Notícies

El Club de Rugby Sant Cugat debuta en la fase d'ascens rebent l'Alcobendas, un dels favorits per a pujar a Divisió d'Honor Masculina

26.01.2023

El Club de Rugby Sant Cugat debuta en la fase d'ascens rebent l'Alcobendas, un dels favorits per a pujar a Divisió d'Honor Masculina

CLUB DE RUGBY SANT CUGAT

El primer equip masculí del Club de Rugby Sant Cugat afronta, per tercer any consecutiu la fase d'ascens a Divisió d'Honor Masculina, la màxima categoria del rugbi estatal. Recordem que els santcugatencs van aconseguir la classificació matemàtica per jugar aquesta competició el passat 14 de gener, en l'11a i última jornada del grup B de la Divisió d'Honor B, amb una victòria (19-3), a la ZEM La Guinardera, davant l'RC València. Amb aquest triomf van assolir la 3a i última plaça per jugar la fase d'ascens, anomenat Grup Elit, amb un balanç en el grup B de la Divisió d'Honor B de 8 victòries i 3 derrotes, acumulant 7 victòries en les últimes 8 jornades de lliga.

L'Alcobendas ha guanyat els 11 partits que ha jugat i ha estat l'equip que més punts -52- ha sumat dels 9 equips del Grup Elit

El CR Sant Cugat inicia aquesta fase d'ascens aquest dissabte, 28 de gener, contra l'Alcobendas Rubgy, un dels favorits a l'ascens, a la ZEM La Guinardera, a les 17 hores. Els madrilenys han finalitzat 1rs en el grup C de la Divisió d'Honor B, guanyant els 11 partits que han disputat. Amb 52 punts ha estat l'equip que més punts ha sumat en la primera fase de la competició dels 9 equips que competiran en el Grup Elit.

Martín García Veiga: "L'objectiu de l'equip en la fase d'ascens és competir al 100% i intentar que cada jugador sigui millor"

Per a Martín García Veiga, que aquesta temporada 2022-2023 s'estrena a la banqueta santcugatenca, l'objectiu de l'equip en la fase d'ascens "és competir al 100% i intentar que cada jugador sigui millor".

La fase d'ascens

En aquest grup Elit, els 9 equips classificats jugaran una lliga a una única volta, i tots els conjunts partiran amb 0 punts. Un cop finalitzi aquesta fase d'ascens, els 4 primers classificats disputaran les semifinals. El campió pujarà directament en la Divisió d'Honor i el subcampió haurà d'afrontar un play-out contra el penúltim classificat de la Divisió d'Honor, posició que ara mateix ocupa, amb tan sols 1 punt, el Grupo Intxausti Gernika RT.

Els 9 equips que s'han classificat per jugar la fase d'ascens a Divisió d'Honor:

-Grup A. 10 equips participants. 9 jornades de lliga.

1. Getxo RT: 38 punts. Balanç: 8 victòries i 1 derrota.
2. Gesalaga Okelan Zarautz KE: 35 punts. Balanç: 7 victòries, 1 empat i 1 derrota.
3. Mazabi Santander Independiente RC: 33 punts. Balanç: 7 victòries i 2 derrotes.

-Grup B. 12 equips participants. 11 jornades de lliga.

1. Fénix CR Zaragoza: 48 punts. Balanç: 10 victòries i 1 derrota.
2. RC L'Hospitalet: 40 punts. Balanç: 9 victòries i 2 derrotes.
3. CR Sant Cugat: 38 punts. Balanç: 8 victòries i 3 derrotes.

-Grup C. 12 equips participants. 11 jornades de lliga.

1. Alcobendas: 52 punts. Balanç: 11 victòries.
2. Jaen Rugby: 39 punts. Balanç: 8 victòries, 1 empat i 2 derrotes.
3. Unión Rugby Almeria Playcar: 38 punts. Balanç: 7 victòries, 2 empats i 2 derrotes.

El Getxo RT (4t amb 26 punts); el Mazabi Santander Independiente RC (5è, amb 21 punts); la Unión Rugby Almeria Playcar (6è, amb 20 punts); el CR Sant Cugat (8è i penúltim amb 5 punts) i l'RC L'Hospitalet (9è i últim amb 4 punts) ja van jugar la temporada passada, la 2021-2022, la fase d'ascens a la màxima categoria estatal.

 

TEXT i FOTO: Àlex López Puig.