Notícies

El Club de Rugby Sant Cugat femení ja coneix el calendari de la Divisió d'Honor B

14.11.2020

El Club de Rugby Sant Cugat femení ja coneix el calendari de la Divisió d'Honor B

CLUB DE RUGBY SANT CUGAT

El primer equip femení del Club de Rugby Sant Cugat ja coneix el calendari de competició de la Divisió d'Honor B, la categoria de plata del rugbi espanyol. En la primera jornada de lliga, el 9 i 10 de gener del 2021, les d'Albert Casorrán 'Caso' rebran l'equip que guanyi el partit entre el XV Rugby Murcia i el subcampió de la fase d'ascens, que es jugarà el 13 de desembre. En la segona jornada del campionat, les santcugatenques es desplaçaran al camp del campió de la fase d'ascens a Divisió d'Honor B, que es jugarà el cap de setmana del 28 i 29 de novembre, a Toledo.

Aquesta fase d'ascens tindrà 2 grups en què competiran el CAU Rugby València, Pingüinas Rugby Burgos, CR Toledo, Getxo Rugby, GEiEG (Girona), i el guanyador de la final autonòmica de Múrcia, encara per jugar-se, entre el CR Universitario Cartagena i el Cuder Rugby. Els equips campions de la lliga d'Andalusia, Lliga Nord Astúries/Cantàbria, lliga de Galícia i lliga d'Aragó han renunciat a disputar l'ascens a la categoria de plata femenina del rugbi estatal.

En la 3a jornada, el CR Sant Cugat rebrà el Muralla RC Lugo (Galícia), i en la 4a visitaran l'AD Ingenieros Industriales Las Rozas Rugby (Madrid). En les últimes 3 jornades de la Divisió d'Honor B les santcugatenques afrontaran els 3 partits més complicats de la categoria, rebent consecutivament el XV Hortaleza RC (Madrid) i el BUC (Barcelona Universitari Club). En la 7a i última jornada del campionat, el 13 i 14 de marc, es desplaçaran al camp del CR El Salvador (Valladolid), equip descendit de la Lliga Iberdrola.

En la tercera edició de la Divisió d'Honor Femenina B es mantindrà el seu format de competició, en una lliga regular de tots contra tots i a una sola volta.

Albert Casorrán: "L'objectiu és classificar-se per jugar la fase d'ascens"
L'entrenador del CR Sant Cugat femení, Albert Casorrán 'Caso', ha explicat que "tot i la incertesa de la situació actual de la COVID-19, l'objectiu no és altra que el de classificar-se per jugar la fase d'ascens".
Després de la lliga regular es jugarà un play-off pel títol (1r-4t i 2n-3r) a partit únic al camp de l'equip millor classificat (semifinals), el 28 de març del 2021, i una final a partit únic, també en el camp que designi la Federació Espanyola de Rugby, entre els guanyadors dels partits de l'eliminatòria de semifinals, l'11 d'abril del 2021.

El sorteig del calendari de competició de la Divisió d'Honor B s'ha fet aquest divendres, 13 de novembre.

El CR Sant Cugat, que ha jugat les tres edicions d'aquesta competició, va finalitzar 4t en la campanya 2019-2020 i no va poder afrontar les semifinals del play-off d'ascens contra l'Eibar Rugby Taldea (País Basc).

La lliga de la Divisió d'Honor Catalana, amb dates de joc, però sense calendari, està previst que comenci el cap de setmana del 12 i 13 de setembre. Les santcugatenques s'entrenen des del 17 d'agost, quan van començar la pretemporada.

TEXT: Àlex López Puig.