Notícies

SantCugatCreix s'implica en la comissió de treball en matèria esportiva de la ciutat del Consell Sectorial d'Esports de l'Ajuntament

19.06.2024

SantCugatCreix s'implica en la comissió de treball en matèria esportiva de la ciutat del Consell Sectorial d'Esports de l'Ajuntament

DESTACATS

El president de SantCugatCreix, Miquel Martínez, i Xavi Cortés, membre de l'àrea de Coneixement de l'associació multiesportiva, han participat en una nova sessió ordinària del Consell Sectorial d'Esports, aquest dimarts, 18 de juny, a la tarda, a la Sala de Plens de l'Ajuntament, amb una quarantena d'assistents.

Cortés: "Esperonem al Ple Municipal a què el diàleg i l'acord en pro dels interessos comuns prevalgui per damunt d'interessos partidistes"

En el punt 7, d'un total d'11 punts en l'ordre del dia, 'Creació de la comissió específica de treball sobre els eixos futurs d'acció de la ciutat en matèria esportiva' ha intervingut Xavi Cortés, com a vicepresident del Consell Sectorial d'Esports, càrrec que comparteix amb Joan Carles Sada, president de la Coordinadora d'Entitats Esportives de Sant Cugat. Cortés ha iniciat la seva intervenció "reivindicant la iniciativa del regidor Alfredo Bergua (Ppartit Popular) de presentar en format de moció la nostra proposta al Ple Municipal de l'Ajuntament de Sant Cugat i agraïm a la totalitat de forces polítiques representades al consistori l'aprovació per unanimitat d'aquesta. Celebrem que en plenari es parli positivament d'esport municipal i us esperonem a què el diàleg i l'acord en pro dels interessos comuns prevalgui per damunt d'interessos partidistes".

 

Joan Carles Sada, Xavi Cortés, Núria Escamilla i Marisa Santamaria en el Consell Sectorial d'Esports.

 

Cortés: "Proposem que aquesta comissió de treball prengui com punt d'inici l'anàlisi i la diagnosi que presenta el Pla Estratègic de l'Esport 2017-2026"

En el seu discurs, Cortés ha destacat "la voluntat que aquesta comissió inici la seva feina quan abans i proposem que aquesta comissió de treball pels eixos futurs d'acció de la ciutat en matèria esportiva i d'activitat física prengui com punt d'inici l'anàlisi i la diagnosi que presenta el Pla Estratègic de l'Esport 2017-2026, amb la finalitat de detectar i treballar els possibles aspectes diagnosticats i pendents. El pla és vigent i, per tant, creiem que paga la pena no malbaratar els recursos invertits en el seu dia. Tard o d'hora, les entitats haurem de seure amb aquells professionals que gestioneu l'àrea d'Esports o bé seran contractats per a treballar nous documents d'interès pels diversos agents esportius de Sant Cugat".

Els objectius estratègics

També ha subratllat quins són els objectius estratègics:

1. Revisar el model escolar.

-Valorar els itineraris del model d'esport escolar.
-Definir el paper dels agents esportius en edat escolar en el model d'esport
escolar.
-Crear una oferta esportiva per promoure la continuïtat de la pràctica esportiva en l'adolescència.

2. Donar suport a les entitats esportives en la promoció esportiva.

-Acompanyar i donar suport a les entitats en el procés d'adaptació a la
legislació actual.
-Fomentar el paper social, formatiu i inclusiu i de promoció esportiva de les entitats esportives.

3. Promoure un esport de qualitat, accessible i inclusiu a la ciutadania.

-Concretar el paper de l'esport i la seva dinamització per franges d'edat.
-Garantir l'accessibilitat a la pràctica esportiva a tots els col·lectius de població.

4. Consolidar una xarxa d'equipaments esportius de qualitat.

-Concretar els espais esportius necessaris a curt, mitjà i llarg termini.
-Fomentar el manteniment i bon ús de la xarxa d'equipaments esportius.

5. Potenciar i dinamitzar l'impacte de l'esport.

-Promoure Sant Cugat com a ciutat esportiva.
-Potenciar l'impacte econòmic de l'esport al municipi.

En el marc de la comissió proposarem desenvolupar aquests objectius en els 3 aspectes que vam presentar en el Consell Sectorial d'Esports anterior:

-Comissió o taula, segons el debat.
-Creació de l'observatori de l'esport de Sant Cugat.
-Canal de Comunicació Esport Sant Cugat.

Finalment, Cortés ha explicat que "us esperonem a formar part de la comissió i des de la Coordinadora i SantCugatCreix ens comprometem a anar-vos presentant els acords o conclusions en les següents sessions del
Plenari".

Aquelles entitats que ho desitgin es poden adherir en aquesta comissió específica de treball sobre els eixos futurs d'acció de la ciutat en matèria esportiva, a través de l'àrea d'Esports de l'Ajuntament "per començar a treballar com més aviat millor", segons Núria Escamilla, regidora d'Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat.

Després de la presentació del Pla de l'Esport, a càrrec de Paco Bustos (cos de Mossos d'Esquadra), en el punt 4, i el 'Protocol Municipal d'Actuació en situacions de risc i/o maltractament a la Infància i Adolescència', que han desenvolupat Maria Ferrer i Bet Orta (Serveis Socials de l'Ajuntament de Sant Cugat), en el punt 5, ha intervingut, com a assistent al Consell Sectorial d'Esports, Miquel Martínez, president de SantCugatCreix.

Martínez: "Ens posem a la disposició de l'àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament per compartir el que ja estem fent des de SantCugatCreix"

Martínez ha explicat que "SantCugatCreix ja s'ha reunit amb l'àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament per compartir el que ja estem fent des de SantCugatCreix, i ens posem a la seva disposició per veure els punts on podem trobar sinergies. Des del 2017 estem treballant en un sistema a través d'una app per monitorar comportaments. En una primera etapa, amb un projecte amb l'Ajuntament de Sant Cugat, l'E4S. Va ser llavors quan vam veure el potencial del sistema i després de la pandèmia vam arrancar l'Sportboard, més evolucionat, amb uns nous indicadors desenvolupats per la universitat Blanquerna. Aquest nou projecte incorpora els indicadors anteriors conductes de risc i una eina d'avís, detecció i prevenció que vol ser el camí, després d'una anàlisi d'un equip de psicòlegs, que condueixi les situacions detectades als protocols que ja tenen els clubs o el de ciutat que està treballant Serveis Socials de l'Ajuntament".

Martínez: "Pot ser una eina de ciutat i em consta que el pròxim curs l'Ajuntament de Sant Cugat també hi participarà"

Una vegada més, Martínez ha explicat que "l'App d'SportBoard és oberta a totes les entitats de Sant Cugat que vulguin participar. Pot ser una eina de ciutat i em consta que el pròxim curs l'ajuntament també hi participarà".

 

TEXT i FOTOS: Àlex López Puig.