Notícies

Les primeres sessions formatives dels programes europeus SportBoard i Sonar Injuries ja tenen data

06.10.2022

Les primeres sessions formatives dels programes europeus SportBoard i Sonar Injuries ja tenen data

SPORTBOARD

La primera sessió formativa del programa europeu SportBoard, que lidera SantCugatCreix, se celebrarà el pròxim dilluns 10 d'octubre, a les 18 hores, a la ZEM La Guinardera. Aquesta primera sessió dels Focus Group anirà dirigida al Club de Rugby Sant Cugat, a entrenadors i entrenadores, directius, professors d'educació física i pares dels esportistes, amb una formació dirigida per experts de la universitat Blanquerna-Universitat Ramon Llull, per a Sant Cugat i Mòdena (Itàlia).

Els grups focals tenen com a objectiu descobrir:

1. Com es gestionen els comportaments ètics dels infants i joves esportistes dins dels clubs esportius del projecte: quin tipus de mecanismes i protocols existeixen,

2. Qüestions existents en matèria d'observació, seguiment i gestió dels comportaments ètics, nivell de consciència sobre la importància de la gestió dels comportaments ètics per proporcionar una bona governança.

Les pròximes formacions es faran al Pavelló 2 de la ZEM Rambla del Celler, amb els clubs Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat, Solideo Patí Hoquei Club Sant Cugat i Club Handbol Sant Cugat; al Junior FC i al pavelló de Valldoreix (DSV Club Voleibol Sant Cugat).

La primera sessió formativa del Sonar Injuries, el 20 i 21 d'octubre, a càrrec de les universitats de Vic i Amsterdam

La primera sessió formativa del programa europeu Sonar Injuries, del qual SantCugatCreix n'és un dels socis, tindrà lloc el 20 i 21 d'octubre. La formació anirà a càrrec de les universitats de Vic i Amsterdam. Entre altres persones, SantCugatCreix estarà representat per Jordi Padró, responsable de coordinar l'app del programa Sonar Injuries. La sessió del 20 d'octubre començarà a les 14 hores, en un lloc encara per definir, on també es farà una sessió oberta al públic per a clubs i federacions. La jornada del 21 d'octubre començarà a les 9 hores i tindrà lloc a l'Hotel Sant Cugat.

Els programes Sportboard i Sonar Injuries

Recordem que el programa Sportboard, que es desenvoluparà entre els anys 2022 i 2023 (de 30 mesos de durada), executarà mecanismes innovadors de seguiment i gestió del comportament dels esportistes en la pràctica esportiva per oferir un bon govern en l'esport, mentre que el Sonar Injuries és un projecte de prevenció i detecció de lesions esportives en etapes infantils i joves, que es desenvoluparà en 30 mesos, entre els anys 2022 i 2024.

 

TEXT: Àlex López Puig.

FOTO: SantCugatCreix.