Notícies

“Sant Cugat, excel·lència esportiva”, promoció turística de Sant Cugat a través de l’esport

29.03.2017

“Sant Cugat, excel·lència esportiva”, promoció turística de Sant Cugat a través de l’esport

Sant Cugat

El catàleg, consultable també al web municipal recull tota l’oferta turística, comercial, cultural i d’equipaments esportius de la ciutat, amb l’objectiu de donar a conèixer Sant Cugat com a destinació turística ideal per a la pràctica de l’esport individual o en grup i amateur o professional

Sant Cugat compta des d’ara amb una nova eina per a la promoció de la ciutat a través de l’esport. Es tracta del Catàleg “Sant Cugat, excel·lència esportiva”, una publicació que recull l’oferta turística, cultural i també esportiva de la ciutat.
Aquesta tarda se n’ha fet la presentació, que ha comptat amb la presència de la tinenta d’alcalde de Cultura i Promoció de la ciutat, Carmela Fortuny, el regidor d’Esports i Joventut, Eloi Rovira; la regidora de Comerç, Mayte Pérez; el president de l’associació Sant Cugat Creix, Albert Salarich, i el responsable Relacions Institucionals del CAR, Albert Mendoza.

L’objectiu de la publicació del catàleg és poder captar nou públic i generar a la ciutat l’impacte d’estades esportives, com:
• Equips i seleccions que viatgen amb el seu cos tècnic, que realitzen entrenaments exigents per preparar la seva temporada o competició. Per exemple, la selecció holandesa d’atletisme ha preparat a la nostra ciutat les darreres olimpíades.

• Els esportistes d’alt nivell que es desplacen amb els seus metges, dietistes, fisioterapeutes i entrenadors i que realitzen estades d’una setmana de mitja, clarament atrets per la projecció del CAR ubicat a la ciutat.

• L’esportista amateur, esportistes de base, que normalment es desplacen acompanyats pels seus familiars;  equips amateurs que fan estades o participen en tornejos, o d’altres col·lectius que son atrets per les tantes competicions que la ciutat ofereix.

Sant Cugat compta amb instal·lacions esportives de qualitat que poden absorbir aquestes demandes i un entorn natural que facilita la pràctica de l’esport a l’aire lliure, a més d’una bona oferta hotelera (prop de 1.500 places) que acull unes 45.000 persones l’any, principalment turisme d’empresa.

En la presentació del catàleg Carmela Fortuny ha incidit en què “aquesta publicació és fruit de l’esforç col·lectiu de molts sectors de la ciutat que veuen en l’esport i el turisme un motor de desenvolupament econňmic” i ha afegit que “Sant Cugat és una ciutat que respira esport i els segells de Destinació de Turisme Esportiu contribuiran a visibilitzar Sant Cugat com la ciutat de l’esport”.

De la seva banda Eloi Rovira ha explicat que la col·laboració de les entitats esportives ha estat clau en l’elaboració d’aquest producte i ha explicat que “els clubs i entitats disposen d’una eina que els facilitarŕ la gestió i l’organització dels seus esdeveniments esportius. Per a l’ajuntament significarŕ un increment de l’ocupació dels equipaments esportius quan els clubs de la ciutat no els necessitin i, per tant, un millor rendiment dels espais municipals”.

Turisme esportiu, un mercat en auge

El nivell d'exigència de rendiment per als esportistes és cada vegada és més alt, i per això, per als entrenaments, s’escullen destinacions tranquil·les, ben comunicades, amb bones instal·lacions esportives i que els assegurin que en les seves estades comptin amb totes les condicions i serveis que necessiten i amb una bona relació qualitat-preu.

Una vegada complerts aquests requisits és important l'atractivitat de la destinació, per al moment d'esbarjo dels esportistes, i Sant Cugat i el seu entorn ofereix un munt de propostes. Els catàleg  neix a partir de la col·laboració que s'ha establert entre Sant Cugat Creix, els allotjaments participants, el Car i l'Ajuntament, que asseguren unes instal·lacions i serveis esportius, tècnics i turístics de qualitat. El catàleg combina una primera part de descripció de ciutat ( amb els seus recursos principals)  amb una descripció dels esports que s’hi poden practicar, les instal·lacions que hi ha i de quin allotjament es pot disposar.

Sant Cugat vol rebre el segell de Destinació de Turisme Esportiu de l’Agčncia Catalana de Turisme

L’Agència Catalana de Turisme certifica amb el segell de Destinació de Turisme Esportiu els municipis de Catalunya que disposen d’infraestructures i serveis d’alta qualitat per a la pràctica de l’esport. Sant Cugat treballa per aconseguir aquesta distinció, en la disciplina d’atletisme i esports col·lectius.

Els objectius del segell de Destinació de Turisme Esportiu són promocionar i comercialitzar l’oferta turística catalana relacionada amb els esports entre un segment de la demanda molt concret però d’alta qualitat: esportistes d’alta competició, turistes que centren les vacances en l’esport, turistes que practiquen l’activitat esportiva durant el temps d’esbarjo, o bé el públic visitant amant dels grans esdeveniment esportius. El segell DTE és , a més, una eina perfecta per diversificar l’oferta turística catalana i propiciar-ne la desestacionalització.