Notícies

L'assemblea ordinària de SantCugatCreix constata la consolidació com una entitat de referència en el coneixement en l'esport i l'aposta per a nous programes europeus i projectes, en l'any del seu desè aniversari

21.02.2024

L'assemblea ordinària de SantCugatCreix constata la consolidació com una entitat de referència en el coneixement en l'esport i l'aposta per a nous programes europeus i projectes, en l'any del seu desè aniversari

DESTACATS

En l'any del seu desè aniversari, l'associació de clubs multiesportius SantCugatCreix travessa un moment pletòric, ple de força i energia. I, això, és el que justament ha quedat palès en l'assemblea ordinària que s'ha celebrat aquest dimarts, 20 de febrer, a la nit, a el Sant Cugat Hotel. El president de SantCugatCreix, Miquel Martínez, que ha liderat l'assemblea, ha repassat la situació actual dels dos programes europeus en el que l'associació n'és soci, l'Sportboard, que coordina, i el Sonar Injuries, i n'ha destacat la feina que s'està desenvolupant.

Miquel Martínez ha explicat l'interès que han mostrat diverses ciutats catalanes per desenvolupar el programa europeu Sportboard en els seus municipis.

 

L'assemblea ordinària s'ha fet a el Sant Cugat Hotel.

 

SantCugatCreix opta a ser soci de més programes europeus

Amb la ferma convicció de continuar apostant pel coneixement en el món de l'esport, Martínez també ha avançat que SantCugatCreix tornarà a presentar la seva candidatura a diversos projectes europeus Erasmus + de cara al 2025, un programa de la Unió Europea per a l'educació, la joventut, la formació i l'esport, que destina fons europeus per a desenvolupar projectes de cooperació entre diferents països.

En 10 anys, 4 programes europeus

En els 10 anys d'existència de SantCugatCreix, ja s'ha projectat a Europa amb 4 programes: l'Ethics For Sports (E4S), l'Scores, l'Sportboard i el Sonar Injuries. Així, amb l'adjudicació dels dos últims programes europeus, l'Sportboard i el Sonar Injuries, SantCugatCreix mostra el seu compromís amb l'esport de Sant Cugat, amb la formació i l'esport de base.

L'adhesió a EMCA, un nou pas de gegant cap endavant

També ha quedat subratllat la importància de l'entrada de SantCugatCreix a l'associació d'entitats multiesportives European Multisport Club Association, amb seu a Brussel·les (Bèlgica), una organització internacional que fomenta el coneixement en l'esport. D'aquesta manera, SantCugatCreix es converteix en l'única i la primera entitat catalana i espanyola membre de l'EMCA, amb 30 entitats europees, 20 països i més de 40 disciplines esportives, i es consolida com una entitat de referència en el coneixement en el món de l'esport, a Catalunya, l'Estat espanyol i Europa.

L'associació també ha explicat que ha reactivat el conveni ja existent amb l'associació Sant Cugat Empresarial i que està en converses amb el Club Muntanyenc Sant Cugat per una possible incorporació a l'entitat, i amb clubs santcugatencs perquè s'incorporin al projecte europeu Sportboard.

En l'àmbit econòmic, els clubs també han aprovat el tancament de l'exercici del 2023 i el pressupost del 2024.

 

Els programes Sportboard i Sonar Injuries, protagonistes a l'assemblea ordinària.

 

El debat 'Equipaments esportius municipals', el dijous 14 de març

En el decurs de l'assemblea s'ha fet públic que el tercer dels quatre debats temàtics del cicle de xerrades 'L'Esport en primer pla' que està organitzant SantCugatCreix en aquest curs esportiu 2023-2024, tindrà lloc el dijous 14 de març, a les 19.30 hores, a la Sala d'Audiovisuals del Museu de Sant Cugat, al claustre del Monestir, amb la taula rodona 'Equipaments esportius municipals'. L'acte és obert a tothom.

Torna el Dia del Capità!

Entre els mesos d'abril i maig, SantCugatCreix organitzarà la 4a edició del Dia del capità, amb la participació d'esportistes de menys de 16 anys dels sis clubs de l'associació.

L'acte central del desè aniversari, el 6 de juny, al CAR de Sant Cugat

També s'ha informat als clubs que l'acte central del desè aniversari de SantCugatCreix se celebrarà el 6 de juny, a la tarda, a l'auditori del Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Catalunya, a Sant Cugat. S'hi farà una ponència, una taula rodona, la cloenda del curs del programa català del Sonar Injuries, un reconeixement a persones que han col·laborat a SantCugatCreix, i un sopar a peu dret.

En l'assemblea hi han assistit els presidents i presidentes dels clubs que integren SantCugatCreix: Salva Vendrell (Club Voleibol Sant Cugat), Miguel Pelayo (Club de Rugby Sant Cugat), Marta Cerdà (Junior FC), Julià López-Arenas (Club Handbol Sant Cugat) i Mónica Viñals (Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat).

La sessió també ha comptat amb la participació dels membres de l'àrea de Coneixement de SantCugatCreix, Albert Salarich, Xavi Cortés, Manel González i Jaume Fernández, i amb el cap de Comunicació, Àlex López Puig. El president de SantCugatCreix, Miquel Martínez, ha presentat als clubs a Jaume Fernández, l'última incorporació a l'àrea de Coneixement. Fernández és exdirector de l'escola Angeleta Ferrer de Sant Cugat i també ha estat professor d'educació física. La seva incorporació reforça l'àmbit educatiu a l'associació.

 

TEXT: Àlex López Puig.

FOTOS: SantCugatCreix.