Notícies

Miquel Martínez: El repte per l'esport de Sant Cugat continua

31.03.2023

Miquel Martínez: El repte per l'esport de Sant Cugat continua

ARTICLES D'OPINIÓ

Aviat, SantCugatCreix farà 10 anys. No n'estic segur, però potser per una entitat és ja una majoria d'edat. Recordo com visualitzàvem, aleshores, el que hauria de ser "el Creix", aquella visió que teníem va irritar algunes pells. Avui, després de "guanyar" 4 projectes amb finançament europeu, tenir-ne un de nou en procés i amb els reconeixements rebuts arreu, entomem la feina "del Creix" tossudament convençuts que només a través de difondre coneixement al voltant de l'esport el farem millorar a Sant Cugat i arreu.

L'actualitat ens porta a l'entrada del període electoral municipal en un moment transcendent per l'esport de Sant Cugat, marcat fonamentalment per la històrica i continuada falta d'inversió i per tenir un pla per l'esport que sempre va corrent darrere del creixement desbordat de l'esport de la ciutat i mai l'atrapa.

És urgent. El sector esportiu de Sant Cugat necessita respostes als grans reptes a entomar els anys vinents:

-Trobar solucions ràpides fins que arribin les noves instal·lacions promeses per rebaixar la saturació dels espais de pistes cobertes a les tardes.
-Treballar en l'estat de conservació de les instal·lacions públiques, a causa del seu envelliment.
-Resoldre les reduïdes dimensions i la manca d'espais auxiliars en instal·lacions públiques.
-Augmentar la despesa corrent esports/habitant que està per sota de la província, incloent-hi les subvencions a entitats.
-Construir una instal·lació amb aforament per a grans esdeveniments.
-Revisió consensuada del model d'esport escolar.

Qui surti després del procés electoral, li caldrà afinar les diagnosis per trobar les respostes encertades. La suposada càrrega multiesportiva de Sant Cugat ja no és excusa. Ho som, sí. Sant Cugat és la 12a ciutat catalana amb més habitants i és la 14a en nombre d'entitats esportives registrades per habitant. Per tant, som multiesportius com moltes altres ciutats del nostre entorn.

M'atreviria a dir que l'èxit esportiu diferencial de Sant Cugat és el resultat d'haver tingut una Oficina Municipal d'Esports per a Tothom (OMET) que ha pogut entrar lliurement a fer esport a les escoles, de la jove demografia de la nostra ciutat, de l'alt nivell dels directius de les entitats i d'unes famílies que poden assumir les quotes dels clubs.

Si volem que l'esport i l'activitat física siguin un dret ciutadà a la nostra ciutat, se'ns gira feina, companys/es.

Miquel Martínez Borda, president de SantCugatCreix.