Notícies

El Club de Rugby Sant Cugat vol guanyar el novè Campionat de Catalunya de Clubs Sub-16 seguit, contra la UE Santboiana

14.05.2021

CLUB DE RUGBY SANT CUGAT

L'equip sub-16 del Club de Rugby Sant Cugat, que ha guanyat les últimes 8 edicions del Campionat de Catalunya de Clubs, juga aquest dissabte, 15 de maig, a les 17 hores, al Camp Municipal de Rugby La Foixarda, la final del Campionat de Catalunya de Clubs Sub-16, contra la UE Santboiana.

El Campionat d'Espanya de Clubs, el 22 i 23 de maig a l'estadi de la UE Santboiana.

El campió s'assegurarà la classificació pel Campionat d'Espanya, mentre que el subcampió haurà d'esperar la renúncia d'algun equip d'alguna comunitat autònoma per poder participar-hi. L'estatal es jugarà el cap de setmana del 22 i 23 de maig a l'estadi de la UE Santboiana.

Amb Dani López, el CR Sant Cugat sub-16 ha estat 8 temporades seguides campió de Catalunya

Des que Dani López va fer-se càrrec dels equips sub-16 del Club de Rugby Sant Cugat ara fa 8 temporades (també del sub-16 A), el conjunt sub-16 A ha guanyat els 8 campionats de Catalunya que ha disputat, excepte el de la temporada passada, la 2019-2020, que no es va jugar per la Covid-19. Dani López ha assegurat que, amb la UE Santboiana, "serà un partit igualat i es decidirà per detalls".

Els santcugatencs van eliminar en les semifinals (0-67) l'RC Sitges

El conjunt blau-i-negre arriba a la final després de superar en les semifinals (0-67) l'RC Sitges, el dissabte 8 de maig, al Camp Municipal de Santa Bàrbara de Sitges. Amb anterioritat, els santcugatencs van ser campions del grup D, on va guanyar els 4 partits disputats i va sumar 20 punts. Els de Dani López van derrotar el Catalunya Central (0-133), el Gòtics RC (41-12), el CR Tarragona (0-51) i l'RC L'Hospitalet (84-0).

D'altra banda, l'RC Sitges va ser campió del grup A de la fase regular, amb 20 punts i també 4 victòries, contra el CE INEFC Lleida (12-34), el CR Carboners de Terrassa (126-5), el CR Sant Cugat B (0-74) i el Club Esportiu Universitari de Barcelona (74-5).

L'equip sub-16 del CR Sant Cugat, celebrant la victòria davant l'RC Sitges. FOTO: Unai Jiménez

Dani López: "Aquest curs no havíem jugat amb l'RC Sitges. Vam estar molt seriosos i concentrats, i vam dominar l'encontre des del principi. No vam fallar en res"
L'entrenador de l'equip sub-16 del CR Sant Cugat, Dani López, ha assegurat que "aquesta temporada 2020-2021 no ens havíem enfrontat a l'RC Sitges. Vam estar molt seriosos i concentrats, i vam dominar l'encontre des del principi. A la mitja part guanyàvem 0-31. I quan ens van atacar, vam estar molt solvents en defensa. Quan jugàvem ràpid, l'RC Sitges li costava seguir-nos. No vam fallar en res".

La UE Santboiana va guanyar (7-17) al FC Barcelona en l'altre semifinal

L'adversari del CR Sant Cugat en la final del Campionat de Catalunya de Clubs Sub-16, la UE Santboiana, va superar el FC Barcelona, per 7 punts a 17, també el dissabte 8 de maig, al Camp Municipal de Rugbi La Teixonera, a Barcelona. La UE Santboiana va guanyar el grup C, amb 25 punts i 5 victòries, en l'únic grup de 6 equips, i el FC Barcelona es va imposar en el grup B, amb 20 punts i 4 victòries. Els grups A, B i D hi han competit 5 equips.

El CR Sant Cugat, la UE Santboiana i el FC Barcelona, amb 2 equips participants

La fase regular del Campionat de Catalunya de Clubs Sub-16 s'ha jugat del 13 de març al 24 d'abril, amb 21 equips participants. Cal destacar que el CR Sant Cugat, la UE Santboiana i el FC Barcelona han estat els únics clubs catalans que hi han participat amb 2 equips.

El CR Sant Cugat B, contra el CR Cervelló – RC Cornellà, en el partit que decidirà l'11è i 12è lloc final del català

El CR Sant Cugat B, que va acabar la lliga regular del grup A en la 3a posició de 5 equips, amb 10 punts i un balanç de 2 victòries i 2 derrotes, jugarà el cap de setmana del 22 i 23 de maig, contra el CR Cervelló – RC Cornellà, el partit que decidirà l'11è i 12è lloc final d'aquest Campionat de Catalunya.

El sub-18 A del CR Sant Cugat acaba de conquerir un nou Campionat de Catalunya

Cal recordar que l'equip sub-18 A del Club de Rugby Sant Cugat es va adjudicar el dissabte 1 de maig, a l'Estadi Municipal Pilar Pons de Cornellà de Llobregat, una nova edició del Campionat de Catalunya Sub-18 de Clubs. En aquesta ocasió, va superar (3-29), en la final, el FC Barcelona. Així, el CR Sant Cugat se'n va endur un nou Campionat de Catalunya de Clubs en categories de base.

TEXT: Àlex López Puig.