Notícies

El Patí Hoquei Club Sant Cugat s'estrena a la Copa de la Reina contra el recent subcampió d'Europa, el CP Voltregà, a qui ja ha guanyat en la lliga

09.06.2021

PATI HOQUEI CLUB SANT CUGAT

Aquest dijous, 10 de juny, a les 10.30 hores, el primer equip femení del Patí Hoquei Club Sant Cugat afronta davant el recent subcampió d'Europa, el CP Voltregà Stern Motor, els quarts de final de la Copa de la Reina. Per primera vegada en els seus 54 anys d'història, el PHC Sant Cugat juga aquesta competició, que se celebra a A Coruña (Galícia), del 10 al 13 de juny.

Beto Borregan, extècnic del CP Voltregà, sap com juguen les jugadores de Sant Hipòlit de Voltregà

L'entrenador del PHC Sant Cugat, Beto Borregan, coneix molt bé la plantilla del CP Voltregà, ja que abans d'arribar a Sant Cugat va entrenar una temporada i mitja el conjunt de Sant Hipòlit de Voltregà, amb qui va aconseguir una Copa d'Europa i una Copa de la Reina. Es tracta d'unes jugadores que fa molts anys que juguen juntes i es coneixen molt bé.

El CP Voltregà Stern Motor és un club històric de l'hoquei sobre patins català. El seu primer equip femení té un palmarès envejable, amb 3 copes d'Europa, 4 OK lligues i 5 copes de la Reina.

El PHC Sant Cugat s'estrenarà en la Copa 41 dies després d'haver jugat l'últim partit de l'OK Lliga

El pitjor de tot és que el PHC Sant Cugat debutarà a la Copa 41 dies després d'haver jugat l'últim partit de l'OK Lliga. En canvi, el CP Voltregà haurà jugat el Campionat d'Europa de Clubs, del 27 al 30 de maig, amb l'organització de l'HC Palau-Solità i Plegamans. Fins llavors, les vermell-i-negres només hauran jugat dos partits amistosos amb el CHP Bigues i Riells.

Una victòria per a cada equip, el balanç d'aquesta temporada

El PHC Sant Cugat i el CP Voltregà Stern Motor s'han enfrontat 2 vegades aquesta temporada 2020-2021. Va ser en la primera fase (grup B). En la primera jornada de lliga (el 26 de setembre), les vermell-i-negres es van imposar per 3 gols a 2, mentre que les blanc-i-blaves es van imposar (4-3) en la 8a jornada, el 21 de novembre. En aquesta primera fase del campionat, el PHC Sant Cugat va acabar 4t amb 20 punts, fet que el va classificar per jugar la Copa de la Reina. Per la seva banda, el CP Voltregà Stern Motor va cloure 2n amb 34 punts.

Finalment, en la segona fase de la competició, que reunia els 8 millors equips de l'OK Lliga, el PHC Sant Cugat va ser 8è i últim amb 6 punts, i el CP Voltregà Stern Motor, 5è amb 20 punts. En aquesta segona fase no s'han enfrontat.

Si jugués les semifinals, el PHC Sant Cugat ho faria amb el vencedor del Magic Studio CP Manlleu i el Telecable Gijón HC

En el cas que el PHC Sant Cugat superés l'eliminatòria dels quarts de final del torneig del KO, s'enfrontaria, ja en semifinals, contra el campió del partit entre el Magic Studio CP Manlleu i el Telecable Gijón HC.

Els 4 partits de quarts de final

També dijous (18 hores) es jugarà el Magic Studio CP Manlleu (subcampió de l'OK Lliga)-Telecable Gijón HC (semifinalista del play-off pel títol de l'OK Lliga), mentre que divendres ho faran Cerdanyola CH (semifinalista del play-off pel títol de l'OK Lliga)-CP Las Rozas, a les 10.30 hores, i el Generali HC Palau de Plegamans (campió de l'OK Lliga)-CHP Bigues i Riells, a les 18 hores.

TEXT: Àlex López Puig.