Notícies

El Patí Hoquei Club Sant Cugat guanya (1-8) el CP Vilafranca, fins llavors líder, i estrena lideratge

06.03.2022

PATI HOQUEI CLUB SANT CUGAT

Per primera vegada aquesta temporada, 2021-2022, el primer equip masculí del Patí Hoquei Club Sant Cugat se situa líder de l'OK Lliga Plata Sud, un cop s'han disputat les primeres 15 jornades del campionat. Els de Joan Carles Vadillo s'han imposat amb un inesperat (1-8) a la pista del fins llavors líder, el CP Vilafranca Capital del Vi, aquest dissabte, 5 de març, a la nit, a Vilafranca del Penedès. A l'anada, els vilafranquins s'havien imposat (2-4), però amb el resultat d'avui els santcugatencs tenen el gol average a favor. El partit s'ha jugat al pavelló municipal d'hoquei sobre patins de Vilafranca, amb una entrada d'unes 250 persones.

Líders, en zona d'ascens a l'OK Lliga

Els vermells-i-negres, que eren 4ts en la categoria de plata de l'hoquei sobre patins estatal, passen, ara, a ocupar la primera plaça, en zona d'ascens a l'OK Lliga, amb els mateixos punts que el Lleidanet HC Alpicat i el SHUM Frit Ravich Maçanet, i amb 1 punt més que el CP Taradell i el CP Vilafranca, ara 5è a la classificació i que ha encaixat la segona derrota consecutiva a casa, amb un balanç com a equip local, de 4 victòries, 1 empat i 2 derrotes.

1 gol a 3 al descans

El PHC Sant Cugat, que ha guanyat els últims 6 partits de lliga, ha començat dominant els primers minuts de partit, duent la iniciativa, tot i que ambdós equips han generat ocasions de gol. El primer gol ha arribat en el minut 10 quan Pau Gilabert, que ha fet 6 gols (3 de falta directa, 2 de penal i 1 de jugada) , ha transformat un penal comès sobre Joan Farnés. Però el CP Vilafranca ha reaccionat de pressa i, després de xutar una pilota al pal, en la següent acció, Xavi Aragonès ha establert l'empat a 1 gol en el minut 12, l'únic gol dels vilafranquins. No obstant això, una altra vegada, el PHC Sant Cugat s'ha posat per davant en el marcador. Pau Gilabert ha fet l'1 a 2 en el minut 13, de penal, després d'un penal de Roger Martí a Carles Domènech. El porter santcugatenc Jordi Pons, molt segur sota els pals durant tot el partit, ha aturat una falta directa a Emanuel Necchi en el minut 14. El tercer gol també l'ha fet Pau Gilabert, en el minut 14, de falta directa. Amb aquest 1 gol a 3 ha finalitzat el primer període.

Segona meitat de clar color visitant

En els minuts 4 i 6 de la segona part, Carles Domènech i Abel Moya han situat el lluminós amb 1 a 5 que ha marcat el desenllaç d'aquesta segona part, on els de l'Alt Penedès s'han vist clarament superats. Els últims 3 gols del partit els ha materialitzat Pau Gilabert, en els minuts 8, 18 i 23. Els 2 primers de falta directa i l'últim de jugada.

Pau Gilabert, màxim golejador de la lliga

Ni pòquer ni repòquer, 6 gols. El capità Pau Gilabert continua sent, una jornada més, el màxim golejador del campionat, amb 36 gols en 15 partits (2,40 gols per partit).

3a victòria consecutiva fora de casa

Després de perdre (2-0) a la pista del Lleidanet HC Alpicat -el 12 de gener, en la jornada 9-, els vermells-i-negres han aconseguit la 3a victòria seguida a domicili. Lluny de Sant Cugat, els de Joan Carles Vadillo tenen un balanç de 6 victòries, 1 empat i 1 derrota.

El PHC Sant Cugat rebrà el CH Olot, 9è, quan falten 7 jornades

Quan falten 7 jornades perquè acabi la lliga, el PHC Sant Cugat, que compta amb un balanç de 10 victòries, 1 empat i 4 derrotes, rebrà el CH Olot, el dissabte 12 de març, a les 20.30 hores, al Pavelló 2, en partit corresponent a la 16a jornada de la segona divisió estatal. El conjunt de la Garrotxa és 9è de 12 equips amb 16 punts i lluita per evitar el descens de categoria. Amb tot, en el partit d'anada, els santcugatencs van empatar a 5 gols. Va ser el 20 de novembre, en la 5a jornada.

Crònica i fotos: Àlex López Puig.