Notícies

Eleccions municipals & mandat esportiu

30.05.2023

Eleccions municipals & mandat esportiu

ARTICLES D'OPINIÓ

En el moment d'enllestir aquest article, sabem el resultat de les eleccions, però no quin serà el nostre govern local. Però amb indiferència de quina serà la fórmula de gestió municipal, hi ha un repte a assumir al llarg del proper mandat.

A les eleccions municipals escollim els gestors més propers a nosaltres i, per tant, votem als responsables que haurien de conèixer millor el nostre municipi i els seus problemes. La ciutadania teníem tants motius per anar a votar o no, com habitants. Una de les possibles motivacions podia ser la millora qualitativa i quantitativa de l'esport municipal. És a dir, tot allò que està en mans del nostre Ajuntament per afavorir la pràctica esportiva de qualsevol ciutadà de qualsevol edat.

Més enllà del que ens ha dut fins a les urnes, o de les temptacions per a no anar-hi, en poques setmanes coneixerem al nou govern local per als pròxims 4 anys. El que sí que sabem a hores d'ara és que no tan sols el nou responsable polític, sinó tot l'equip de govern, hauran d'aplicar-se en la matèria per a buscar el consens imprescindible. L'interès per l'esport per part de la ciutadania és molt elevat, així com la pràctica esportiva.

Hi ha molt en joc: nou model de l'esport escolar, definició o ajust del model esportiu municipal i, en conseqüència, quines noves instal·lacions es programen a futur. Sense oblidar l'obligat Pla de Manteniment de les instal·lacions actuals. Tot plegat, en una conjuntura econòmica complicada per a resoldre el dèficit heretat.

Sóc del parer que no és exclusiva del regidor de torn, ni de l'equip de sovern, sinó de tot el consistori. A les portes dels canvis apuntats, caldrà molt diàleg continuat amb els clubs, entitats i altres agents de l'esport. I SantCugatCreix és un d'aquests agents que vol dir la seva, en tant que part molt implicada, amb 6 clubs i 4.500 esportistes amb les respectives famílies.

Recordeu que va ser SantCugatCreix l'organitzador de l'únic debat específic sobre esports, durant la campanya. Per cert, amb tota humilitat, l'acte va ser un encert, a més a més d'un èxit de participació i públic assistent.

Les possibles solucions no són fàcils o còmodes per a totes les parts, però més complicades seran sense l'obligat debat i consens imprescindible.

No es tracta doncs d'una prova ràpida. Al contrari serà una cursa de fons i amb obstacles a la qual cal arribar amb una bona preparació i mentalitat guanyadora, en pro de la població.

 

Xavier Cortés, membre de l'àrea de Coneixement de SantCugatCreix.