Notícies

Sant Cugat acull, per primera vegada, la 13a Copa de les Nacions Femenina d'handbol

31.05.2023

Sant Cugat acull, per primera vegada, la 13a Copa de les Nacions Femenina d'handbol

CLUB HANDBOL SANT CUGAT

La 13a edició de la Copa de les Nacions Femenina d'handbol es jugarà al Pavelló 3 de Sant Cugat, amb entrada lliure, aquest pròxim cap de setmana del 3 i 4 de juny. En aquest torneig internacional hi participaran, com cada any, les seleccions absolutes femenines de Catalunya, Euskadi i Galícia, i en aquesta edició també hi prendrà part la selecció de Gran Bretanya com a convidada. Aquest campionat, que es disputarà per primera vegada a Sant Cugat, l'organitzarà la Federació Catalana d'Handbol, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Cugat i el Club Handbol Sant Cugat, que la pròxima temporada 2023-2024 celebrarà els seus 50 anys d'història.

 

López-Arenas, Carol, Fort, Martorell i Vegué, en la presentació al Pavelló 3. FOTO: Àlex López Puig.

 

13a Copa de les Nacions Femenina d'handbol:

-Dissabte, 3 de juny, a les 13 hores. Semifinal Catalunya-Gran Bretanya. En directe per Esport3.

-Dissabte, 3 de juny, a les 19.30 hores. Semifinal Euskadi-Galícia. En directe per streaming de la Federació Catalana d'Handbol.

-Diumenge, 4 de juny, a les 11 hores. Partit pel 3r i 4t lloc. En directe per Esport3.

-Diumenge, 4 de juny, a les 13 hores. Final. En directe per Esport3.

 

CARTELL: Federació Catalana d'Handbol.

 

Reconeixement de la federació catalana al Club Handbol Sant Cugat

Amb l'organització a Sant Cugat de la Copa de les Nacions Femenina, la Federació Catalana d'handbol vol destacar la gran tasca que està desenvolupament el Club Handbol Sant Cugat en el creixement i consolidació de l'àrea femenina.

En l'última edició, el 5 de juny del 2022 a Banyoles, Catalunya va perdre la final davant Euskadi, per 20 gols a 21.

La selecció absoluta catalana femenina farà dos entrenaments al Pavelló 3 abans del torneig. Serà aquest dimecres, 31 de maig, a les 19 hores, i el divendres 2 de juny, també a les 19 hores, quan compartirà pista amb la selecció de Gran Bretanya.

Activitats paral·leles al torneig internacional

També hi haurà diferents activitats paral·leles. Es farà una trobada de mini handbol femení, dissabte, de 9 a 12.30 hores, als voltants del Pavelló 3, amb la participació activa de jugadores de la selecció catalana absoluta. També s'hi farà un entrenament de la selecció catalana infantil femenina, amb 25 jugadores, dissabte, de 16 a 18 hores, al Pavelló 3.

La presentació de la 13a Copa de les Nacions Femenina d'handbol s'ha celebrat aquest dimecres, 31 de maig, al migdia, al Pavelló 3 de la ZEM Rambla del Celler, escenari de la competició.

Jaume Fort, president de la Federació Catalana d'Handbol, ha destacat que "s'hi podrà veure i gaudir, de molt a prop, handbol femení d'elit".

Francesc Carol, regidor d'Esports en funcions de l'Ajuntament de Sant Cugat, ha explicat que "en els últims 4 anys hem creat una marca i hem apostat per portar a Sant Cugat competicions d'elit, apostant, sobretot, per l'esport femení. I aquesta Copa de les Nacions Femenina d'handbol n'és un exemple".

Julià López-Arenas: "Serà l'esdeveniment esportiu femení d'elit més important que hagi acollit el club en els seus gairebé 50 anys d'història"

Julià López-Arenas, president del Club Handbol Sant Cugat, ha agraït a la Federació Catalana d'Handbol "que ens hagi concedit l'organització, a Sant Cugat, d'aquesta competició internacional. Serà l'esdeveniment esportiu femení d'elit més important que hagi acollit el club en els seus gairebé 50 anys d'història. Ja fa anys que el club treballa de valent per la promoció i el creixement de l'handbol femení a Sant Cugat".

Gabri Martorell, director tècnic de la Federació Catalana d'Handbol i seleccionador de la selecció catalana absoluta femenina, ha destacat "la predisposició de les jugadores per voler jugar aquest torneig. Estic content de la convocatòria que he pogut fer".

Ona Vegué, capitana de la selecció catalana absoluta femenina i jugadora del BM Granollers, ha explicat que "les jugadores estem encantades de jugar a casa i ho donarem tot per oferir el millor handbol. Esperem que vinguin molts equips de base de clubs catalans".

 

Catalunya serà protagonista en la Copa de les Nacions Femenina. FOTO: Federació Catalana d'Handbol.

 

La Copa de les Nacions és una competició internacional que van crear la Federació Catalana d'Handbol, la Euskal Eskubaloi Federazioa i la Federación Galega de Balonmán, i que va néixer amb l'objectiu de potenciar l'handbol femení.

 

TEXT: Àlex López Puig.