Notícies

SCORES: UN NOU PROJECTE EUROPEU D'ERASMUS+ SPORT VE TAMBÉ A SANT CUGAT

23.09.2018

SCORES: UN NOU PROJECTE EUROPEU D'ERASMUS+ SPORT VE TAMBÉ A SANT CUGAT

SCORES EUROPEAN PROJECT

SantCugatCreix forma part de les entitats que duran endavant aquest ambiciós projecte, coordinat pel Club Natació Banyoles, i on hi figuren l'Universitat d'Amsterdam, l'EPSI belga, l'academia finesa Varala de Tampere, el Club Levski de Sofia bulgar i l'Ajuntament de la ciutat italiana de Mòdena.
Recolzen a SantCugatCreix en aquest projecte l'Universitat ESADE i Sant Cugat Empresarial.

L'SCORES (Desenvolupament de COMPETÈNCIES I COMPETÈNCIES RESULTANT en LA EMPLEABILITAT A TRAVÉS DE L'ESPORT) és una nova i emocionant iniciativa que connecta experts acadèmics, voluntaris i representants de les organitzacions esportives i el sector empresarial, des de sis països de la UE: Espanya, Itàlia, Finlàndia, Bulgària, Bèlgica i els Països Baixos

Orgenitzacions amb experiència i un interès continuat per sensibilitzar i millorar el suport dels joves atletes en la seva vida i carrera durant i després de l'esport. L'enfocament del projecte en el camp de les Dual Careers (DC) dels atletes és sobre l'ocupabilitat i els serveis de suport, i per tant el tema "Promoure l'educació a través de l'esport amb un enfocament especial en el desenvolupament de competències, així com donar suport a la implementació de les Directrius de la UE sobre Dual Carrera d'atletes '.

L'objectiu general del projecte és contribuir a mantenir els atletes joves europeus a la DC i augmentar les seves oportunitats laborals (abans i durant la transició al final de la seva carrera), oferint-los suport per preparar-se per a carreres professionals fora de l'àmbit esportiu i promoure el reconeixement d'educació informal adquirit durant la seva carrera esportiva.

SOCIS QUE FORMARAN EQUIP EN AQUEST NOU PROJECTE EUROPEU:

Coordinador: Club Natació Banyoles (CNB) 
El club va ser fundat el 1925 i està ubicat a la localitat de Banyoles, a 120 km al nord de Barcelona. Compta amb 500 llicències esportives, més de 10.000 membres i 40 professionals, que abasten els següents esports: natació, piragüisme, rem, triatló, atletisme, rescat i primers auxilis, water polo i caiac / canoa. Per a les sis primeres disciplines, CNB està vinculada a la Federació Espanyola. 

Sant Cugat Creix (SCC) 
Sant Cugat Creix (SCC) és una associació sense ànim de lucre creada el maig de 2014 per quatre cossos esportius del municipi de Sant Cugat: Club Voleibol Sant Cugat, Club Rugbi Sant Cugat, Patí Hoquei Club Sant Cugat i Club Junior FC Sant Cugat. Sant Cugat Creix és un important impulsor d'aquesta iniciativa, ja que des de fa més de quatre anys ha col·laborat amb ESADE Business School per relacionar l'esport, la recerca i l'empresa. En aquest sentit, la ciutat de Sant Cugat compta amb una àmplia xarxa d'organitzacions que participen en esports amb atletes professionals d'aficionats a l'elit que competeixen a les primeres lligues nacionals, un centre de rendiment esportiu (Centre d'Alt Rendiment (CAR)), un poderós negoci sector, universitats, etc. incrustats en un entorn col·laboratiu i adequat per al desenvolupament  de iniciatives com el projecte SCORES.
Col.labora també amb SCCreix l'associació Sant Cugat Empresarial.

Ajuntament de Modena (Itàlia)
La ciutat de Mòdena és l'autoritat local que regeix Modena, una ciutat d'uns 185.000 habitants situada a la regió d'Emília-Romanya, al nord d'Itàlia. És una institució pública els objectius i camps d'actuació són molt variats. L'Ajuntament de Mòdena té una gran tradició esportiva: hi ha un gran nombre d'associacions de més qualitat que col·laboren amb el govern per garantir que els ciutadans ofereixin un esport de qualitat i amb moltes oportunitats. 
El municipi de Módena posseeix prop de 75 terrenys esportius, incloent 33 gimnasos interiors, 14 camps de futbol, 3 pistes cobertes polivalents, pista coberta i camp, centre esportiu, camp de futbol aprovat per competicions de la UEFA, rugbi i Estadi de beisbol, dues instal·lacions de natació amb 7 piscines en total (dues piscines de 25 metres, una piscina de 50 metres i altres piscines per a escoles i activitats de fitness).
Les instal·lacions esportives són gestionades per les associacions esportives, que les utilitzen per oferir un ventall de disciplines al públic en general, des dels esports més populars com el futbol i el voleibol, el bàsquet, l'esgrima, la pista i el camp, la gimnàstica artística fins als esports menys populars, com ara tir amb arc, baseball i arts marcials.

