Notícies

Esport femení: passat, present i futur

09.10.2022

Esport femení: passat, present i futur

ARTICLES D'OPINIÓ

És evident que el primer equip femení de futbol del FC Barcelona va obrir un camí, però no el camí. Amb els seus títols de lliga i Champions i els guardons a Alexia Putellas va ajudar a constatar el potencial de l'esport femení, en especial l'esport femení català, amb un ressò mediàtic sense precedents. Però seria injust i irreal donar-li tot el mèrit al Barça i a Putellas, tot i el seu paper transcendent en aquesta situació.

Hi ha molts clubs amateurs catalans que, des de fa molts anys, aposten per les noies, amb un treball constant i exhaustiu. I, gràcies a tots i cadascun d'ells, l'esport català femení té el reconeixement que es mereix. És gràcies a ells que hem arribat fins aquí. Encara hi ha camí per recórrer i feina a fer, però és inqüestionable l'excel·lent salut de l'esport femení del nostre país, Catalunya. Perquè l'esport no és masculí i femení, és senzillament esport.

És destacable que la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, que encapçala Anna Caula, hagi apostat fermament i per convicció per l'esport femení de casa nostre, multiplicant per 4 els ajuts econòmics als clubs esportius. I, això, és clau, perquè sense diners és molt difícil arribar. Aquest suport econòmic no tan sols ha de servir per als equips que militen en les primeres categories de l'esport estatal i que competeixen també en l'àmbit internacional sinó també per formar a les jugadores de base amb les millors eines possibles. Això és clau pel nostre futur.

I, a Sant Cugat, l'esport femení és un referent, sense cap mena de dubte. Clubs que són un referent per la seva clara aposta per l'esport femení. SantCugatCreix n'és un excel·lent exemple, amb 6 clubs -Patí Hoquei Club Sant Cugat, Club Voleibol Sant Cugat, Club de Rugby Sant Cugat, Junior FC, Club Handbol Sant Cugat i Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat- que creuen descaradament des de fa molts anys per l'esport femení. I els resultats són evidents, amb 4 primers equips en les màximes categories estatals i un esport de base farcit de Campionats de Catalunya i d'Espanya.

Esport femení: passat, present i futur. Sense cap mena de dubte!

Àlex López Puig, cap de Comunicació de SantCugatCreix.