Notícies

La primera derrota a casa del Patí Hoquei Club Sant Cugat contra l'últim el priva de lluitar per l'ascens

25.04.2021

PATI HOQUEI CLUB SANT CUGAT

El primer equip masculí del Patí Hoquei Club Sant Cugat no pujarà a l'OK Lliga, ni tampoc jugarà l'eliminatòria contra un equip de la màxima categoria estatal per lluitar, també, per l'ascens. La derrota (2-7) dels vermell-i-negres aquest dissabte, 24 d'abril, a la nit, al Pavelló 2 de la ZEM Rambla del Celler, contra el Club Compañía de María de A Coruña, que era l'últim classificat -ara és 11è i penúltim amb 17 punts- de l'OK Lliga Plata Nord, priva als santcugatencs, ja matemàticament, de qualsevol opció d'ascens. El PHC Sant Cugat feia 1 any i 2 mesos que no perdia un partit al Pavelló 2. Va ser el 22 de febrer del 2020 contra el FC Barcelona (5-7), en la 14a jornada de l'OK Lliga Plata Sud.

A més, els 2 primers classificats, CP Manlleu i CP Vilafranca, no es deixen sorprendre

A més, els 2 primers classificats, el CP Manlleu (45 punts) i el CP Vilafranca (43 punts), no han fallat i han superat l'RC Jolaseta (8-1) i el CP Tordera (7-5). L'HC Sant Just, per la seva banda, que és 3r amb 42 punts, només ha pogut empatar (1-1) a casa amb el SHUM Maçanet. El PHC Sant Cugat continua 4t amb 39 punts.

Primera derrota de la temporada a casa del PHC Sant Cugat, que havia guanyat 9 partits i només n'havia empatat 1

El PHC Sant Cugat, sense Joan Farnés per acumulació de targetes, ha encaixat la primera derrota de la temporada a casa en el pitjor moment. Fins ara, havia guanyat 9 partits i només n'havia empatat 1, amb el CAA Dominicos (6-6). Els de Joan Carles Vadillo, que a l'anada s'havien imposat per 3 gols a 5, han estat clarament superats per un equip que ocupa una de les 3 últimes posicions a la taula que fan perdre la categoria, quan només falta 1 jornada perquè acabi el campionat.

El Club Compañía de María, superior

El PHC Sant Cugat ha encaixat la 6a derrota del curs davant un Club Compañía de Maria que ha assolit la segona victòria d'aquesta campanya fora de casa (també 2 empats), després de fer-ho a la pista de l'RC Jolaseta. Els locals han iniciat el partit amb una pressió alta sobre el rival, que a mesura que anaven avançant els minuts s'anava creixent. En el minut 10, l'entrenador del PHC Sant Cugat, Joan Carles Vadillo s'ha vist obligat a demanar un temps mort per donar ordres als seus jugadors. Però el conjunt gallec, amb el seu porter Diego Lago estel·lar durant tot el partit, ha anat a més, i després de generar força perill a la porteria rival –també el PHC Sant Cugat ha arribat a porteria contrària-, Álvaro Rodríguez ha fet el 0 a 1 quan faltaven 6 minuts per arribar al descans. Quan faltava 1 minut i 20 segons per acabar la primera part, David Yepes ha rebut la primera de les seves 2 targetes blaves i, de penal, Tomás Villares ha situat un inesperat 0-2 al descans. A 3 dècimes, però, Carles Domènech no ha aprofitat un penal per escurçar diferències en el lluminós.

La segona part ha començat amb diverses ocasions del PHC Sant Cugat, però ha estat el Club Compañía de María qui ha fet el 0 a 3, en el minut 4. Ha marcat, una altra vegada, Tomás Villares. 5 minuts més tard, en el 9, Pelayo Aspra ha fet el 0 a 4. Però encara ha anat a més quan en el minut 10 Xavi Serrallonga ha rebut una targeta blava i Tomás Villares, de falta directa, ha situat un mai esperat 0-5 en el marcador. El capità Pau Gilabert, màxim golejador de la categoria amb 37 gols, ha fet el primer gol local en el minut 11, i David Yepes, el 2 a 5, de penal, en el minut 14. A partir d'aquí el partit s'ha travat molt per les contínues protestes dels jugadors vermell-i-negres als àrbitres del partit, els Catalans, Guim Teixidó i Albert Sans. En el minut 15, el porter local David Toda ha aturat una falta directa a Tomás Villares i un minut més tard David Yepes ha rebut la segona targeta blava. Pelayo Aspra ha fet, de falta directa el 2 a 6 en el minut 16, quan ha estat expulsat el tècnic local Joan Carles Vadillo, amb blava i vermella. L'últim gol del xoc l'ha fet Tomas Villares quan faltaven 2 minuts i 30 segons per cloure el matx.

Joan Carles Vadillo: "Hem fet un mal partit"

Després del partit, l'entrenador del PHC Sant Cugat, Joan Carles Vadillo, ha assegurat que "hem fet un mal partit. Ens ha costat entrar al partit i ens faltava la fluïdesa que normalment ens dóna el Joan Farnés en el joc d'atac. El segon gol d'ells ens ha fet mal, l'equip s'ha desfet i hem tingut dubtes".

Vadillo: "No hem perdut pels àrbitres, però no ens mereixíem que ens humiliessin d'aquesta manera"

Respecte a l'actuació dels àrbitres, Vadillo ha afirmat que "no mereixíem aquesta humiliació. No hem perdut per l'actuació dels àrbitres, però no ens mereixíem que ens humiliessin d'aquesta manera. No s'ho mereix ni el club, ni els jugadors ni l'afició, ni ningú".

Deportivo Liceo B-PHC Sant Cugat, en la 22a i última jornada de l'OK Lliga Plata Nord

En la 22a i última jornada de l'OK Lliga Plata Nord, el PHC Sant Cugat es desplaçarà a A Coruña per jugar contra el Deportivo Liceo B, 6è amb 32 punts. Aquest partit no es jugarà fins al dissabte 8 de maig, a les 20 hores.

La clau, tan sols sumar 11 dels 30 punts en joc fora de casa, amb 3 victòries, 2 empats i 5 derrotes

La clau que el PHC Sant Cugat no hagi pogut ascendir a la primera divisió espanyola és que només ha estat capaç de sumar 11 dels 30 punts en joc fora de casa, amb un balanç de 3 victòries, 2 empats i 5 derrotes. A més, ha ensopegat en 3 de les pistes dels últims 5 classificats.

TEXT i FOTO: Àlex López Puig.