Notícies

El Junior FC de futbol guanya al camp de la UE Rubí B amb un gol del juvenil Pate Niang a tres minuts pel final del partit

09.05.2021

JUNIOR FC

Victòria important (2-3) la que ha aconseguit el Junior FC, que s'ha imposat amb un gol en el minut 42 del segon temps al camp del fins llavors 4t classificat (16 punts) -ara 5è-, la UE Rubí B, aquest dissabte, 8 de maig, a la tarda, al Camp Municipal de Futbol de Can Rosés, a Rubí. Els santcugatencs, que han sumat 11 dels 30 punts en joc, han aconseguit la 3a victòria en el grup 8 de 3a Catalana en les 10 jornades de lliga que s'han jugat fins ara. Així, el Junior FC abandona la 14a plaça de 18 equips i es col·loca 9è, a 2 punts del 6è, que és el Sant Esteve Sesrovires FC, però també a tan sols 2 punts de la primera de les 3 últimes posicions que fan perdre la categoria, que ocupa la UE Castellbisbal.

Els jugadors del Junior FC celebrant el gol de la victòria al camp de la UE Rubí B. FOTO: Àlex López Puig / SantCugatCreix.

El Junior FC desfà una ratxa negativa de 4 jornades sense guanyar

Després de 4 jornades sense guanyar, amb 3 derrotes, contra el Sant Esteve Sesrovires FC (5-3), la Peña Recrativa Sant Feliu de Llobregat (2-1) i el Levante Las Planas FC (1-2), i 1 empat (2-2), a casa amb l'Agrupació Sant Andreu de la Barca B, els blau-i-negres han aconseguit desfer aquesta ratxa negativa. Els de Sant Cugat, amb un balanç fora de casa de 2 victòries i 3 derrotes, han guanyat la UE Rubí, que com a local compta amb 3 victòries, 1 empat i 2 derrotes (consecutives).

El porter Marc Tàrrega, clau en el triomf santcugatenc

Un gol de Pate Niang, jugador del juvenil A del Junior FC, en el minut 42 de la segona meitat, ha donat els 3 punts els de Sant Cugat, que jugaven el seu segon partit seguit fora de casa. En el primer minut del matx, a Iker Jansá li ha faltat xutar dins l'àrea de la UE Rubí B, i en el minut 3 el xut de Rafa Espino l'ha aturat, sense dificultats, el porter rubinenc Aitor Ruiz. En el minut 16, el porter del Junior FC, Marc Tàrrega, que ha quallat una actuació brillant, ha fet una de les aturades del partit. Quim Medina ha fet una centrada des de la banda perquè Sudiky Trawally rematés a boca de canó, però Tàrrega ha aconseguit neutralitzar aquesta acció ofensiva. Tan sols 2 minuts després, en el 18, en una bona ocasió de gol, Iker Jansá ha aixecat massa la pilota sobre la sortida del porter. I en el 19, ha arribat el primer dels 5 gols del partit. Jan Guix ha fet penal a Sudiky Trawally, que ha acabat marcant Manel López. Després de diferents ocasions d'ambdós equips, el porter Oriol Tàrrega ha tornat a destacar amb una aturada espectacular a Sudiky Trawally. L'empat ha arribat en el minut 37, quan Rafa Espino ha aprofitat la passada mil·limètrica d'un company d'equip per plantar-se sol davant d'Aitor Ruiz i superar-lo per baix.

El Junior FC, només per davant en el marcador amb el 2 a 3

Però quan encara no havia passat 1 minut del segon període, un sempre actiu Sudiky Trawally ha fet el 2 a 1 en aprofitar una centrada. Però 3 minuts més tard, en el 4, Martí Clarella ha empatat a 2 gols des del punt de penal. Jan Guix ha pogut marcar en el minut 12, després de llençar-se a l'àrea petita per intentar aprofitar una centrada del seu equip, però la pilota ha sortit fregant a la dreta del pal de la porteria de la UE Rubí B. En el minut 27 del segon temps, Pate Niang ha substituït a Iker Jansá per fer en el minut 42 de la segona part el gol de la victòria. Amb tot, de les botes de Marçal González i el capità Igor, de la UE Rubí B, en els minuts 40 i 46, en dues ocasions clares de gol, han pogut sortir dos gols més.

El Junior FC ha guanyat (2-3) al camp de la UE Rubí B. FOTO: Àlex López Puig / SantCugatCreix.

Primera victòria de Dani Espada com a tècnic del Junior FC

Aquesta també ha suposat la primera victòria de Dani Espada des que es va fer càrrec de l'equip, ara fa 4 jornades, al camp de la Peña Recrativa Sant Feliu de Llobregat (2-1), després de la marxa del tècnic Francesc Puig. Espada, que era el segon entrenador, ara n'és el primer.

Espada: "Portàvem 4 jornades sense conèixer la victòria, jugant bé en camps difícils, i no hem tingut la sort que hem tingut avui fent el 2 a 3 al final del partit"

Dani Espada ha explicat a SantCugatCreix que "l'equip ha competit bé. En les pilotes aèries, que la UE Rubí B n'ha penjat moltes, hem estat molt bé, i ens hem endut moltes segones jugades que ens han ajudat molt a agafar confiança al camp i ens ha permès jugar la pilota amb més tranquil·litat". Espada ha assegurat que "portàvem 4 jornades sense conèixer la victòria, jugant bé en camps difícils, i no hem tingut la sort que hem tingut avui fent el 2 a 3 al final del partit. Els 3 punts ens feien molta falta".

3 punts molt importants que, psicològicament, ajudaran l'equip. "És un cop de moral molt important per a l'equip. És una lliga molt curta, amb pocs partits, i baixen 3 conjunts. Fa 5 jornades anàvem 3rs en la lliga i abans de disputar aquest partit érem 14 ns de 18 equips. Necessitàvem donar una embranzida i l'hem donat en un dels camps més difícils de la categoria. Això ens donarà moral d'aquí endavant", ha afirmat el tècnic de Sant Cugat.

Per a Espada és important "encadenar dues o tres victòries consecutives si al final no volem patir. Jugant com avui, segur, que encadenarem bons resultats". Ara, el principal objectiu que es fixe el tècnic és assegurar-se la permanència al més aviat possible: "És una lliga molt curta. Quan es va reiniciar la lliga, el 20 de marc, vam guanyar els dos primers partits i ens vam situar 3rs a la classificació. Quan estàs a dalt, d'objectiu és estar a dalt, i ara que estem a baix l'objectiu és sortir d'aquesta zona al més aviat possible i veure fins on podem arribar. L'equip té qualitat com per no patir".

El Junior FC rebrà l'AE Abrera, en la primera de les 7 últimes jornades de lliga

En la pròxima jornada de lliga, el Junior FC rebrà l'AE Abrera, el dissabte 15 de maig, a les 18.30 hores. Falten 7 jornades perquè acabi la competició (21 punts en joc). El campió ascendirà a 2a Catalana, el segon jugarà la promoció d'ascens, i els 3 últims classificats baixaran a 4a Catalana.

TEXT i FOTOS: Àlex López Puig.