Notícies

El Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat s'adhereix a SantCugatCreix

23.03.2022

El Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat s'adhereix a SantCugatCreix

CLUB GIMNÀSTICA RÍTMICA I ESTÉTICA SANT CUGAT

El Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat és el 6è club de la ciutat que s'incorpora a SantCugatCreix, després del Patí Hoquei Club Sant Cugat, el Club Voleibol Sant Cugat i el Club de Rugby Sant Cugat, entitats fundadores l'any 2014, i el Junior FC i el Club Handbol Sant Cugat, que es van adherir a l'associació esportiva el 2015 i el 2020 respectivament.

L'acte de signatura de l'acord entre SantCugatCreix i el Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat, que s'ha fet aquest dimecres, 23 de març, a la tarda, a l'Hotel Sant Cugat, ha estat presidit per Mauri Benito, president de SantCugatCreix, acompanyat de Miquel Martínez, de l'àrea de coneixement de l'associació, i Mònica Viñals, presidenta del Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat, acompanyada per les directives Montserrat Eres (tresorera) i Noemí Lupón (secretària).

 

Benito i Viñals signant el conveni d'adhesió del club a SantCugatCreix. FOTO: À. L. P. / SantCugatCreix

 

Benito: "Amb l'entrada del Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat s'iguala al 50% els esportistes masculins i femenins"

Mauri Benito ha explicat en la roda de premsa que el Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat "era un club clarament candidat a formar part de SantCugatCreix, per la manera de fer, pels èxits esportius i perquè sempre ha participat de qualsevol acció i activitat de SantCugatCreix". Benito també ha destacat que amb l'entrada d'aquest nou club a l'associació "s'iguala al 50% els esportistes masculins i femenins, i això està molt bé".

 

Mònica Viñals: "Entrem a formar part de l'elit esportiva de Sant Cugat, amb tots els clubs que tenen més veu al municipi"

Per la seva banda, Mònica Viñals, ha detallat que "ja des dels primers anys de SantCugatCreix vam estar molt actius amb aquesta associació, participant en les activitats que proposaven i intentant ajudar-nos mútuament. Ens sentim ajudades i al·legades. Ara, tots els valors esportius que comporten els diferents programes europeus en què SantCugatCreix treballa des de fa temps, els podrem assumir millor". Amb aquest salt qualitatiu, Viñals apunta que la seva entitat "entra a formar part de l'elit esportiva de Sant Cugat, amb tots els clubs que tenen més veu a Sant Cugat".

 

Martínez, Benito, Viñals, Lupón i Eres, en l'acte a l'Hotel Sant Cugat. FOTO: À. L. P. / SantCugatCreix

 

Miquel Martínez: "El club ja va començar amb nosaltres en el primer projecte europeu que vam fer. Aquí, ja van destacar amb la participació i el bon fer"

Miquel Martínez ha lloat "la magnífica feina esportiva que està fent aquest club. Fa molts anys que participem conjuntament de moltes coses, de parlar, de compartir i de consolidar aquesta possibilitat de relació entre nosaltres. El club ja va començar amb nosaltres en el primer projecte europeu -en tenen 4- que vam fer. Aquí, ja van destacar amb la participació i el bon fer. I, això, va ser un fet determinant perquè fossin candidats a ser part de SantCugatCreix. Per l'interès, perquè entenen que els projectes de ciutat que estem fent els hi generen, també, valor intern. Compleixen tots els requisits per ser membre de SantCugatCreix".

 

SantCugatCreix: 4.200 esportistes, 400 entrenadors/es i 5.000 famílies

Amb l'arribada del Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat, que el 2023 celebrarà el seu 10è aniversari, a SantCugatCreix, creix el nombre d'esportistes de l'associació (4.200), d'entrenadors/es (400) i famílies (5.000).

 

Entrenament del club a la Sala Canigó. FOTO: Àlex López Puig / SantCugatCreix

 

El Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat és un club de referència a Catalunya, amb 420 gimnastes

El Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat és un club de referència a Catalunya, en les dues disciplines, en rítmica i estètica de grup. L'entitat que presideix Mònica Viñals compta amb 276 gimnastes, més 144 gimnastes de 7 escoles -de Sant Cugat, Rubí, Bellaterra i Barcelona- que gestiona directament el club. Així, 420 gimnastes són les que es preparen directament o indirectament al Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat. D'altra banda, entrenadores del Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat són tècniques en 10 escoles que gestiona l'Oficina Municipal d'Esports Per a Tothom (OMET).

 

L'àrea tècnica

En l'àrea esportiva, amb 26 entrenadores, Esther Escolar és la coordinadora de gimnàstica rítmica en l'àrea de competició federada; Andrea Vico, coordinadora de gimnàstica rítmica en l'àrea de competició escolar; Núria Salas, coordinadora de gimnàstica rítmica de l'escola base, i Tania Müller, coordinadora de l'àrea d'estètica (federada i escolar).

 

El Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat és un referent a Catalunya. FOTO: À. L. P. / SantCugatCreix  

 

Mònica Viñals dirigeix la junta directiva

La junta directiva del Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat està integrada per: Mònica Viñals (presidenta des de l'octubre del 2020); Rosa Casino (vicepresidenta); Montserrat Eres (tresorera), i Noemí Lupón (secretària). D'altra banda, les exgimnastes Noemí Lupón i Mònica Viñals són les directores tècniques del club.

 

Natalia Garcia Timofeeva, la santcugatenca Elisa Pérez i Clara Esquerdo, les icones del club

Pel Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat han passat gimnastes d'elit com Natalia Garcia Timofeeva (es va retirar el novembre del 2021, la santcugatenca Elisa Pérez (es va retirar el juliol del 2021) i Clara Esquerdo (es va retirar el juny del 2020).

 

TEXT i FOTOS: Àlex López Puig.