Notícies

El club organitzarà el primer Trofeu Nacional Esther Escolar el 23 i 24 de setembre al Pavelló 3, en el primer acte del 10è aniversari

28.07.2023

El club organitzarà el primer Trofeu Nacional Esther Escolar el 23 i 24 de setembre al Pavelló 3, en el primer acte del 10è aniversari

CLUB GIMNÀSTICA RÍTMICA I ESTÉTICA SANT CUGAT

El Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat organitzarà el cap de setmana del 23 i 24 de setembre, al Pavelló 3 de la ZEM Rambla del Celler, la primera edició del Trofeu Nacional Esther Escolar. Això significarà que el club organitzarà una de les competicions més importants que ha fet en els seus 10 anys d'història. De fet, aquest campionat serà el primer acte del curs 2023-2024 i, també, del 10è aniversari del club.

De moment, 31 clubs catalans i 3 clubs de fora de Catalunya

I ho farà amb 31 clubs catalans i 3 clubs de fora de Catalunya, que són el CGR Mejorada del Campo (Comunitat de Madrid), Ritmika Bagare (País Basc) i Lagunak (Navarra). Les inscripcions encara estant obertes i, ara mateix, ja hi ha 493 gimnastes inscrites.

Els 31 clubs catalans que hi participaran són els següents: CR La Unió Viladecans, Gyas Club Tàrrega, CR Pla de l'Estany, CR Gim Vanes Sport (Badalona), EG Rítmica Lloret, CE Blanenc GR, CR Cornellà, CR Viladecans, CR Almacelles, CR Barcelona Castelldefels, Rítmica CEL (Llinars del Vallès), Club Muntanyenc Sant Cugat, CCR Castelldefels-Gavà, European International School of Barcelona (Sant Cugat), CR Gavà, CR Clau de Sol, CGR Cerdanyola, CGR L'Ampolla, CE Rítmica Torredembarra, CR Vilafranca, Club Gimnàstic Catalunya (Sabadell), CR Girona, Elite Barcelona EBERITMICA, CR Sabadell, CR Montigalà Badalona, CR Mataró, GEiEG (Girona), CE L'Espiral, AE AsoGym (Barcelona), AE Rítmica Quart i CR Farners.

El dissabte 23 de setembre, de 9 a 21 hores, tindrà lloc la competició de conjunts absolut i base, amb la participació dels tres clubs de fora de Catalunya i de clubs catalans. El diumenge 24, al matí, es competirà en individuals Copa base, i a la tarda, en conjunts Copa Catalana. A banda de les medalles per a les millors gimnastes en les modalitats d'individuals i conjunts, l'organització també ha preparat diferents premis especials.

 

 

Raquel Martín: "L'Esther Escolar fa molts anys que entrena al club i és una persona molt vinculada a l'entitat. S'ho mereix!"

Raquel Martín i Andrea Vico són les directores del 1r Trofeu Nacional Esther Escolar. Martín ha assegurat que "el club ha decidit posar el nom del Trofeu a l'Esther Escolar, que fa molts anys que entrena al club i és una persona molt vinculada a l'entitat. Li volem retre un homenatge. S'ho mereix!".

Martín ha explicat, també, que el club pretén que sigui "una competició molt familiar i que estigui a l'altura d'un campionat nacional d'aquestes característiques. L'objectiu és que tingui continuïtat en els pròxims anys".

"És una competició que fem per a les nenes del club i és perfecte per anar rodant i agafar experiència. La temporada setembre-desembre és curta i intensa", ha assenyalat.

Els patrocinadors del club, Clínica Belba i clínica dental Moonz, amb el 1r Trofeu Nacional Esther Escolar

Els patrocinadors del club, Clínica Belba (estètica) i la clínica dental Moonz, donen suport al 1r Trofeu Nacional Esther Escolar.

El club ha decidit que aquest trofeu nacional havia de portar el nom de l'Esther Escolar, una de les figures clau, com a entrenadora, de la gimnàstica rítmica a Sant Cugat.

Esther Escolar, entrenadora del club des de l'any 2008

Esther Escolar Menéndez, que entrena al Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat des de l'any 2008 -té el títol d'entrenadora nacional de gimnàstica rítmica-, va formar part de l'equip espanyol absolut de gimnàstica rítmica, en la modalitat d'individuals.

La santcugatenca es va iniciar en la gimnàstica rítmica l'any 1994, quan tenia 7 anys a l'escola Capitán Masip de Lleida, on va néixer fa 35 anys, i posteriorment ja va competir per al Club Rítmica Patrícia Lleida.

Passa a integrar l'equip espanyol absolut de gimnàstica rítmica d'individuals, l'any 2003

L'any 2003 va entrar a formar part de l'equip espanyol absolut de gimnàstica rítmica d'individuals, entrenant al Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat, sota les ordres d'Iratxe Aurrekoetxea i Tania Müller, que també és entrenadora del Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat.
Ha competit en campionats del Món i en campionats d'Europa

En el Campionat del Món va aconseguir dues 6es posicions per equips, el 2003 a Budapest i el 2005 a Bakú. També ha estat 6a per equips en el Campionat d'Europa, el 2005 a Moscú, i 5a en els Jocs Mediterranis, el 2005 a Almeria.

Campiona d'Espanya d'Individuals des d'Infantil a Divisió d'Honor

En la modalitat d'individuals, Escolar va ser campiona d'Espanya de 1a Categoria l'any 2003. També va ser segona (el 2004) i tercera (el 2005) en el Campionat d'Espanya, en la categoria de Divisió d'Honor. En categories de formació, Escolar va ser campiona d'Espanya Infantil l'any 2000 i Júnior el 2002. També ha estat campiona d'Espanya Infantil de Conjunts, amb el CR Patrícia Lleida.

Després de retirar-se l'any 2008 per culpa d'una lesió al genoll, va passar a ajudar com a entrenadora de rítmica a Iratxe Aurrekoetxea. El 2009 va començar a practicar gimnàstica estètica de grup al club Alcon Cusí, amb el que va ser 5 vegades campiona d'Espanya Sènior. També ha participat en diferents campionats del Món i copes del Món.

Entrenadora 4 campanyes de l'equip sènior absolut del club en la màxima categoria estatal, la 1a Categoria

També ha estat l'entrenadora de l'equip sènior absolut del Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat que, durant 4 temporades en diferents etapes, ha militat en la 1a Categoria de la rítmica estatal.

El 2012 es va diplomar en Magisteri d'Educació Primària en la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), especialitzant-se en Educació Física. També té un màster en Psicopedagogia (2014).

 

TEXT: Àlex López Puig.

IMATGE: Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat.