Notícies

El Club de Rugby Sant Cugat, obligat a guanyar l'últim, el Tatami RC, per jugar la promoció d'ascens a la màxima categoria estatal

12.02.2021

El Club de Rugby Sant Cugat, obligat a guanyar l'últim, el Tatami RC, per jugar la promoció d'ascens a la màxima categoria estatal

CLUB DE RUGBY SANT CUGAT

El Club de Rugby Sant Cugat, 6è amb 21 punts, podria assegurar-se la classificació per a jugar la promoció d'ascens a la Divisió d'Honor A, la màxima categoria del rugbi estatal, si guanya al Tatami RC de València, 12è i últim amb 5 punts en el grup B de la Divisió d'Honor B, aquest dissabte, 13 de febrer, a les 16 hores, a la ZEM La Guinardera.

 

Guanyar i mirar pel retrovisor

Els santcugatencs també hauran d'estar molt pendents de què faci el RC València, 7è amb 19 punts, a 2 punts del CR Sant Cugat, al camp de l'11è i penúltim amb 9 punts, el CN Poble Nou. Aquest enfrontament també es jugarà el dissabte 13 de febrer, a les 16 hores, com també ho faran l'RC Akra Bárbara Alicante (9è, amb 15 punts) i el Barbarians XV Calvià (8è amb 16 punts). El guanyador d'aquest partit també podria tenir opcions de classificació, sempre que un d'aquests dos equips, CR Sant Cugat o RC València, no guanyi el seu xoc.

Aquests 3 partits són partits ajornats i, en el cas del CR Sant Cugat correspon a la 7a jornada de lliga, que s'hauria d'haver jugat el 9 de gener.

 

Una victòria del CR Sant Cugat el situaria 4t

Si els de Dani Ripol s'imposen al Tatami RC, se situaran en la 4a posició, avançant a l'RC L'Hospitalet (5è amb 22 punts) i al Gòtics RC (4t amb 22 punts), que no tenen cap partit ajornat.

Els 6 primers classificats un cop acabi la lliga regular -només falta 1 jornada- jugaran la promoció d'ascens i el títol de lliga de la Divisió d'Honor B. D'aquestes 6 places ja hi ha 3 equips que, matemàticament, ja se l'han assegurat. Són el CR La Vila, CAU Rugby València i Fénix CR Zaragoza.

Com a equip local, el CR Sant Cugat ha guanyat, fins ara, al Gòtics RC (17-16) i al CN Poble Nou (29-15), mentre que ha perdut amb el CAU Rugby València (9-42) i el BUC (29-31).

 

El Tatami RC només ha guanyat 1 dels 9 partits de lliga, en la 1a jornada

Per la seva banda, el Tatami RC tan sols ha aconseguit guanyar 1 dels 9 partits que ha jugat el campionat. Va ser en la primera jornada de lliga, al camp del BUC (10-19). Com a equip visitant també ha perdut 4 partits, però contra els actuals 4 primers classificats: Fénix CR Zaragoza (28-6), Gòtics RC (25-22), CR La Vila (34-10) i CAU Rugby València (56-5).

 

Dani Ripol: "Estem obligats a guanyar i sortirem a donar-ho tot"

L'entrenador del CR Sant Cugat, Dani Ripol, ha assegurat que "estem obligats a guanyar si volem jugar la promoció d'ascens a la màxima categoria estatal. Sortirem a donar-ho tot. Som conscients que en aquest partit i ens hi juguem bé. L'equip està bé i hem treballat molt aquest partit amb el Tatami RC".

Per aquest encontre, el conjunt santcugatenc recupera els lesionats Froilán Olesti i Gerard Ginel.

 

El CR Sant Cugat rebrà el 3r, el Fénix CR Zaragoza, en l'última jornada, el 20 o 21 de febrer

En l'11a i última jornada de la lliga regular del grup B de la Divisió d'Honor B, el CR Sant Cugat rebrà el 20 o 21 de febrer, a la ZEM La Guinardera, el 3r classificat amb 38 punts i 1 partit ajornat, el Fénix CR Zaragoza.

TEXT: Àlex López Puig.

FOTO: SantCugatCreix.