Notícies

El Junior FC guanya un rival directe, l'RS Tenis, i l'avança en la classificació

22.11.2020

JUNIOR FC

El primer equip masculí d'hoquei sobre herba del Junior FC ha superat (3-2) un adversari directe en la lluita per evitar el descens de categoria, l'RS Tenis de Santander -ara 9è amb 7 punts-, com ja va fer amb el Línia 22 HC (7-0) però no va assolir davant el CD Terrassa (1-1), ambdós partits com a equip local. Amb aquest resultat de la 9a i antepenúltima jornada de la primera volta de la Divisió Masculina A, el Junior FC abandona la 9a posició per ocupar, ara, el 7è lloc de 12 conjunts amb 8 punts, així fora de les 3 últimes posicions de descens directe i del 9è lloc, que obliga a disputar el play-out. Així, ara es classificaria per jugar la pròxima edició de la Copa del Rei.

Un partit que s'ha complicat

Els blau-i-negres han aconseguit aquest diumenge, 22 de novembre, al Junior FC, la segona victòria del campionat –totes dues a casa- en un partit que s'ha posat de cara amb un 2-0, però que s'ha complicat i que ha acabat guanyant per un ajustat 3 a 2. El Junior FC ha fet el primer gol del partit en el minut 6, obra de Pau Masip. Només començar el segon quart, en el minut 3, Pol Ribó ha establert el 2 a 0. Els d'Uri Torras tenien un partit plàcid i controlat, ja que l'RS Tenis no arribava a porteria contrària i, a més, li costava treure la pilota des del darrere. Amb tot, els de Santander han escurçat distàncies en el marcador aprofitant el primer i únic penal-córner que han generat. En el minut 14, Alejandro Dávila feia el 2 a 1. Aquest gol ha perjudicat, i molt, al Junior FC, que ha jugat molt nerviós els 2 últims quarts, tot i que el rival tampoc ha generat perill. Els blau-i-negres, però, han marcat el 3 a 1 en el 5è penal-córner que han gaudit. Uri Bozal, que amb 4 gols és l'11è màxim golejador de la màxima categoria estatal, ha marcat en el minut 11 de l'últim quart. Però Eduardo González-Mesones ha establert el 3 a 2 definitiu quan faltaven 2 minuts per acabar l'encontre.

Després del partit, l'entrenador del Junior FC, Uri Torras, ha assenyalat que "per a nosaltres aquest partit era com una final" i que "crec que en anar per davant en el marcador et transmet la confiança que tens, entre cometes, marge d'error. Però crec que ens hem relaxat massa en aquest aspecte i, erròniament, hem volgut anar a buscar el gol que ens donés la tranquil·litat i hem descuidat, de vegades, els contracops o els flicks de l'RS Tenis i, això, no ho podem permetre. I això és el que els hi acabo de dir als jugadors. En un partit controlat amb el 3 a 1 com el teníem, amb dos minuts que quedaven, no es pot complicar d'aquesta manera".

Doble jornada de lliga?

El Junior FC, amb un balanç de 2 victòries, 2 empats i 4 derrotes, jugarà el seu únic partit ajornat al camp de l'RC Jolaseta (Getxo) el divendres 27 de novembre, a les 19 hores, corresponent a la 5a jornada de lliga. Els bascos són 10ns i antepenúltims amb 6 punts, amb 2 victòries i 5 derrotes.

Torras també ha assegurat que "anem a Getxo a guanyar, perquè és un rival directe. És una altra final, i fora de casa és més complicat".

Tan sols dos dies després, els d'Uri Torras haurien de jugar a Madrid, contra el San Pablo Valdeluz Complutense, a les 12.30 hores, en partit de la 10a jornada de lliga. Però l'enfrontament que els madrilenys havien de jugar al camp de l'RC Polo en aquesta 9a jornada no s'ha disputat per possibles COVID-19 en jugadors de Madrid. Durant la pròxima setmana se'ls hi faran proves PCR que determinaran si aquest encontre es juga definitivament. El San Pablo Valdeluz Complutense és 6è amb 12 punts, amb 4 victòries i 4 derrotes.

TEXT: Àlex López Puig.