Notícies

L'equip sub-14 del Club de Rugby Sant Cugat, campió de Catalunya de Clubs, com ja ho han fet també els conjunts sub-16 i sub-18

23.05.2021

CLUB DE RUGBY SANT CUGAT

Com ja ho han aconseguit aquesta temporada 2020-2021 els equips sub-16 i sub-18 (subcampió d'Espanya) del Club de Rugby Sant Cugat, el conjunt sub-14 també s'ha coronat campió de Catalunya de Clubs. Així, l'entitat blau-i-negre es penja el títol del millor club català, com a mínim, en les categories sub-14, sub-16 i sub-18. El coronavirus ha provocat que la Federació Espanyola de Rugbi hagi suspès el Campionat d'Espanya de Clubs Sub-14 i, per tant, que el CR Sant Cugat, com a equip i club, no pugui lluitar per pujar al podi i continuar fent història.

El conjunt sub-14 del CR Sant Cugat ha superat en la final del Campionat de Catalunya de Primera Catalana (la màxima categoria) de Clubs Sub-14, la UE Santboiana, per 24 punts a 33, i ho ha fet, a més a més, a l'estadi Baldiri Aleu de la Unió Esportiva Santboiana, aquest dissabte, 22 de maig, a la tarda. Així, com a mínim, el CR Sant Cugat ha pujat al podi en el Campionat de Catalunya de Clubs Sub-14 en les últimes 5 edicions, i repeteix el títol que ja va aixecar la campanya 2016-2017. També ha estat subcampió en dues edicions (2017-2018 i 2018-2019) i tercer en la campanya (2019-2020).

La victòria es consolida en els últims 10 minuts

El CR Sant Cugat ha estat el primer equip a colpejar. Quan només s'havien jugat 3 minuts de partit, Oriol Marsinyac ha fet el primer assaig, i Ferran Gimeno ha encertat en el seu xut a pals. Els blau-i-negres s'imposaven per 0 punts a 7. En el minut 8, però, la UE Santboiana ha igualat el partit amb un 7 a 7. Però Marsinyac, una altra vegada, ha fet una marca pel seu equip, situant-lo amb un 7-12. Amb tot, els de Sant Boi de Llobregat han aconseguit empatar (12-12) amb un assaig abans d'arribar al descans.

En el minut 10 de la segona part, Miquel Curulla ha avançat els santcugatencs amb una marca, i Gimeno, de nou, ha materialitzat la corresponent transformació. Amb el 12 a 19, la UE Santboiana no s'ha rendit i en el minut 14 ha establert el 17-19. Però en els últims 10 minuts d'aquest segon període el CR Sant Cugat ha segellat la seva victòria. Oriol Marsinyac ha fet una marca en el minut 20 i Ferran Gimeno ha transformat el xut a pals, el que significava un marcador de 17-26. En el minut 22, el CR Sant Cugat ha certificat el triomf, quan Arnau Asso ha fet una marca i Gimeno ha fet un bon xut a pals. Era el 17-33 i només quedaven 8 minuts de partit. Quan faltaven 4 minuts per acabar el xoc, la UE Santboiana ha fet una marca i ha transformat a pals, amb el resultat definitiu de 24-33.

Joan Marty: "El partit ha estat ajustat fins al final, quan no hem deixat de jugar al camp de la UE Santboiana i ho hem transformat en punts"

L'entrenador del conjunt sub-14 del CR Sant Cugat, Joan Marty, ha assenyalat a SantCugatCreix que "la UE Santboiana ha plantejat el partit a jugar amb el peu i a veure què proposàvem nosaltres. El nostre joc és jugar a mans i així ho hem fet, com sempre. La nostra davantera també ha estat molt bé. La veritat és que el partit ha estat ajustat fins al final, quan no hem deixat de jugar al camp de la UE Santboiana i ho hem transformat en punts".

Amb aquesta victòria, el CR Sant Cugat s'ha tret l'espina clavada que tenia des que el passat 8 de maig, en la 5a i última jornada de la lliga regular, perdés a la ZEM La Guinardera contra la UE Santboiana (28-30).

En la fase regular, amb els 6 millors conjunts sub-14 de Catalunya, la UE Santboiana ha acabat en primera posició amb 24 punts, guanyant els 5 partits jugats i amb un bonus ofensiu de 4 punts. El CR Sant Cugat ha estat segon amb 16 punts, amb un balanç de 3 victòries i 2 derrotes, i 3 punts de bonus ofensiu i 1 punt de bonus defensiu.

El CR Sant Cugat ha superat 3 equips, el BUC (91-0), el FC Barcelona (15-50) i el Gòtics RC (0-73), mentre que ha perdut amb l'RC Sitges (34-7) i amb la UE Santboiana (28-30), en la 5a i última jornada de la lliga regular, el 8 de maig.

La UE Santboiana s'ha imposat en els 5 enfrontaments que ha jugat en un campionat que va començar el 27 de març i que va finalitzar el 8 de maig. Els de Sant Boi de Llobregat s'han desfet de l'RC Sitges (83-7), el BUC (0-48), el Gòtics RC (69-7), el FC Barcelona (52-10) i el CR Sant Cugat (28-30).

TEXT: Àlex López Puig.