Notícies

Gerard Figueras: "Per a la Generalitat, projectes com el de SantCugatCreix són els que s'haurien d'impregnar en el conjunt de Catalunya"

21.05.2021

Gerard Figueras: "Per a la Generalitat, projectes com el de SantCugatCreix són els que s'haurien d'impregnar en el conjunt de Catalunya"

ENTREVISTES

SantCugatCreix va entrevistar el passat 4 de maig el secretari general de l'Esport i de l'Activitat Física, Gerard Figueras, durant la recepció que la consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Budó, va oferir, al Palau de la Generalitat, als dos primers equips femenins del DSV Club Voleibol Sant Cugat.

 

Amb aquesta recepció, la Generalitat de Catalunya ha volgut felicitar els èxits esportius del DSV Club Voleibol Sant Cugat.

Des de ja fa molts anys, des dels principis del president Jordi Pujol, que sempre s'han rebut els equips catalans que aconseguien èxits esportius, al Palau de la Generalitat. És una manera de realçar la seva feina. Estem molt contents d'haver-les rebut.

 

Els dos primers equips del DSV CV Sant Cugat, un que seguirà competint en la LLiga Iberdrola, i l'altra que ha ascendit a Superlliga 2. Més ja no es pot demanar!

No, no. El DSV CV Sant Cugat té un entorn molt favorable, que és Sant Cugat. La riquesa esportiva que té Sant Cugat, i no només l'esport de base, si no també tots els equips (femenins i masculins) que estan en les màximes categories catalanes i estatals és extraordinari si ho compares amb altres poblacions similars de Catalunya. I, també, a més a més, amb grans projectes com el de SantCugatCreix, que ajuden a trobar l'excel·lència en tota aquella feina esportiva que hi ha. SantCugatCreix és un ecosistema que propicia que passin coses com aquestes, que rebem el DSV CV Sant Cugat, que és l'únic club de voleibol de Catalunya i el segon únic club estatal que competeixen en aquestes màximes categories. Fa molt bona feina.

 

I el 26 d'abril, també van rebre a la Generalitat, el sénior A femení del Club de Rugby Sant Cugat, que ha pujat a la màxima categoria estatal, la Lliga Iberdrola.

Sí, també vam rebre-les. I el 2 de maig, el primer equip femení d'hoquei sobre herba del Junior FC va ser subcampió de la Lliga Iberdrola. La veritat és que s'està fent molt bona feina. Fa un temps, la secretaria general de l'Esport vam designar Sant Cugat com a capital catalana de l'esport. SantCugatCreix és la recepta de la suma i la cooperació en favor de l'esport per a tothom.

 

El DSV CV Sant CUgat és un dels 5 clubs que formen part de SantCugatCreix. FOTO: À. L. P. / SantCugatCreix.

 

SantCugatCreix és un projecte esportiu que vostè coneix molt bé amb el qual s'ha entrevistat, en diverses ocasions, amb els seus dirigents.

La relació amb SantCugatCreix sempre ha estat molt bona i molt sincera perquè des del nostre punt de vista, com a Generalitat de Catalunya, projectes com aquest i la manera de fer les coses que té SantCugatCreix són les que s'haurien d'impregnar en el conjunt del país.

 

El projecte Ethics4Sports (E4S), ideat per SantCugatCreix, no va poder comptar amb el suport econòmic de la secretaria general de l'Esport per ajudar a explicar aquest projecte a la resta de poblacions del país.

Així és. La situació econòmica dels últims temps, la que hem patit tots plegats, ha estat la que ha estat. Confio, però, que els nous temps portaran més bonança econòmica i que la cooperació entre la Generalitat i SantCugatCreix encara podrà ser millor.

 

SantCugatCreix no s'atura i ja ha posat en marxa el projecte SCORES.

Que no hi hagi cap esportista que no estudïi és un dels projectes i una de les prioritats que té la Generalitat i, per tant, estarem contents de poder-los ajudar en aquest camí.

 

Un 45% dels organismes que es presenten a programes europeus d'esports són catalans.

Hi ha una proactivitat tant de clubs catalans com de la Generalitat per ser-hi, per presentar projectes i perquè aquests projectes tinguin un alt nivell d'èxit. Aquest és un exemple que, a Europa, fem les coses bé. Quan podem ser competitius, amb igualtat de condicions, aconseguim resultats.

 

TEXT i FOTOS: Àlex López Puig.