Notícies

El Club de Rugby Sant Cugat de Martín García Veiga iniciarà la Divisió d'Honor B al camp de l'RC L'Hospitalet

07.09.2022

El Club de Rugby Sant Cugat de Martín García Veiga iniciarà la Divisió d'Honor B al camp de l'RC L'Hospitalet

CLUB DE RUGBY SANT CUGAT

El primer equip masculí del Club de Rugby Sant Cugat ja coneix el calendari de competició en la Divisió d'Honor B (grup B) per aquesta nova temporada 2022-2023, amb 12 equips. El conjunt que aquesta campanya dirigirà Martín García Veiga s'estrenarà el cap de setmana de l'1 i el 2 d'octubre al camp de l'RC L'Hospitalet, que va ser el campió de la lliga regular. Els blau-i-negres, però, van acabar segons amb 4 punts menys.

El primer partit que s'havia de jugar a la ZEM La Guinardera arribarà en la segona jornada de la categoria de plata del rugbi estatal quan el CR Sant Cugat rebrà l'AKRA Bárbara RC, el 8 o 9 d'octubre. Ho farà, però, a Cornellà, ja que el CR Sant Cugat no pot utilitzar, per diferents motius -obres i manca de llum-, el camp de rugbi que es troba a dins de la pista d'atletisme.

El calendari de les 11 jornades de lliga

En aquesta lliga regular d'11 jornades, el CR Sant Cugat jugarà 5 partits com a visitant, als camps de l'RC L'Hospitalet, BUC Barcelona, RC Sitges, CR San Roque i CN Poble Nou. Com a local afrontarà 6 partits, amb l'AKRA Bárbara RC, el Toro RC, CAU València, Fénix CR, Gòtics RC i València RC. Aquest últim partit del campionat amb el València RC el jugarà en l'11a jornada, el 13 o 14 de gener.

Tornar a jugar la promoció d'ascens a la màxima categoria estatal, el repte

L'objectiu del CR Sant Cugat és, una temporada més, classificar-se per jugar la promoció d'ascens a la Divisió d'Honor Masculina.

Martín García Veiga és el nou head coach (entrenador en cap) del primer equip masculí i del conjunt sub-23 del Club de Rugby Sant Cugat, i substitueix a Dani Ripol com a entrenador del conjunt santcugatenc. García (nascut l'any 1986), que viu a Gavà, ha signat per a les 2 pròximes temporades i prové d'entrenar la davantera del FC Barcelona, equip de la Divisió d'Honor, la màxima categoria estatal.

Com a jugador, Martín, que ha estat jugador internacional de la seva selecció (Els Pumas d'Argentina), ha defensat, entre altres, els colors de la Unió Argentina de Rugby (UAR), la USAP de Perpinyà, el Jersey Rugby Football Club (Anglaterra), el Rugby Club Vannes (França) i el FC Barcelona.

TEXT: Àlex López Puig.

FOTO: Club de Rugby Sant Cugat.