Tampere Sports Academy
Tampere Sports Academy és una xarxa local d'esports a l'oest de Finlàndia coordinats pel Centre d'Entrenament de l'Institut Sports Varala i dirigit pel Comitè Olímpic Finès.
La Acadèmia està dirigida pel Comitè Olímpic de Finlàndia i el seu objectiu principal és donar suport a la Dual Career dels atletes i les possibilitats de combinar la carrera esportiva amb altres aspectes de la vida (per exemple, estudiar i treballar) en cada fase de carrera de l'atleta. Hi ha 20 acadèmies esportives a Finlàndia, de les quals Tampere Sports Academy (després TSA) és una de les més importants després de l'Acadèmia de Helsinki Metropolitan

La TSA es va establir l'any 2008 quan l'Institut d'Esports més antic de Finlàndia Varala (Fundat el 1909) va assumir la responsabilitat de coordinació de l'Acadèmia de l'Esport a la zona de Tampere. Actualment hi ha més de 1.000 membres d'atletes de 50 esports a l'Acadèmia des de l'escola primària fins a atletes professionals. Els esports principals són hoquei sobre gel, judo, pista i camp, boxa, piragüisme, futbol, beisbol finlandès, gimnàstica, bàsquet, voleibol, floorball, tennis, lluita lliure i patinatge artístic.
TSA ha invertit fortament en la promoció i desenvolupament de la prevenció de lesions i els esports saludables a través del Programa d'atletes saludables (www.terveurheilija.fi). El programa promou l'entrenament i l'orientació que fomenti la bona salut i impedeix les lesions dels joves atletes i nens que participen en esports.

LEVSKI-SPORT for ALL (LSC) (Bulgària)
El club porta el nom de Vasil Levski, l'heroi nacional de Bulgària. Fundada el 1914, Levski Sofia ha estat durant un segle líder en el moviment esportiu a Bulgària, amb 35 seccions esportives i sent el club búlgar amb la majoria de resultats a nivell europeu.
Levski Sofia és l'únic club búlgar que ha guanyat la Copa d'Europa de Campions en tres esports d'equip diferents: bàsquet, voleibol i atletisme. Fins ara, el club ha arribat a 25 finals de clubs europeus (ha guanyat vuit títols): una Eurolliga, una Champions League de CEV, dos títols de Copa d'Europa de Campions (atletisme), dos títols d'Eurocopa i dos títols de la Lliga Balcànica; i va jugar (17 finals) - quatre final de la Lliga de Campions del CEV, dues finals de la Copa d'Europa de Campió de Clubs (atletisme), sis finals de la Copa del Rei de la CEV, una Eurocopa Final, dues Finals de la Lliga Balcànica i dues finals de la Copa dels Balcans.
Els atletes del club esportiu Levski han guanyat gairebé 1.000 medalles en la seva història: han guanyat medalles del Campionat del Món (107 d'or), 474 medalles del Campionat d'Europa (159 daurades) i 83 medalles olimpicas (15 d'or).

Plataforma Europea per a la Innovació Esportiva (EPSI) (Bèlgica)
L'EPSI és una organització de xarxa base a Europa que s'esforça per un entorn més innovador per a la indústria esportiva de la UE. L'EPSI ha adoptat un enfocament intersectorial, que abasta les dimensions sanitària, econòmica, social i cultural de l'esport, i ha col·laborat amb un nombre creixent d'associats, incloent universitats, instituts de recerca, clústers, indústries i organitzacions.
L'EPSI compta entre els seus components amb una gran varietat de membres, entre els quals hi ha Assosport i VSSÖ que representen respectivament l'associació italiana i austríaca d'Indústries d'articles esportius amb unes 500 empreses afiliades. Aquestes empreses es poden definir com a proveïdors i minoristes que operen a les 3 principals sectors esportius, és a dir, tèxtils / vestits; calçat i maquinari amb la majoria de membres procedents de petites i mitjanes empreses enfront de les grans multinacionals. La rellevància de les empreses esportives en aquest projecte està encara més confirmada ja que, en definitiva, tenen un paper clau en el patrocini dels òrgans de govern esportiu i, per tant, poden influir en comportaments canviants i enfocaments de bon govern.

Amsterdam University of Applied Sciences (AUAS) (Països Baixos)
La Universitat de Ciències Aplicades d'Amsterdam (AUAS) es troba a Holanda, a la ciutat d'Amsterdam. AUAS té una llarga història amb esports i educació d'elit. Des de finals del segle passat, ha estat la institució líder als Països Baixos a desenvolupar possibilitats d'estudi flexibles per a atletes d'elit o atletes amb requisits especials. El 1999, en col·laboració amb el famós futbolista Johan Cruijff, va començar l'AUAS, la Johan Cruyff University (JCU), amb l'ambició específica de donar suport a l'educació dels atletes d'elit. Amb els anys, una gran quantitat d'atletes han aconseguit completar la seva educació al mateix temps que desenvolupen carreres esportives exitoses (per exemple, 26 esportistes estudiants de JCU van participar en els Jocs Olímpics o Paralímpics de Londres 2012 i les taxes d'èxit en educació són comparables amb atletes no d'elit).