Notícies

LA COMISSIÓ AVALUADORA CIUTAT EUROPEA DE L'ESPORT VISITA SANT CUGAT

28.04.2017

LA COMISSIÓ AVALUADORA CIUTAT EUROPEA DE L'ESPORT VISITA SANT CUGAT

Ciutat Europea de l'Esport

Sant Cugat aspira a ser Ciutat Europea de l’Esport l’any 2018 i ha mostrat els seus arguments als membres de la comissió avaluadora ACES que han visitat la ciutat. La tinent d’alcalde de Presidència, Cultura i Promoció de la Ciutat, Carmela Fortuny, i el regidor d’Esports i Joventut, Eloi Rovira han estat els encarregats de defensar les possibilitats que té la ciutat per que se li atorgui el títol.

Ha estat en el torn de preguntes dels mitjans de comunicació, un cop acabada la defensa de la candidatura a la Sala de Plens de l'Ajuntament on Antonio Silva Mendes ha comentat que entre els punts destacables de la ciutat per aconseguir el reconeixement, destaca les paraules de l'Alcaldessa Mercè Conesa fent referència a la voluntat de donar les mateixes oportunitats esportives a tota la ciutadania, el projecte de Sant Cugat Creix que ha pogut conèixer unes hores abans, i la presència del Centre d’Alt Rendiment.

I és que entre les visites que han fet a la ciutat desde SantCugatCreix hem pogut explicar també els projectes que desenvolupem desde el Creix en una presentació específica que hem fet de manera conjunta amb Esteve Nadal d'EsadeCreapolis, Victòria Cochrane d'Esade i Joan Alsina de Sant Cugat Empresarial. Amb el fil conductor de la construcció de l'entorn colaboratiu al voltant de l'esport, l'educació, la recerca, la tecnologia i l'empresa, que estem construïnt a la nostra ciutat.En acabar la presentació hem mostrat un petit video "sorpresa" a la Comissió, on es poden veure esportistes que van participar en la darrera trobada del Dia del Capità dient que "Volem ser Ciutat Europea de l'Esport".


Hem rebut elogis per la tasca que fem desde el Creix dels membres de la comissio entre els que s'hi troba Antonio Silva Mendes, membre també d'ACES Europe i fins fa pocs mesos Director de Joventut i Esport a la Direcció General d'Educació i Cultura de la Comissió Europea a Brusseles (Bèlgica), acompanyats del president d'ACES Europe Francesco Luppatteli, el Director General Hugo Alonso i el regidor d'esports de la citat Belga d'Ostende.  

ACES Europe, associació europea de capitals de l’esport, fundada l’any 1999, compta amb el suport de les institucions europees i treballa per a la promoció de l’esport entre tota la ciutadania de la Unió Europea.  Cerca, també, iniciatives  privades i públiques amb l’objectiu d’augmentar el suport a l’esport, com a mitjà de cohesió social  i com a millora de la salut i qualitat de vida de la ciutadania.