Notícies

Joan Bel: 80è aniversari del Club Muntanyenc Sant Cugat

14.05.2024

Joan Bel: 80è aniversari del Club Muntanyenc Sant Cugat

ARTICLES D'OPINIÓ

El Club Muntanyenc Sant Cugat celebrem aquest mes d'abril de 2024 el nostre 80è aniversari. Són vuitanta anys de passió, esforç i compromís amb l'esport, l'excursionisme i la cultura al nostre estimat Sant Cugat.

Les darreres setmanes hem pogut assistir a un veritable passeig per la història del club de la ma de dues xerrades dutes a terme per expresidents i socis veterans. Ha estat un repàs emotiu, exhaustiu i molt interessant del que ha estat la història del club des de la seva fundació fins ara. També podem encara contemplar una magnífica exposició fotogràfica, a la sala d'exposicions del club al carrer Sant Bartomeu, de moments destacats de la memòria del club que ens permet recuperar molts passatges, moltes vivències i moments especials d'aquesta memòria col·lectiva.

Des de la nostra fundació l'any 1944, el Club Muntanyenc ha estat un referent en la promoció de l'activitat física, l'exploració de la muntanya, el respecte pel medi ambient i la difusió de la cultura. Al llarg d'aquests anys, hem crescut en nombre i en diversitat d'activitats, sempre mantenint el nostre compromís amb la inclusió. Seccions de muntanya, atletisme, atletisme adaptat, gimnàstica rítmica i gimnàstica adaptada, marxa nòrdica, cultura, esplai, escola d'excursionisme... conformen el calidoscopi del club. Aquesta diversitat i transversalitat reflecteix el nostre desig permanent d'oferir opcions per a tothom independentment de les seves condicions i capacitats.

Som una entitat de dos mil socis i aquests dies que complim vuitanta anys renovem el nostre compromís per continuar treballant amb energia i passió pel club. Els centenars de voluntaris i voluntàries que cada dia mouen el nostre club són la nostra ànima i el nostre patrimoni més preuat. Sense la seva dedicació, entusiasme i estima per la nostra entitat, no hauríem arribat fins aquí.

Som un club profundament arrelat a Sant Cugat. La nostra història és paral·lela a la de la ciutat; hem crescut junts i ens hem desenvolupat de la mà. La nostra implicació amb la ciutat i la seva gent ha estat clau en la promoció de la salut a través de l'esport, la natura i la cultura. Junts hem creat un teixit comunitari ric i vibrant que és la base de la nostra fortalesa.

Són vuitanta anys de muntanya, voluntariat, esport, cultura, llengua, país, medi ambient, Collserola i Sant Cugat.

La nostra recent incorporació a la família de SantCugatCreix ens permetrà enriquir-nos mútuament i ben segur emprendre un camí conjunt molt profitós. Que continuem creixent junts i explorant nous cims per molts anys més.

Joan Bel, president del Club Muntanyenc Sant Cugat.