Notícies

L'Sportboard viatja a Mòdena per fer 4 focus group del projecte europeu, que lidera SantCugatCreix

10.12.2022

L'Sportboard viatja a Mòdena per fer 4 focus group del projecte europeu, que lidera SantCugatCreix

SPORTBOARD

Sant Cugat i Mòdena (Itàlia) són les 2 ciutats del programa europeu Sportboard on s'han desenvolupat els diferents focus group (focus grupal) de la primera fase de recerca i investigació d'aquest projecte de primera línia.

Al prestigiós club de voleibol Anderlini

A Mòdena s'han realitzat 4 focus group, aquest dimarts 6 de desembre. Josep Campos-Rius, investigador del departament de Ciències de l'Esport i Psicologia de Blanquerna-Universitat Ramon Llull, ha estat l'encarregat de dirigir dues sessions al club de voleibol Anderlini, amb la participació d'esportistes, entrenadors i entrenadores, famílies i directius i directives de l'entitat, com Marco Neviani, president del club Anderlini.

Al club Anderlini es van fer dos focus group.

 

Presents al Mòdena Basket i a una escola

També s'ha fet un focus group al Mòdena Basket, que també ha liderat Blanquerna-Universitat Ramon Llull, partner d'Sportboard, de la mà de Sara Suárez, també professora a Blanquerna i membre de l'equip d'investigadors en l'Sportboard. La mateixa Suárez ha fet un segon focus group en el centre d'educació primària Scuola Media Paoli. En ambdós casos hi han participat esportistes, entrenadors i entrenadores, famílies i mestres de l'escola. En aquesta ocasió, a diferència de Sant Cugat, també hi han participat agents actius del programa esportiu escolar.

Focus group al Mòdena Basket.

 

L'Ajuntament de Mònaco s'hi aboca

En aquests 4 focus group cal destacar la implicació de l'Ajuntament de Mòdena, que també és un dels partners del programa europeu Sportboard, que lidera SantCugatCreix. En aquest sentit, cal destacar, entre d'altres, la presència de Grazia Baracchi, regidora d'Esports de l'Ajuntament de Mòdena, així com de Giovanni Franco Orlando, project manager al consistori de Mòdena.

Focus group en un centre d'educació primària.

 

Josep Campos-Rius: "L'objectiu final de l'Sportboard és oferir una eina als partners i països que formen part de l'Sportboard i fer-ho extensiu a Europa i al món"

Josep Campos-Rius ha explicat, en declaracions a SantCugatCreix que l'objectiu d'aquests focus group de l'Sportboard "és copsar les percepcions que tenen els clubs a través d'un qüestionari elaborat per Blanquerna sobre diferents categories com la violència, la discriminació, el bolling, el dòping, i l'arranjament de partits. El propòsit final de l'Sportboard és oferir una eina als partners i països que formen part de l'Sportboard i fer-ho extensiu a Europa i al món".

Sant Cugat ja va tancar aquesta primera fase

Amb anterioritat, ja es van fer els 4 focus group a Sant Cugat, amb la participació dels 6 clubs que formen part de SantCugatCreix: Patí Hoquei Club Sant Cugat, Club Voleibol Sant Cugat, Club de Rugby Sant Cugat, Junior FC, Club Handbol Sant Cugat i Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat.

El programa Sportboard

Recordem que el programa Sportboard, que es desenvoluparà entre els anys 2022 i 2023 (de 30 mesos de durada), executarà mecanismes innovadors de seguiment i gestió del comportament dels esportistes en la pràctica esportiva per oferir un bon govern en l'esport.

 

TEXT: Àlex López Puig.

FOTOS: Blanquerna-Universitat Ramon Llull.