Notícies

El Club de Rugby Sant Cugat continua creixent i presenta 18 equips i prop de 500 jugadors i jugadores

28.10.2023

El Club de Rugby Sant Cugat continua creixent i presenta 18 equips i prop de 500 jugadors i jugadores

CLUB DE RUGBY SANT CUGAT

Amb la gespa del camp central acabada d'estrenar (des del 16 d'octubre), el Club de Rugby Sant Cugat ha presentat els seus 18 equips i prop de 500 jugadors i jugadores (491 llicències federatives), 17 entrenadors i entrenadores i monitors i monitores i 20 delegats i delegades per aquesta nova temporada 2023-2024 aquest divendres, 27 d'octubre, a la tarda, a la ZEM La Guinardera. L'entitat ja disposa de 93 jugadores. Respecte a la temporada passada, el club gaudeix d'un centenar més de nens i nenes.

Aquests 18 equips són: 2 sèniors femenins (Lliga Iberdrola i competició catalana), 2 sèniors masculins (Divisió d'Honor B i competició catalana), 1 sub-23, el Matusalem XV (veterans), 1 sub-18, 3 sub-16, 2 sub-14, 2 sub-12, 2 sub-10, 1 sub-8 i 1 sub-6.

 

 El Club de Rugby Sant Cugat ha presentat els seus 18 equip. FOTO: Roger Menescal.

 

Dani López, director esportiu del club, i Martín García Veiga, nou responsable esportiu de l'escola

Dani López és el director esportiu del club i Martín García Veiga, que també és entrenador del primer equip masculí, és el nou responsable esportiu de l'escola.

Durant l'acte, que ha finalitzat amb una xocolatada, s'han fet les fotografies oficials dels equips del club.

L'acte ha estat presidit per Josep Maria Vallès, alcalde de Sant Cugat; Bernat Picornell, 2n tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Sant Cugat; Núria Escamilla, regidora d'Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat; i Miquel Pelayo, president del Club de Rugby Sant Cugat.

El Club de Rugby Sant Cugat compta amb un centenar de jugadores. FOTO: Roger Menescal.

 

Miquel Martínez, president de SantCugatCreix, amb el CR Sant Cugat

Miquel Martínez, president de SantCugatCreix, també ha participat en l'acte donant suport, així, al CR Sant Cugat, un dels 6 clubs que formen part de l'associació SantCugatCreix.

També hi han assistit regidors de diferents partits polítics de l'Ajuntament. Ho han fet els regidors del PSC, Elena Vila i José Gallardo, i els del PP, Álvaro Benejam, Alfredo Bergua i Estrella Salanova.

En els parlaments, Josep Maria Vallès ha assenyalat que "en el món de l'esport, eduqueu amb molts valors, com la solidaritat i la cooperació, i ensenyeu a guanyar i a perdre. I teniu el tercer temps! Molts hauríem d'aprendre de vosaltres. Fer el tercer temps, després d'haver guanyat o perdut, és molt important".

Josep Maria Vallès: "En aquest camp hi falta llum, en posarem més"

Respecte a la nova gespa del camp central, Vallès ha afirmat que "ajudarà al fet que aconseguiu molts èxits esportius, que jugueu millor i que podeu accedir a moltes més competicions. En aquest camp hi falta llum, en posarem més".

Álvaro Benejam, Josep Maria Vallès, Miquel Pelayo, Núria Escamilla, Bernat Picornell i Elena Vila. FOTO: À.L.P.

 

Miguel Pelayo, president del Club de Rugby Sant Cugat, ha explicat que "aquest és el teu club, alcalde, és el club de la ciutat. És un club del qual estem molt orgullosos de portar el nom de la nostra ciutat a tot arreu. I ho fem des d'un esport poc conegut i que nosaltres volem fer créixer. I ho volem fer des de la base, perquè no hi ha una altra manera de fer més gran un esport que potenciant la base".

Miguel Pelayo: "La temporada passada vam fer una temporada fantàstica i aquesta encara serà millor"

Pelayo també ha destacat els èxits esportius de la temporada passada, la 2022-2023: "El sènior A femení es va consolidar a la màxima categoria estatal; el sènior A masculí va jugar les semifinals per ascendir a la màxima categoria estatal; els equips de competició van guanyar el Campionat de Catalunya; el sub-16 A va ser campió d'Espanya i l'escola també va ser protagonista. També vam rebre el reconeixement de millor equip de Catalunya. Vam fer una temporada fantàstica i aquesta encara serà millor".

Finalment, Pelayo ha dit que "al rugbi, es tracta de formar esportistes, però sobretot persones, i això és el que fem aquí".

Foto de família dels jugadors i jugadores, cos tècnic i autoritats. FOTO: Roger Menescal.

 

El CR Sant Cugat demanarà ser seu d'una sèrie de la Copa de la Reina i d'algun Campionat d'Espanya de Clubs de base

El CR Sant Cugat sol·licitarà a la Federació Espanyola de Rugby l'organització d'una de les tres sèries del Gran Prix Sevens Copa de la Reina Iberdrola (rugbi a 7), competició que el primer equip femení del club es va adjudicar la temporada 2021-2022. També demanarà ser la seu d'algun Campionat d'Espanya de Clubs en categories de formació.

Imatge de l'actual del camp central de rugbi a la ZEM La Guinardera. FOTO: À.L.P.

 

TEXT: Àlex López Puig.

FOTOS: Roger Menescal i Àlex López Puig.