Notícies

Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat: Creix amb nosaltres

29.07.2022

Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat: Creix amb nosaltres

ARTICLES D'OPINIÓ

El meu nom es Mònica Viñals. Fa quasi dos anys que presideixo el Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat, i quasi dues dècades que treballo per la gimnàstica a Sant Cugat. Han estat anys de molta feina, però molt gratificants. Hem creat una gran escola, una gran família, amb grans companyes, amigues, germanes...

En tot aquest temps he pogut conèixer a moltíssima gent que per un motiu o un altre hem arribat a coincidir i a treballar junts, ja sigui com a gimnasta, com a pare o mare de gimnasta o com a company de feina. A tots i cadascun d'ells els hi dono les gràcies, pel seu temps i la seva entrega al nostre esport. Tots i totes formeu part d'aquesta petita gran família.

També fa uns anys, a Sant Cugat se'ns va presentar un nou projecte, un projecte ambiciós i proper als clubs del municipi, l'associació de clubs SantCugatCreix. Des de l'inici del Creix, vam participar activament en les seves propostes i les seves orientacions. Sempre al servei de les nostres necessitats, amb bones i clares intencions: formar persones que després serien grans esportistes.

La Covid ens va limitar la progressió. Va fer una pausa en les relacions i amb el mateix Creix, però ara hem tornat amb més força, i més ganes de fer la feina ben feta. Realment una feina constant, compromesa, responsable, apassionada, una feina d'aquella que "no es veu si no s'explica". Els fundadors de SantCugatCreix i els seus clubs van creure en nosaltres. Ens seguien, i no podien creure que tanta feina no es conegués, que un esport que arriba a tants participants, no tingués ressò. Equips en la primera divisió, equips internacionals en campionats del món, i gimnastes jugant-se la classificació olímpica. I la població de Sant Cugat no ho sap!

Van creure en el nostre projecte, en el nostre potencial, en un esport pràcticament femení, que treballa la flexibilitat i el to muscular amb bona col·locació postural i coneixement del mateix cos i que aporta als practicants a més d'una condició física excel·lent. I uns valors esportius com és el treball en equip, l'esforç, el compromís, on el treball és constant i els hàbits que adquireixen els i les gimnastes perduren tota la vida.

Gràcies a persones com ells, a clubs com els adherits al projecte de SantCugatCreix, estem aprenent, estem aprenent a donar valor a les nostres activitats, a donar valor a la nostra veu, la nostra imatge i, per sobre de tot, a les nostres gimnastes. Elles, persones tan fortes i fràgils alhora, amb tanta força de voluntat, amb tant de carisma, gimnastes que es faran persones preparades per la vida perquè sabran que és l'èxit, però també a aixecar-se i tornar a començar si les coses no surten com esperen. Sabran reconèixer la feina ben feta, sabran relacionar-se i respectar-se, tindran empatia en vers els companys i companyes i sempre els hi faran costat quan ho necessitin. Seran grans persones!

Aquesta temporada, al nostre club hem pogut gaudir de la feina que han fet els grups d'Escola Base, els equips de competició escolar de rítmica i estètica, els equips de competició federada de rítmica i estètica, i els grups de gimnàstica d'adults. I de tots els podis que han fet en competicions autonòmiques, nacionals i internacionals, que juntament amb les escoles que coordinem, van fer un final de temporada lluint les seves millors actuacions. Tot això, per una minoria d'esportistes de Sant Cugat que creuen en els esports no tan mediàtics com els que surten a la televisió.

Gràcies a SantCugatCreix per creure en nosaltres i gràcies per donar-nos a conèixer!! Seguim!


Mònica Viñals, presidenta del Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat.