Notícies

'OMET, model obsolet?', el primer debat del cicle de xerrades 'L'esport en primer pla', el 14 de setembre

14.07.2023

'OMET, model obsolet?', el primer debat del cicle de xerrades 'L'esport en primer pla', el 14 de setembre

DESTACATS

SantCugatCreix ha presentat el cicle de xerrades que organitzarà el pròxim curs 2023-2024, aquest dijous, 13 de juliol, al vespre, a el Sant Cugat Hotel.

Amb la voluntat de continuar oferint i aportant coneixement a l'esport de Sant Cugat, SantCugatCreix ha dissenyat un calendari amb 4 debats (de setembre a juny) amb l'objectiu d'aprofundir sobre temes clau en l'esport de la ciutat.

Ho farà després de l'èxit organitzatiu i participatiu del debat electoral que va convocar el passat 8 de maig en l'únic debat electoral en matèria d'esports que es va fer a Sant Cugat de cara les eleccions municipals del 28 de maig. És per aquest motiu, que l'associació vol donar continuïtat al debat temàtic 'L'esport en primer pla' .

'OMET, model obsolet?', el primer debat, el 14 de setembre

La primera xerrada tindrà lloc el dijous, 14 de setembre, a les 20 hores, en un lloc encara per definir, amb el títol 'OMET (Oficina Municipal d'Esports per a Tothom), model obsolet?'.

En aquest primer debat ens acompanyaran 4 ponents de luxe:

-Patrícia Illa, secretària de la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC) i regidora d'Esports a Igualada.

-Xavier Requeno, exdirector de l'Oficina Municipal d'Esports per a Tothom (OMET) i gerent de Teampartners.

-Carme Roca, presidenta de la Coordinadora d'Afes de Sant Cugat.

-Toni Alemany, director tècnic esportiu del Club Voleibol Sant Cugat.

 

Toni Alemany, Carme Roca, Patrícia illa i Xavi Requeno han assistit a l'acte.

 

Cicle de debats:

-Dijous 14 de setembre, a les 20 hores, en un lloc encara per definir: 'OMET, model obsolet?'.

-Desembre: 'Model esportiu: promoció, formació i elit'.

-Març: 'Equipaments Esportius Municipals'.

-Juny: 'L'esport com a sector organitzat'.

Aquest cicle de xerrades és fruït d'un treball conjunt en el que hi han participat tots els membres de l'àrea de Coneixement de SantCugatCreix, que són 7: Miquel Martínez, Albert Salarich, Maria Manén, Xavi Cortés, Manel González, Mauri Benito i Àlex López Puig.

Manel González: "Esperem que les conclusions que se'n puguin treure la ciutat les pugui aplicar"

Manel González, membre de l'àrea de Coneixement de SantCugatCreix i que ha liderat aquest projecte, ha assegurat que "Sant Cugat ha crescut en els últims anys i, això, repercuteix en el món de l'esport. Hem evolucionat molt, però no hem estat capaços de reflexionar ni intelectualitzar l'esport de Sant Cugat. Ens ha superat" I, en aquesta mateixa línia, González ha dit que "ens fem preguntes, com les habituals. L'OMET funciona i per a què serveix? El Xavi Requeno va posar en marxa l'OMET fa gairebé 40 anys i és un model vigent de formació esportiva que la gent pensa que no té clar si funciona o no funciona. O també ens formulem d'altres preguntes com quin ha de ser el paper de SantCugatCreix o el de la Coordinadora d'Entitats Esportives de Sant Cugat, que no s'ha posat mai sobre la taula. I, per això, per aquestes preguntes i inquietuds que tenim els que fa molts anys que som en el món de l'esport s'han generat aquests debats. Uns debats que estan plantejats des del punt de vista estratègic i no tendenciós. Han de ser rigurosament tècnics, professionals i col·legials. Esperem que les conclusions que se'n puguin treure la ciutat les pugui aplicar. I hem seleccionat un grup d'experts i d'expertes per abordar cadascuna de les àrees temàtiques. I ho hem fet per tres motius: perquè tenen la informació necessària, coneixement i la saviesa que et dóna a partir d'aquest coneixement poder abordar projectes o resoldre solucions".

