Notícies

SANTCUGATCREIX PREMIAT AMB EL LIDER DE L'ESPORT CATALÀ 2019

29.04.2019

SANTCUGATCREIX PREMIAT AMB EL LIDER DE L'ESPORT CATALÀ 2019

SANT CUGAT, CIUTAT

SANT CUGAT CREIX ÉS PREMI PROJECTE DE COHESIÓ SOCIAL als Premis Líders de l’Esport Català, organitzats per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC). Aquest guardó per a SantCugatCreix és al projecte que a través de l’esport aconsegueix la millora en la integració social i la convivència.Sant Cugat Creix
 Treballa en diferents projectes per potenciar els valors de l’esport de manera transversal. Neix amb la voluntat de crear un model esportiu de ciutat, compartint recursos, unint coneixement i treball per millorar la formació dels esportistes. Destaquen sobretot dos projectes d’àmbit europeu, un d’ells promogut pel  consorci Ethic4Sport, com la Carta Ètica, un sistema de treball i d'avaluació continuada relacionat amb l'aplicació, seguiment i monitoratge de la transmissió dels valors en l'esport. L’altre projecte amb subvenció europea, Scores, pretén potenciar que el món empresarial posi en relleu en el món laboral els valors que els esportistes han adquirit al llarg de la seva trajectòria esportiva.

 

PREMIS LIDERS ESPORT CATALÀ

Font: UFEC.cat 
Els Premis Líders de l’Esport Català, organitzats per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), atorguen els guardonats en vuit categories que reconeixen la tasca de dirigents, àrbitres, projectes i periodistes del món de l’esport català.

César Villegas, fundador del CN Kallipolis, Mireia Vicente, periodista esportiva de TV3, el projecte inclusiu del CE Europa, l’àrbitra Montserrat Ubia, el projecte Sant Cugat Creix, la Unió Esportiva Sant Andreu i Leandre Negre, són els guardonats. A la llista també s’hi afegeixen els expresident de federacions Andreu Subies (futbol) i Josep Maria Corona (Coloms Missatgers), que van deixar els seus càrrecs el 2018.

En la reunió, el jurat ha escollit els premiats entre diferents categories que posen en valor la dedicació de dirigents de clubs, àrbitres catalans, projectes d’esport inclusiu i de cohesió social així com els valors i el foment de l’esport. Les candidatures entre les quals ha hagut d’escollir el jurat, havien estat prèviament proposades per les federacions esportives catalanes. El jurat ha valorat tant la trajectòria professional com l’impacte de la tasca duta a terme per les diferents propostes.

El jurat estava format per presidentes i presidents de federacions esportives, persones del món del periodisme, entitats de promoció i gestió esportiva (Gestiona, INDESCAT, Panathlon Internacional i Associació de gestors esportius) i diferents administracions (Institut Català de les Dones, la Secretaria General de l’Esport i la Diputació de Barcelona). Els guardons s'entregaran el pròxim 26 d'abril, en el decurs d'un sopar-gala durant la celebració de l'assemblea general de la UFEC.

PREMI AL o LA DIRIGENT DE CLUB – César Villegas Sanvicens, CN Kallipolis
A la tasca del o la dirigent de club esportiu que hagi destacat per la seva tasca directiva en el foment de l’esport català. 

PREMI ÀRBITRE DE L’ESPORT CATALÀ – Montserrat Ubia Carnicer, Gimnàstica
A la tasca d’un o una àrbitre català que destaca en la tasca del foment de l’arbitratge català.

PREMI AL PROJECTE D’ESPORT INCLUSIU – Club Esportiu Europa, Acell Federació
Al projecte que impulsi l’activitat esportiva com a causa generadora d’hàbits que afavoreixen la inclusió de persones amb diversitat funcional.

PREMI PERIODISTA DE L’ESPORT – Mireia Vicente Díez, TV
Al o la periodista esportiu que destaca en la tasca del foment de l’esport català.

PREMI PROJECTE DE COHESIÓ SOCIAL – Sant Cugat Creix
Al projecte que a través de l’esport aconsegueix la millora en la integració social i,  la convivència.

PREMI VALORS DE L’ESPORT -  Unió Esportiva Sant Andreu, futbol
A l’acció, comportament o actitud de clubs, equips o esportistes, que destaquin pel seu valor ètic o moral en el marc dels valors positius de l'esport.

PREMI FOMENT DE L’ESPORT – Leandre Negre i Carrió, hoquei
A la personalitat, directiu o directiva, tècnic o tècnica, o esportista que amb la seva dedicació ha contribuït al desenvolupament i creixement d'un esport, federació o club. 

PREMI EXPRESIDENT o EXPRESIDENTA FEDERATIU
Als presidents i presidentes que hagin deixat el càrrec l’any 2018 i que la federació en particular proposi la seva candidatura. 

