Notícies

El Patí Hoquei Club Sant Cugat guanya a Maçanet i suma la primera victòria a domicili

31.01.2021

PATI HOQUEI CLUB SANT CUGAT

Primera victòria fora de casa d'aquesta temporada 2020-2021 del primer equip masculí del Patí Hoquei Club Sant Cugat, en el segon partit de la segona volta de la lliga. Després de 2 derrotes a les pistes de l'RC Jolaseta (2-1) i HC Sant Just (7-4) i 1 empat amb el CP Tordera (4-4), els vermell-i-negres s'han imposat a la pista del SHUM Frit Ravich Maçanet, per 5 gols a 7, aquest dissabte, 30 de gener, a la nit, a Maçanet de la Selva. En els últims 6 partits a l'OK Lliga Plata Nord, el PHC Sant Cugat ha aconseguit 5 victòries i 1 empat, amb 3 victòries consecutives. Ara, el SHUM Frit Ravich Maçanet és 6è amb 19 punts.

El PHC Sant Cugat segueix 4t amb 2 partits ajornats, sent l'equip que marca més gols en la lliga

Amb la victòria (3-1) del CP Manlleu sobre el CP Vilafranca, el conjunt d'Osona passa a liderar la classificació amb 28 punts, els mateixos que l'HC Sant Just, segon. Ara, el CP Vilafranca és tercer amb 28 punts i el PHC Sant Cugat segueix 4t, ara amb 23 punts però amb 2 partits ajornats. Els de Joan Carles Vadillo són, amb 59 gols a favor, l'equip que fa més gols de la competició.

El PHC Sant Cugat, superior al SHUM Frit Ravich Maçanet

Els vermell-i-negres, que a l'anada van guanyar 9-3, han aconseguit el setè triomf al campionat en un partit que han dominat i on sempre han anat per davant en el marcador. El primer gol no s'ha fet esperar i el capità Pau Gilabert, autor de 4 dels 7 gols del seu equip, ha fet l'1 a 0 quan només s'havien jugat 1 minut i 38 segons de partit. Després d'un intercanvi de cops entre ambdós equips, Raul Pelicano ha igualat les forces en el minut 11. Els de Joan Carles Vadillo, que han anat amb la directa posada tot el partit, han aprofitat els 2 minuts de jugar amb superioritat numèrica per la targeta blava que els àrbitres han ensenyat a Raul Pelicano per tornar a avançar-se en el lluminós, amb gol de Joan Farnés, en el minut 16. Amb tot, amb la blava de Pelicano, David Yepes no ha pogut aprofitar la falta directa derivada d'aquesta acció. En els últims 5 minuts d'aquesta primera meitat s'han anotat fins a 4 gols. Els dos primers els han fet Pol Claramunt i Pau Gilabert, en els minuts 20 i 22, mentre que Roger Presas, de falta directa, ha fet el 2 a 4. Abans d'arribar al descans, però, Pau Gilabert ha tornat a marcar, el 2 a 5, quan faltava 1 minut i 55 segons.

Dues targetes blaves a Joan Farnés

La segona meitat ha començat amb una targeta blava de Joan Farnés, en el minut 7. Raul Pelicano ha xutat desviada la corresponent falta directa, que els àrbitres han fet repetir perquè Pol Claramunt havia sortit abans d'hora per defensar la jugada. Però el porter David Toda, molt segur sota els pals, ha aturat el fort xut de Pelicano. Tot i jugar amb un jugador menys durant 2 minuts, Pol Claramunt i Joan Farnés han pogut marcar en dues ocasions clares de gol. En el minut 11, Carles Domènech ha fet el 2 a 6, malgrat que en el mateix minut Raul Pelicano ha marcat el 3 a 6. En el minut 14, Pau Gilabert ha fet l'últim gol dels vermell-i-negres, el 3 a 7. Roger Presas ha fet, de penal, el 4 a 7, en el minut 19, i el 5 a 7 definitiu, de falta directa, a 30 segons per acabar el partit. Joan Farnés ha tornat a veure una targeta blava quan faltaven 30 segons per arribar al final de l'enfrontament.

Joan Carles Vadillo: "És una victòria molt important, per al moment que arriba i pel rival. Hem fet un partit molt seriós"

Per a Joan Carles Vadillo, entrenador del PHC Sant Cugat, aquesta és "una victòria molt important, per al moment que arriba i pel rival. Hem fet un partit molt seriós i hem estat molt centrats en el que havíem de fer". Vadillo ha assenyalat, en declaracions a SantCugatCreix que, lluny de Sant Cugat "ja no teníem gaire marge per punxar" i que fora de casa "no arribàvem a tancar els partits, se'ns escapaven, i havíem de ser més sòlids en aquest aspecte".

El capità del PHC Sant Cugat, Pau Gilabert, ha explicat a SantCugatCreix que "teníem molt clar el que havíem de fer, hem fet un molt bon partit en una pista molt difícil contra un bon rival. Estem molt contents". Per a Gilabert, "fora de casa ens costa molt, però estem millorant i hem canviat algunes coses, sobretot mentalment".

El capità Pau Gilabert, líder en la classificació de màxims golejadors de la lliga

El capità Pau Gilabert ha marcat 9 gols en els últims 2 partits -5 contra el CP Tordera-, i això l'ha situat primer, amb Eduard Rodríguez (HC Sant Just), en la classificació de màxims golejadors de la lliga, amb 22 gols d'entre 86 jugadors, tot i que Gilabert encara ha de jugar dos partits. "El més important és que els meus gols serveixin per guanyar partits. Al final, hi ha molta feina de l'equip darrera de cada gol i és mèrit de tots, no només d'un", ha assegurat Gilabert.

Els dos partits ajornats ja tenen data

Si no hi ha canvis, el PHC Sant Cugat ja sap quins dies disputarà els dos partits ajornats a les pistes dels 2 últims classificats del grup B de l'OK Lliga Plata Nord, el CP Areces Pavitek, 12è i últim amb 6 punts, de la 7a jornada, i del Club Compañía de María, que és 11è i penúltim amb 7 punts, de la 10a jornada de lliga. El xoc contra el CP Areces Pavitek es jugarà el 14 de febrer i el del Club Compañía de María, el 27 de març. Pau Gilabert ha explicat que "són dos rivals de la part baixa de la taula, però són equips que es juguen la vida, el descens, i són pistes molt complicades".

TEXT i FOTO: Àlex López Puig.