Notícies

SantCugatCreix organitza la jornada 'La importància de la preparació física en l'esport d'elit i de base. El cost de no fer res', a càrrec de Xavi Linde, responsable del departament de Fisioteràpia i Readaptació del FC Barcelona

10.06.2024

SantCugatCreix organitza la jornada 'La importància de la preparació física en l'esport d'elit i de base. El cost de no fer res', a càrrec de Xavi Linde, responsable del departament de Fisioteràpia i Readaptació del FC Barcelona

DESTACATS

SantCugatCreix, amb la col·laboració d'Invisible Training, centre especialitzat en la salut de l'esportista, fisioteràpia i readaptació, medicina, preparació física, nutrició, podologia i osteopatia, organitza la jornada 'La importància de la preparació física en l'esport d'elit i de base. El cost de no fer res', aquest dijous, 13 de juny, a les 18.30 hores, a la Casa de Cultura. Aquesta jornada pretén destacar la importància d'iniciar el treball de preparació física d'infants i joves com més aviat millor.

CAL INSCRIURE'S AQUÍ.

Aquesta és la segona i última sessió del cicle de Jornades Tècniques de Preparació Física d'aquest curs 2023-2024, que tindrà continuïtat la pròxima temporada. En la primera sessió, que es va celebrar el 18 de gener al club Junior FC, amb el títol 'La Preparació Física en l'Esport de Base', els ponents van ser Bernat de Pablo, metge de medicina esportiva i metge de la selecció espanyola absoluta masculina i femenina d'hoquei sobre patins; Aitor Piedra, professor associat a la Universitat de Vic i gestor-promotor del Centre d'Estudis en Esport i Activitat Física (CEEAF) de la Universitat de Vic i readaptador esportiu del primer equip masculí de bàsquet del FC Barcelona.

Aquesta sessió formativa adreçada als 7 clubs que integren SantCugatCreix i oberta a tothom, l'oferirà Xavi Linde, responsable del departament de Fisioteràpia i Readaptació del FC Barcelona i soci fundador i director d'Invisible Training de Sant Cugat i està dirigida a preparadors físics, fisioterapeutes, entrenadors, directius i familiars d'esportistes. Linde exposarà la importància de la implementació de staffs multidisciplinaris que donin cobertura a tots aquests camps en clubs professionals i de base.

 

També hi intervindrà Jordi Padró, coordinador del programa europeu Sonar Injuries per SantCugatCreix i responsable de la preparació física del DSV Club Voleibol Sant Cugat.

Algunes de les preguntes que es posaran sobre la taula són les següents:

-Com repercuteix una lesió en els objectius del club o de l'equip?
-Només ens fixem en la repercussió en l'àmbit esportiu, però, i tota la resta?
-Quin cost té tenir un jugador/a lesionat?
-Pot ser un estalvi econòmic indirecte invertir en professionals en preparació física, nutrició o fisioteràpia?
-Quines afectacions pot tenir en el desenvolupament dels esportistes de base no acompanyar la seva pràctica esportiva amb preparació física o 'entrenament invisible'?
-Com podem introduir-ho en els nostres clubs?

L'objectiu d'aquestes jornades tècniques és difondre a Sant Cugat la necessitat i la importància d'una bona preparació física per als /les esportistes de categories de formació, compartir coneixement i experiència, i generar una xarxa estable de preparadors físics i fisioterapeutes a Sant Cugat.

Aquestes jornades s'emmarquen dins del programa europeu Sonar Injuries, del que SantCugatCreix n'és un dels socis del consorci, que lidera el Centre d'Estudis en Esport i Activitat Física de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.

El president de SantCugatCreix, Miquel Martínez, ressalta que l'objectiu d'aquestes jornades tècniques "és el de posar en comú un tot seguit de temes relacionats en aquest àmbit, donar-li continuïtat a través dels responsables de preparació física dels clubs, i fer visible la necessitat d'un bon treball de preparació física com més aviat millor. La realitat és que, com més aviat comencem a marcar rutines de preparació física, abans tindrem millors esportistes i menys lesions. SantCugatCreix vol generar aquest espai amb gent molt preparada com vosaltres que esteu treballant en el dia a dia de cada club i fer visible aquesta realitat, que els clubs ho vegin, que són els que han de buscar els recursos econòmics per poder treballar aquests temes".

 

TEXT: Àlex López Puig.

IMATGE: SantCugatCreix.