PROJECTE EUROPEU PER LA EMPLEABILITAT "SCORES"

 

PROJECTE SCORES
Desenvolupament de competències a través de l'Esport

  

 

 

 

OBJECTIU GENERAL DEL PROJECTE:

Promoure el reconeixement de l'educació informal adquirida pels esportistes durant la seva carrera per augmentar les seves oportunitats laborals fora de l'àmbit esportiu.

WEB PROJECTE SCORES

 

 


El consorci que durà a terme el projecte estarà format per Club Natació Banyoles (coordinador), SantCugatCreix, la Universitat d'Amsterdam (Holanda), el Club Levski Sofia (Bulgària), la Plataforma Europea per a la Innovació Esportiva Epsi (Belgica), el Centre d'Alt Rendiment de Tampere (Finlàndia) i l'Ajuntament de Mòdena (Itàlia).

 

Estan vinculats també indirectament en aquest projecte altres agents acadèmics o del món empresarial com són l'àrea de recerca i RH d'ESADE, l'Associació Sant Cugat Empresarial, la Fundació ADECCO Finland, l'Associació Europea de Clubs Multiesportius (Bel), La universitat d'estudis de Regio Emilia (It), l'Humboldt Universität zu Berlin (Alem), la Sammon Keskuslukio Sports High School de Tampere (Fin), l'Sports Schook Vasili Levski de Sofia (Bul), el Centre de recerca i innovació d'Empreses de Modena (IT), i l'European Athlete Student.

 

PROGRAMA PILOT 2020 - 21

  

 

El projecte SCORES (DESENVOLUPANT HABILITATS I COMPETÈNCIES EN L'OCUPACIÓ A TRAVÉS DE l'ESPORT) és una iniciativa que vol connectar a experts acadèmics, voluntaris, representants d'organitzacions esportives i el sector empresarial, per crear consciència i millorar el suport als atletes joves en la seva vida i carrera durant i després de l'esport.

L'enfocament del projecte en el camp de les carreres duals (DC) dels atletes se centra en l'ocupabilitat i els serveis de suport i, per tant, promoure l'educació a través de l'esport amb un enfocament especial en el desenvolupament d'habilitats, així com donar suport a la implementació de les directrius de la Unió Europea (UE) sobre Dual Carreres d'esportistes.

I AIXÒ FER-HO EN L'ESPORT NO PROFESSIONAL

 

Per què un esportista ha de participar en l'SCORES?

Diversos estudis mostren que només el 3% dels atletes del món pot viure de l'esport. El més probable és que no siguis un d'ells.
Un esportista serà més conscient de les seves pròpies competències en relació amb l'esport i que pot traduir-les en competències útils en el mercat laboral.
Participar en aquest programa li donarà un avantatge sobre altres atletes que no tenen la mateixa consciència d'haver treballat per al seu propi conjunt d'habilitats i el seu desenvolupament.

 

Quin és el rol de l'entrenador en l'SCORES?

Diversos estudis demostren que l'entrenador/personal tècnic té un paper fonamental en el desenvolupament d'habilitats en la vida quotidiana d'un esportista.
Els entrenadors i personal tècnic poden fer el pont entre l'esport i el mercat d'estudi/treball.
Gràcies a la gran influència dels entrenadors/personal tècnic en la vida de l'esportista, poden marcar la diferència i fer-los conscients de la importància de les coses, a més dels esports.

 

EINES DE FORMACIÓ - SCORES ACADEMY

  

 

 

 

PROGRAMA FORMATIU PER ENTRENADORS /RES

 

Què han d'aprendre?
El programa formatiu pels tècnics té els següents components:

1. Taller interactiu per entrenar entrenadors/entrenadores que entrenen atletes en l'aprenentatge de competències i habilitats.
2. Explorar l'entrenador com un coaching de competències que pot maximitzar les qualitats d'una persona esportista.
3. Connectar amb els atletes i crear impacte, en lloc de limitar-se a comunicació unidireccional.
4. Utilitzar diferents mètodes de coaching per millorar les competències i habilitats dels atletes.
5. Treballar amb atletes que tinguin una doble carrera i/o s'estiguin preparant per a una combinació d'esport i escola o el mercat laboral.

 

PROGRAMA FORMATIU PER A ESPORTISTES

 

Què han d'aprendre?
El programa formatiu per als i les espostistes té els següents components:

1. Preparar als esportistes per prendre decisions en els camins educatius i de treball.
2. Explorar quines són les seves pròpies habilitats i competències i potenciar les seves qualitats.
3. Explorar com l'esport t'ajuda amb el desenvolupament de les habilitats i competències.
4. Explorar l'entorn laboral i les habilitats que es necessiten en l'empresa.
5. Aprendre a desenvolupar habilitats de valor en el mercat laboral.
6. Treballar amb entrenadors i altres esportistes que es troben en una doble carrera i s'estan preparant per al proper pas en l'educació i/o el mercat de treball.

 

Des d'aquest link podeu accedir a la plataforma on line de formació, necesitareu una contrasenya d'accès:

 

 

ACCÉS SCORES ACADEMY

 

 

PROCÉS DE CERTIFICACIÓ D'HABILITATS

  

 

SCORES Academy per cerfificar la formació tramesa usarà la plataforma Open Badges. És un programa de Mozilla per documentar i aconseguir reconeixement digital de les qualitats i èxits que s'obtenen fora de l'àmbit acadèmic, facilitant que qui ho desitgi pugui emetre, guanyar i mostrar insígnies al web a través d'una infraestructura tècnica i/o publicar-les a les xarxes d'empleadors a través de Linkedin.

El resultat: Ajudar a que persones de qualsevol edat obtinguin i demostrin qualitats de segle XXI i puguin accedir a una nova carrera professional o noves oportunitats educatives.