificats del grup B de Preferent), i Cerdanyola CH (4t classificat del grup B de Preferent) i PHC Sant Cugat (4t classificat del grup A de la 2a fase de Preferent).

 

Excel·lent i històrica temporada del Fem 17 del PHC Sant Cugat. FOTO: PHC Sant Cugat.

 

Óscar González: "Ja estem començant a estar entre els clubs catalans consolidats en l'àrea femenina"

Óscar González, director esportiu del PHC Sant Cugat, ha assenyalat a SantCugatCreix que al PHC Sant Cugat "fa pocs anys que el club té branca femenina, però ja estem començant a estar entre els clubs catalans consolidats en l'àrea femenina. Hem crescut en pocs anys i estem treballant bé. Volem continuar creixent".

González detalla que amb la contractació fa uns anys de Beto Borregan, responsable de l'àrea femenina, el club ha fet un salt qualitatiu. "Borregan ens ha donat un canvi", assegura. Per a González, l'objectiu dels equips femenins de l'entitat "és la formació, tenir bons entrenadors i que hi hagi jugadores que arribin al primer equip, a l'OK Lliga".

Les protagonistes
L'equip que entrena José Emilio Borregan, que també competeix en la lliga de 1a Catalana, està integrat per la portera Emma Zurron i les jugadores Dana Anton i Maria Just, que també defensen el primer equip a l'OK Lliga, Clara de la Rosa, Nayara Molero, Guiomar Pardiña i Alba Costa (Fem-15).

6 equips i 60 jugadores

En l'actualitat, en el vessant femení (6 equips i 60 jugadores), el PHC Sant Cugat té 2 equips séniors (OK Lliga i 1a Catalana), Fem 11, Fem 13, Fem 15 i Fem 17. La pròxima campanya 2022-2023, el PHC Sant Cugat tindrà també un Mini Fem i, així, tindrà un equip per categoria.

La primera temporada en què es va crear un equip Fem 17 al PHC Sant Cugat va ser el curs 2019-2020.

Després que el conjunt Fem 13 del PHC Sant Cugat participés en la Fase Final del Campionat de Catalunya de Clubs 2020-2021, ara ho farà un segon equip femení de l'entitat, el Fem 17.

 

TEXT: Àlex López Puig.

FOTO: Patí Hoquei Club Sant Cugat.