 

Èxit organitzatiu i participatiu de la presentació del curs 2023-2024.

 

Els pròxims passos dels programes europeus Sportboard i Sonar Injuries

Durant l'acte, SantCugatCreix també ha detallat quin serà el calendari de treball, a partir del setembre, dels dos programes europeus en què participa, l'Sportboard, que el lidera, i el Sonar Injuries.

Miquel Martínez ha tancat l'acte explicant quins actes s'organitzaran per celebrar el 10è aniversari de SantCugatCreix.

Èxit organitzatiu i participatiu

L'acte, que ha comptat amb la presència d'una trentena de persones, ha estat presidit per Núria Escamilla, regidora d'Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat (Junts per Sant Cugat), i Patrícia Illa, regidora d'Esports d'Igualada i secretària de la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC). També ha comptat amb la presència dels regidors Elena Vila (PSC), i Alfredo Bergua i Estrella Salanova (PP).

Núria Escamilla: "SantCugatCreix ens pot ajudar"

En els parlaments, Núria Escamilla, regidora d'Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat, ha explicat que "el nostre projecte pels pròxims 4 anys és fer un model esportiu de ciutat, que tothom sàpiga cap a quines directrius anem, que ho sàpiguen els clubs i els ciutadans. Gràcies a SantCugatCreix per compartir el vostre projecte i valors, perquè l'esport implica valors. SantCugatCreix ens pot ajudar".

 

Núria Escamilla, regidora d'Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat, en els parlaments.

 

Patrícia Illa: "Estic segura que, amb SantCugatCreix, l'Ajuntament de Sant Cugat pot projectar la ciutat cap a altres projectes que siguin multidisciplinars i per a tothom"

Patrícia Illa, regidora d'Esports d'Igualada, ha assenyalat que "les inversions no només han de ser en equipaments purament tancats sinó que estic segura que, amb SantCugatCreix, l'Ajuntament de Sant Cugat pot projectar la ciutat cap a altres projectes que siguin multidisciplinars i per a tothom, que és importantíssim".

 

Patrícia Illa, regidora d'Esports de l'Ajuntament d'Igualada, en els parlaments.

 

Miquel Martínez: "Estic segur que amb la regidoria d'Esports farem moltes coses plegats"

Miquel Martínez, president de SantCugatCreix, ha assegurat que "és molt important que siguem capaços de trobar aquests espais de trobades de l'esport de Sant Cugat, per compartir situacions i vivències i per conèixer coses noves i poder parlar. Vull donar les gràcies a la regidora d'Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat, Núria Escamilla, per acompanyar-nos en aquest acte. Segur, segur, que farem moltes coses plegats. I també vull donar les gràcies a Patrícia Illa, regidora d'Esports d'Igualada. Estem molt agraïts que hagis vingut. Igualada és una ciutat esportivament molt potent i segur que és gràcies, entre altres persones, a la Patrícia Illa".

Miquel Martínez ha deixat molt clar, una vegada més, que "tot el que hem fet des de SantCugatCreix fins ara, ho hem obert a la ciutat i ho continuarem fent".

També hi ha participat 4 clubs de SantCugatCreix. Ho han fet Raimon Casas, president del Patí Hoquei Club Sant Cugat; Miguel Pelayo, president del Club de Rugby Sant Cugat; Marcos Hofmann, president del Junior FC, i Juan Antonio Ortega, directiu del Club Handbol Sant Cugat.

També hi ha assistit representants de la Coordinadora d'Entitats Esportives de Sant Cugat (el president Joan Carles Sada); Unió Esportiva Sant Cugat (el president Vicenç Beltran); Club Muntanyenc Sant Cugat (el vicepresident 2n Fernando Cortizo); Penya Blaugrana Sant Cugat (el president Josep Maria Félez); Unió Ciclista Sant Cugat (el president Oriol Cusó), i Club Karate Sant Cugat (el president Òscar Martorell).

L'acte l'ha presentat Àlex López Puig, cap de Comunicació de SantCugatCreix.

 

TEXT: Àlex López Puig.

FOTOS: SantCugatCreix.