Notícies

El primer equip femení del Club de Rugby Sant Cugat aconsegueix la permanència en la Lliga Iberdrola i ara vol fer història classificant-se per a les semifinals del títol

05.02.2024

El primer equip femení del Club de Rugby Sant Cugat aconsegueix la permanència en la Lliga Iberdrola i ara vol fer història classificant-se per a les semifinals del títol

CLUB DE RUGBY SANT CUGAT

El sénior A femení del Club de Rugby Sant Cugat s'ha assegurat la permanència en la Lliga Iberdrola en la 7a i última jornada de la fase regular. Tot i perdre (35-17) a Valladolid, aquest diumenge, 4 de febrer, al camp del CR El Salvador, 3r classificat i equip que també es jugava la classificació per a la 2a fase de la màxima categoria estatal, les d'Albert Casorrán Caso han assolit la 4a i última plaça -de 8 equips- que dona el bitllet per jugar la 2a fase d'aquesta competició. Ha estat així després que l'AVR FC Barcelona, que ha finalitzat 5è de la lliga regular, hagi perdut (13-26) davant el campió de la lliga regular, el CRAT Residencia Rialta, de La Corunya.

3 partits en la 2a fase de la Lliga Iberdrola

En la 2a fase de la Lliga Iberdrola -es jugaran 3 partits-, el CR Sant Cugat (17 punts) s'enfrontarà al CRAT Residencia Rialta (29 punts), al Sicicius Rugby Majadahonda (28 punts) i al CR El Salvador (21 punts), conjunts amb els quals ha perdut els 3 partits de la fase regular. En aquesta 2a fase s'arrossega el total de punts que cada equip ha sumat en la fase regular.

Volen superar els quarts de final i plantar-se en les semifinals del títol

Un cop s'hagin disputat els 3 partits de la 2a fase, els 2 primers classificats s'asseguraran una plaça en les semifinals per al títol de la Lliga Iberdrola. Per la seva banda, el 3r a la taula s'enfrontarà en quarts de final contra el 2n classificat de la 2a fase que juguen els conjunts que han finalitzat la lliga regular entre la 5a i la 8a posició, i el 4t davant el 1r de la 2a fase. Els dos equips que superin els quarts de final es classificaran per a jugar les semifinals.

Caso: "Jugar les semifinals seria un regal per a l'equip i el club"

En declaracions a SantCugatCreix, Caso ha assegurat que "ens hem assegurat la permanència, que era l'objectiu que ens havíem marcat a l'inici de la temporada. Hem fet la feina i hem guanyat els rivals que havíem de guanyar". Respecte a la 2a fase, per a Caso jugar-la "és un premi per l'equip. L'hem de gaudir i ho donarem tot en cada partit. Seran 3 partits molt durs i ens serviran per aprendre. Posteriorment, voldrem superar els quarts de final per plantar-nos a les semifinals, que seria un regal per a l'equip i el club".

Jugarà la Copa de la Reina de seven, que ja sap què és guanyar-la

El CR Sant Cugat, que ha competit en la Lliga Iberdrola en les últimes 3 temporades, també jugarà, un cop acabi la Lliga Iberdrola, la Copa de la Reina de seven (rugbi a 7), que ja es va endur la temporada 2021-2022. Cal recordar que, en la seva segona participació, el CR Sant Cugat es va adjudicar la 5a edició de la Copa de la Reina, la màxima competició nacional femenina de la modalitat olímpica de rugbi.

 

TEXT: Àlex López Puig.

FOTO: Club de Rugby Sant Cugat.