MÈRITS DELS GUARDONATS

César Villegas
 El 1968 va ser el fundador del CN Kallipolis, que ha presidit ininterrompudament durant 50 anys convertint-lo en un dels clubs més llorejats de l’esport català. Inicialment tenia seccions de natació, natació sincronitzada, waterpolo i salts, però a partir del 1973 es va concentrar exclusivament en la natació sincronitzada, tot i que posteriorment creà la secció de salvament. Des de la seva fundació domina des de la categoria aleví fins a la sènior totes les modalitats de natació sincronitzada. En categoria sènior, ha guanyat el 80% de les medalles d’or en joc de les competicions estatals. És el club que més nedadores aporta a la selecció catalana i espanyola, tretze de les quals han estat olímpiques. En el palmarès obtingut per les nedadores del club hi figuren 4 medalles olímpiques, 37 als campionats del món i 30 en europeus.

Montserrat Ubia, Gimnàstica
Jutgessa internacional de Gimnàstica Artística. Ha passat per tots el estadis d’aquest esport: gimnasta, entrenadora/seleccionadora, federativa i jutgessa internacional. Ha estat en sis Jocs Olímpics,  com a entrenadora als de 1984, com a coordinadora tècnica de jutges i voluntaris a Barcelona 92 i com a jutgessa a quatre mes: 1996/2000/2004/2016. Des del 1985 fins el 2018 ha intervingut com jutgessa internacional en 15 edicions dels campionats del mon i ha estat durant set anys membre de la comissió tècnica de Gimnàstica Artística de la Federació Europea. Ha estat membre de la junta directiva de la Federació Catalana i forma part de la comissió tècnica GAF de la Federació Espanyola. 

Club Esportiu Europa, Acell
L'any 1996 es signa un conveni de col·laboració entre el Club Esportiu i l'entitat social ACIDH, que treballa per a la inclusió de les persones amb intel·ligència límit o discapacitat intel·lectual lleugera, pel qual el club gracienc crea la secció SPECIAL dins la seva estructura esportiva i integra a la seva escola esportiva a dos equips mixtes de futbol. Actualment ja tenen quatre equips amb 45 esportistes, i l'objectiu de cara a la temporada vinent és fer un equip 100% femení. També organitzen, anualment, el Torneig de Futbol 7 "SENSE LÍMITS".

Mireia Vicente, TV3
Formada en l’àmbit de la televisió local, porta una dilatada trajectòria de periodisme esportiu aTV3. Seguint als i les  esportistes catalans ha assistit a tres jocs Olímpics i nombrosos campionats mundials.Amb una base poliesportiva que li permet parlar de nombrosos esports,  ha destacat en la difusió del creixent paper de l’esport femení i  també sensible a l’esport adaptat com ho demostra com a directora responsable, amb Lluis Riola,  dels programes Campiones, dedicat a les esportistes catalanes més destacades, i Adaptats, en què persones anònimes expliquen com l’esport els serveix com a mètode de superació de la vida.

Sant Cugat Creix
, Treballa en diferents projectes per potenciar els valors de l’esport de manera transversal. Neix amb la voluntat de crear un model esportiu de ciutat, compartint recursos, unint coneixement i treball per millorar la formació dels esportistes. Destaquen sobretot dos projectes d’àmbit europeu, un d’ells promogut pel  consorci Ethic4Sport, com la Carta Ètica, un sistema de treball i d'avaluació continuada relacionat amb l'aplicació, seguiment i monitoratge de la transmissió dels valors en l'esport. L’altre projecte amb subvenció europea, Scores, pretén potenciar que el món empresarial posi en relleu en el món laboral els valors que els esportistes han adquirit al llarg de la seva trajectòria esportiva.

Unió Esportiva Sant Andreu
 Va ser al Nadal un exemple de solidaritat després que socis i simpatitzants de l’equip es mobilitzessin per aconseguir recaptar els diners necessaris per poder repatriar a Guinea Equatorial el cos de la mare d’en Leandro, un dels jugadors de l’Aleví, que va morir als 28 anys. Els familiars del jugador no tenien diners per repatriar el cos de la dona. Es va fer una crida per recaptar els 7000 euros necessaris, oferint a la gent que hi contribuís un descompte del 50% en el pagament del carnet de soci de la temporada. Un altre exemple va ser l’acord amb Proactiva Open Arms de lluir el logo de l’ONG a la samarreta durant la temporada. El Club quadribarrat vol anar un pas més enllà, i refugiats de Barcelona van a jugar a futbol cada setmana al Narcís Sala amb una finalitat integradora dins la societat.

Leandre Negre i Carrió 
Porter d’hoquei, 18 vegades internacional i olímpic a Mèxic 1968. El 1980 va ser escollit president de la Federació  Catalana i, desprès, va ser president de l’espanyola. Durant la seva presidència a Barcelona 92  l’equip femení  es va proclamar  campió olímpic. Acabat el seu mandat no  es va presentar a la reelecció, tot i que el 2001 va tornar-hi com a vicepresident, responsable de l’àrea esportiva fins el 2003, quan fou elegit president de la Federació Europea, essent el principal impulsor de la transformació  de les competicions de clubs en la Europea Hockey League . Durant els seus dos mandats com a principal responsable de l’hoquei mundial fou l’impulsor de la Lliga Mundial, així com la modernització del reglament i la seva adaptació a les noves tecnologies, introduint el videoarbitratge. Ha estat membre de la Comissió de Solidaritat Olímpic.