Notícies

Inici brillant del Junior FC B masculí d'hoquei sobre herba en les semifinals del Campionat d'Espanya de 1a Divisió

05.06.2021

JUNIOR FC

El sénior B masculí d'hoquei sobre herba del Junior FC ha debutat amb una victòria en les semifinals del Campionat d'Espanya de Clubs de 1a Divisió. Els santcugatencs han superat (1-3) el Catalònia HC, aquest divendres, 4 de juny, a la tarda, al Junior FC, que és 1 de les 2 seus de les semifinals d'aquesta competició. El Junior FC B ha guanyat l'únic equip d'aquestes semifinals del qual tenia referències, ja que s'han enfrontat en el Campionat de Catalunya de 1a Divisió. A Sant Cugat van empatar a 2 gols, però a Barcelona es van imposar per 1 gol a 2. L'objectiu del Junior FC B és l'ascens a la categoria de plata de l'hoquei sobre herba estatal.

Excel·lent control d'Uri Bozal en una acció del Catalònia HC-Junior FC B. FOTO: Àlex López Puig / SantCugatCreix.

Un quart per a cada equip amb un estel·lar Pablo Luna, porter del Junior FC B

El primer quart, que ha acabat sense gols, ha estat igualat, però el Junior FC B (HC Sant Cugat) ha arribat a porteria contrària, fet que no ha aconseguit el Catalònia HC. En el segon quart, els barcelonins només han trigat mig minut a crear la primera ocasió de gol del partit, però han topat amb un espectacular Pablo Luna, porter del Junior FC B, amb diferents aturades de mèrit que han evitat el primer gol visitant. Després de no materialitzar un penal-córner -amb aturada de Luna-, el Catalònia HC ha vist com els blau-i-negres sí que ho feien en el minut 4, amb un gol de Guillem Muñoz. En els minuts 6 i 13, dues intervencions de nivell del porter santcugatenc han evitat el primer gol dels de Barcelona. Luna també ha estat clau a aturar el segon penal-córner del conjunt taronja-i-negre, en l'últim minut d'aquest segon quart.

El Junior FC B sentencia el partit en l'últim quart

En el tercer quart, el Junior FC B ha tornat a brillar, generant ocasions de gol, però desaprofitant 2 penals-córner, que el porter visitant Ignasi Negre ha aturat molt bé. Els santcugatencs han sortit en el quart i últim quart a sentenciar el partit, i ho han aconseguit. Després d'una oportunitat de gol i un penal-córner fallit, Guillem Muñoz i Uri Bozal, ambdós de penal-córner en els minuts 6 i 11, han situat el marcador en un 0 a 3. A 2 minuts pel final William Oscar Enos, també de penal-córner ha establert l'1 a 3 definitiu. El partit l'han seguit en directe més d'un centenar de persones.

El conjunt que prepara Xavi Torras des del febrer del 2020 s'enfronta a 2 equips que han hagut de jugar la fase prèvia (quarts de final) però que han acabat sent campions dels seus respectius grups, el Catalònia HC i el CH Xaloc València, i al campió de la lliga de la comunitat autònoma de Madrid, el CH Madrid Las Rozas.

Xavi Torras: "Hi ha dies que el penal-córner no ens ha donat cap premi i avui ens ha donat la victòria"

L'entrenador del Junior FC B, Xavi Torras, ha explicat a SantCugatCreix que "ha estat un partit molt igualat, que és el que ja esperàvem. No podíem perdre la cara al partit perquè en qualsevol detall es podia resoldre. I, al final, ha estat així. Hi ha dies que el penal-córner no ens ha donat cap premi i avui ens ha donat la victòria. Torras s'ha mostrat satisfet amb els seus jugadors: "Estic content amb el joc de l'equip i hem sabut gestionar les emocions, que era un tema que ens preocupava perquè som un equip molt jove, amb gent que no ha jugat mai una fase d'ascens. A més, jugàvem a casa, amb la pressió afegida que suposa".

Xavi Torras: "El CH Xaloc València és un equip bastant equilibrat i el CH Madrid Las Rozas té jugadors veterans amb molt més ofici que nosaltres"

Respecte als 2 adversaris que els queda per jugar, Torras ha assenyalat que "el CH Xaloc València és un equip bastant equilibrat i el CH Madrid Las Rozas té jugadors veterans amb molt més ofici que nosaltres i això els fa ser, també, un equip perillós. Segur que si no estem al nostre nivell, tots dos equips ens posaran problemes. Només es classifiquen 2 per a la Fase Final del Campionat d'Espanya i qualsevol error et pot deixar fora".

Partits de semifinals al Junior FC:

-Divendres 4 de juny, a les 16 hores: CH Madrid Las Rozas 4 - CH Xaloc València 3.
-Divendres 4 de juny, a les 18 hores: Catalònia HC 1 - Junior FC B 3.
-Dissabte 5 de juny, a les 13 hores: Junior FC B - CH Xaloc València.
-Dissabte 5 de juny, a les 15 hores: Catalònia HC - CH Madrid Las Rozas.
-Diumenge 6 de juny, a les 9 hores: CH Xaloc València - Catalònia HC.
-Diumenge 6 de juny, a les 13 hores: CH Madrid Las Rozas - Junior FC B.

Del divendres 4 al diumenge 6 de juny, el Junior FC és una de les 2 seus de les semifinals del Campionat d'Espanya de Clubs de la 1a Divisió Masculina d'hoquei sobre herba.

Els 2 millors de les 2 seus, a la Fase Final del Campionat d'Espanya de 1a Divisió

Els 2 primers classificats de cada seu aconseguiran el bitllet per a la Fase Final del Campionat d'Espanya de 1a Divisió, arrossegant els punts aconseguits en el partit que els ha enfrontat entre ells. Així, el cap de setmana 19 i 20 de juny, en una seu encara per decidir, els 4 equips classificats jugaran contra els conjunts amb els quals no es van enfrontar en semifinals. I els 2 millors equips seran els que ascendiran a la Divisió d'Honor B Masculina, la categoria de plata de l'hoquei sobre herba estatal.

L'objectiu del Junior FC B és l'ascens a la categoria de plata de l'hoquei sobre herba estatal, la Divisió d'Honor B

El segon equip masculí de la secció d'hoquei sobre herba del Junior FC -el primer equip milita en la Divisió d'Honor A- té com a objectiu aquesta temporada, 2020-2021, l'ascens a la categoria de plata de l'hoquei sobre herba estatal, la Divisió d'Honor B.

El Junior FC B s'ha classificat per jugar les semifinals del Campionat d'Espanya de 1a Divisió després de classificar-se entre els 4 primers de la lliga regular. L'equip de Xavi Torras, també 3r entrenador del primer equip masculí del Junior FC, ha finalitzat 3r del Campionat de Catalunya de 1a Divisió, per darrere del Vallès Esportiu i el Matadepera 88 Hockey.

TEXT i FOTOS: Àlex López Puig.