Notícies

Compte enrere pel 50è aniversari del Club Handbol Sant Cugat, el setembre del 2023

09.02.2021

Compte enrere pel 50è aniversari del Club Handbol Sant Cugat, el setembre del 2023

CLUB HANDBOL SANT CUGAT

La junta directiva del Club Handbol Sant Cugat ja ha començat a treballar en la preparació del programa d'activitats per celebrar, a partir del setembre del 2023, el 50è aniversari de l'entitat esportiva local. El club ha creat una comissió, que lidera Pere Omedes, directiu de l'àrea esportiva del CH Sant Cugat, que s'encarregarà de dissenyar, primer, i executar, després, diferents actes en la temporada 2023-2024, com podrien ser una exposició retrospectiva i conferències de diferents temes d'interès, entre altres propostes que s'estan començant a estudiar.

Que tothom que pugui, aporti material documental

Amb l'objectiu de poder oferir a la ciutat el què han estat els primers 50 anys d'handbol a Sant Cugat i poder organitzar una exposició, amb retalls de premsa, fotografies, documents i trofeus, entre d'altres, el Club Handbol Sant Cugat fa una crida a tota aquella gent que està o ha estat vinculada a l'entitat perquè aporti tot el material documental que tingui amb el propòsit de fer una exposició tan completa com sigui possible.

El suport dels mitjans de comunicació locals, clau

El club que presideix Julià López-Arenas també demana la col·laboració dels mitjans de comunicació de la ciutat (TOT Sant Cugat, Cugat Mèdia, Televisió Sant Cugat, el Cugatenc i Nació Sant Cugat) que col·laborin en la celebració de les noces d'or i que aportin material del seu arxiu documental sobre el Club Handbol Sant Cugat.

Un breu resum de la història del Club Handbol Sant Cugat

El CH Sant Cugat va néixer el setembre de 1973 amb el nom de Club Balonmano Sant Cugat, però el 1990 va passar a formar part de la Unió Esportiva Sant Cugat, com una secció més, com ho eren el bàsquet i el tenis de taula. L'any 2002, però, es va desvincular de la UE Sant Cugat, tot i la bona relació amb el club, per convertir-se amb l'actual Club Handbol Sant Cugat.

10 temporades a Primera Nacional

El primer equip masculí del Club Handbol Sant Cugat ha militat en 3 etapes diferents en la Primera Nacional, la categoria de bronze de l'handbol estatal. I sempre ho ha fet amb gent formada a la pedrera, en una ferma aposta per l'esport de base i santcugatenc. La primera vegada que va ascendir a la Primera Nacional va ser la temporada 1995-1996, categoria que només va poder gaudir en dues campanyes per acabar descendint a la Lliga Catalana.

El curs 1997-1998 els santcugatencs també van pujar després de superar una fase d'ascens, que es va jugar al Pavelló 2 de Sant Cugat. Però només hi van competir una temporada. Finalment, en la campanya 2013-2014, concretament el 18 de maig de 2014, ara al Pavelló 3 de Sant Cugat, va tornar a pujar i, des de llavors -ara fa 7 cursos-, que s'ha consolidat a la categoria.

Els vermell-i-negres també han jugat dues fases d'ascens més (amb un total de 4). La primera, a Sant Sebastià, i la segona, a Sant Cugat, la campanya 1995-1996.

La formació de jugadors i jugadores i la ferma aposta per la base, la filosofia del CH Sant Cugat

El CH Sant Cugat és un club amb una filosofia ben clara, la formació de jugadors i jugadores, apostant pels joves santcugatencs. La primera vegada que el CH Sant Cugat va tenir un equip femení va ser als voltants de 1980.

 

TEXT: Àlex López Puig.

FOTO: SantCugatCreix.