Notícies

El Patí Hoquei Club Sant Cugat perd amb un rival directe, el CP Vilafranca, i guanya el CP Areces, en una doble jornada de lliga

16.03.2021

PATI HOQUEI CLUB SANT CUGAT

El Patí Hoquei Club Sant Cugat ha saldat aquest cap de setmana del 13 i 14 de març una doble jornada de lliga amb una derrota i una victòria. Dissabte ha perdut a la pista del segon classificat, el CP Vilafranca, i diumenge ha superat el CP Areces, 8è de 12 equips.

Davant el CP Vilafranca, el PHC Sant Cugat ha perdut per un ajustat 2 a 1. El matx ha començat amb un gol del capità santcugatenc Pau Gilabert, en el minut 8, però els vilafranquins han empatat a 1 abans d'arribar al descans, en el minut 13. Ja a la segona meitat, els locals han fet el 2 a 1 definitiu, quan faltaven 8 minuts i 50 segons per acabar l'enfrontament.

Diumenge, en partit avançat de la 18a jornada de lliga, que es jugarà el 20 i 21 de març, els vermell-i-negres han vençut el CP Areces per 6 gols a 3, i han demostrat, una jornada més, que al Pavelló 2 no hi ha qui els guanyi. Dels 10 partits que hi han jugat fins ara, han guanyat 9 partits i n'han empatat 1, contra el CAA Dominicos (6-6). Això significa que dels 30 punts en joc, n'han sumat 28.

El PHC Sant Cugat, superior al CP Areces

En el partit davant el CP Areces, que en la primera volta (el 14 de febrer) van perdre (5-4), els vermell-i-negres l'han superat per 6 gols a 3. En els primers 25 minuts de joc, el PHC Sant Cugat s'ha mostrat superior i ha arribat amb més facilitat a porteria contrària, molt ben defensada per Adrián González. Abans de marxar al descans David Yepes, en el minut 20, de penal, i en el 23, de falta directa, ha avançat al seu equip en el marcador.

Ja en el segon període, el conjunt de Grado (Astúries) ha posat una marxa més i, en tan sols 3 minuts, ha empatat el partit. Però els santcugatencs han reaccionat ràpid a l'embranzida dels visitants i en els minuts 8 i 9 Xavi Serrallonga i Pau Gilabert han situat el 4 a 2 en el lluminós. Pedro González, que ha rebut la segona targeta blava quan faltava 1 minut i 49 segons, ha fet el 4 a 3, el seu segon gol del partit, en el minut 13. Però, finalment, Xavi Serrallonga i David Yepes, autor de 3 gols, han segellat la victòria final (6-3) en els minuts 19 i 22.

Gerard Peris, titular, i el porter Jordi Pons segueix brillant

D'aquest partit cal destacar, també, la titularitat del jugador Gerard Peris, i de l'excel·lent actuació del porter Jordi Pons, que ha jugat els últims 6 partits de lliga després de la lesió de David Toda a la pista del SHUM Maçanet, amb una fissura en un ós del peu.

Respecte a aquest partit, Joan Carles Vadillo, entrenador del PHC Sant Cugat, ha assenyalat que "ha estat un partit que se'ns ha fet feixuc. Mentalment potser se'ns ha vist una mica tocats per la derrota de dissabte a la pista del CP Vilafranca, i ens ha costat entrar en joc i tenir continuïtat. Hem comès errades ximples que ha permès a l'Areces entrar dins del partit". Per a Vadillo, el partit a Vilafranca "ens ha costat bastant, hem estat dins del partit, però a la segona part no ens hem sentit còmodes en cap moment. Tot i això, hem estat un equip madur, que és el que jo sempre reclamo, i hem tingut opcions fins al final".

El PHC Sant Cugat, que encara ha de jugar un partit ajornat, és 4t amb 33 punts a l'OK Lliga Plata Nord Masculina, a 2 punts de l'HC Sant Just, 3r; a 4 punts del 2n, el CP Vilafranca, en plaça de play-off, i a 5 punts del líder, el CP Manlleu, en posició d'ascens a l'OK Lliga. Cal destacar que el PHC Sant Cugat té el goal average particular a favor amb els 3 primers classificats.

En els últims 12 partits de lliga, els santcugatencs han guanyat 8 partits, n'han empatat 2 i n'han perdut 2, amb un balanç en la categoria de plata de l'hoquei sobre patins espanyol de 10 victòries, 3 empats i 4 derrotes, i amb 81 gols a favor és l'equip que fa més gols en la lliga.

El partit ajornat Compañía de María (12è i últim)-PHC Sant Cugat, el diumenge 28 de març

Cal recordar que el PHC Sant Cugat encara té 1 partit ajornat (de la 10a jornada) per disputar, que el jugarà el diumenge 28 de març, a les 14 hores, a la pista del Compañía de María, que és 12è i últim amb 8 punts. "Estem obligats anar a A Coruña i guanyar com sigui per seguir vius en la lliga fins al final", ha assegurat Joan Carles Vadillo.

Abans que acabi la lliga, els santcugatencs han de jugar 5 partits de lliga, 4 fora de casa i només un a Sant Cugat. Lluny del Pavelló 2, els de Joan Carles Vadillo han disputat 7 partits, amb un balanç d'1 victòria, 2 empats i 4 derrotes.

Els 5 partits que li queden per jugar al PHC Sant Cugat en l'OK Lliga Plata Masculina són els següents:

-Diumenge 28 de març, a les 14 hores: Club Compañía de María (12è i últim, amb 8 punts)-PHC Sant Cugat (4t, amb 33 punts). Jornada 10.

-Dissabte 10 d'abril, a les 19.45 hores: Capellades HC (10è i antepúltim, amb 13 punts)-PHC Sant Cugat (4t, amb 33 punts). Jornada 19.

-Dissabte 17 d'abril, a les 20.30 hores: CAA Dominicos (11è i penúltim, amb 12 punts)-PHC Sant Cugat (4t, amb 33 punts). Jornada 20.

-Dissabte 24 d'abril, a les 20 hores: PHC Sant Cugat (4t, amb 33 punts)-Club Compañía de María (12è i últim, amb 8 punts). Jornada 21.

-Dissabte 8 de maig, a les 20 hores: Deportivo Liceo BC (6è, amb 27 punts)-PHC Sant Cugat (4t, amb 33 punts). Jornada 22.

Pau Gilabert, màxim golejador de l'OK Lliga Plata Nord

El PHC Sant Cugat té en la figura del seu capità, Pau Gilabert, el màxim golejador (de 96 jugadors que han marcat algun gol) de l'OK Lliga Plata Nord, amb 31 gols, amb 6 gols més que el segon classificat al rànquing, Eduard Fernández, de l'HC Sant Just. El també santcugatenc David Yepes és, amb 17 dianes, el màxim anotador.

TEXT i FOTOS: Àlex López Puig.