Notícies

2 PUNT MES Opinió Miguel Pelayo President Club Rugby Sant Cugat

06.07.2022

2 PUNT MES Opinió Miguel Pelayo President Club Rugby Sant Cugat

ARTICLES D'OPINIÓ

Vincular ciutat amb esport, amb joventut, amb formació i amb futur és tasca de titans, i, no obstant això, des de l'esport que estimem empenyem cada dia perquè sigui així.

Ciutat. Som Sant Cugat en el més íntim de les persones que formem el Club, la vinculació amb la nostra ciutat és permanent. Uns per naixement, uns altres per adopció, uns altres per decisió íntima que no necessita explicació i no pocs pel mer fet de participar en el nostre esport com a jugador, com a tècnic, com a delegat, com a voluntari. Tots tenim a Sant Cugat en el cor i tots volem que el nom de la nostra ciutat sigui reconegut i respectat allí on ens toqui posar-nos la nostra samarreta. Nosaltres som Sant Cugat quan entrenem, juguem, viatgem o celebrem el 3r temps. No sabem fer-ho d'una altra manera.

Esport. El rugbi, aquesta passió que uneix a gent tan dispar que a vegades és difícil d'entendre. Tots som grossos i efectius, alts i decisius, pacients i durs, atents i definitius. Tots ràpids i calmats. I tots tenim lloc en aquest esport. No ens limita l'edat, la grandària o l'habilitat. El rugbi és voler. Voler conquistar terrenys, voler arribar una dècima de segon abans, voler als qui amb tu lluiten per cada pam de camp, voler als teus competidors i respectar el llegat que se'ns ha donat i passar-lo amb més força i precisió al qui ve després.

Joventut. No som la joventut que es vincula amb els anys. Som de la joventut que és pràctica amb el cap. Amb la gosadia de qui tot el vol provar, discutir, reptar i fallar. I aixecar-te. I tornar a fallar i tornar a aixecar-te més fort. Si no aconseguim tornar a aixecar-nos amb la força que ens dona la joventut de mires, deixaríem d'existir.

Formació. La que et dona saludar i acomiadar-te de tots els teus companys, delegats i tècnics en arribar i en marxar cada dia d'entrenament, la del passadís en la victòria i sobretot en la derrota, la d'acatar decisions de qui dirigeix un partit, la de sentir el teu capità amb respecte i ganes de col·laborar, la de dir lliurement el que requereixes explicar on i quan millor t'escoltaran. La formació de no callar i parlar en aquesta concreta situació en què les teves idees i pensaments trobaran el moment per a ser atesos.

Futur. És el que volem, que els nostres jugadors i jugadores tinguin com a propietaris el Club de Rugby Sant Cugat, com a propietaris exclusius dels seus destins com a persones lliures, úniques i irrepetibles. Només d'ells, de batallar amb les seves circumstàncies i juntament amb el que la vida els portarà, depèn arribar a la línia d'assaig... i si després transformem... 2 punts més!


Formar part de SantCugatCreix ens permet desenvolupar tot l'explicat anteriorment i conèixer de primera mà les inquietuds i necessitats d'altres clubs de la nostra ciutat que lluiten pels mateixos ideals de respecte i compromís amb la ciutat i d'interès en el desenvolupament, futur i formació de tots els que practicant esport esperen completar el circulo màgic d'una vida plena.

Continuem batallant per allò en què creiem i el que he dit... Si a sobre transformem l'assaig...! 2 punts més!

 

Miguel Pelayo, president del Club de Rugby Sant Cugat.