Notícies

El Club de Rugby Sant Cugat es classifica, per tercer any consecutiu, per jugar la fase d'ascens a Divisió d'Honor Masculina

17.01.2023

CLUB DE RUGBY SANT CUGAT

El primer equip masculí del Club de Rugby Sant Cugat s'ha classificat per jugar, per tercer any consecutiu, la fase d'ascens a Divisió d'Honor Masculina, la màxima categoria del rugbi estatal. Els de Martín García Veiga, que aquesta temporada 2022-2023 s'ha estrenat a la banqueta santcugatenca, han superat l'RC València -aleshores era 2n i ha acabat 4t amb 1 punt menys que els santcugatencs-, per un clar 19 punts a 3 i, d'aquesta manera, l'han superat en la classificació. Amb aquesta victòria i davant 250 espectadors entregats amb el seu equip, el CR Sant Cugat, que abans de jugar-se el partit era 4t i havia de guanyar per més de 7 punts, s'ha assegurat la 3a posició, l'última que dóna dret a jugar el grup d'Elit.

El CR Sant Cugat celebrant la classificació amb la part de l'afició que se situa fora del camp. FOTO: Àlex López Puig / SantCugatCreix

Els blaus-i-negres han tancat l'11a i última jornada del grup B de la Divisió d'Honor B Masculina amb un balanç de 8 victòries i 3 derrotes, acumulant 7 victòries en les últimes 8 jornades de lliga.

Els 3 equips del grup B que s'han classificat són el Fénix CR Saragossa (48 punts), l'RC L'Hospitalet (40 punts) i el CR Sant Cugat (38 punts).

Una acció del partit entre el CR Sant Cugat i l'RC València. FOTO: Àlex López Puig / SantCugatCreix

Un partit jugat amb el cap i el cor

Amb el premi que estava en joc, cap dels dos conjunts ha pres cap risc innecessari, i bona part dels primers 22 minuts de partit s'ha jugat al mig del camp, amb dos equips molt compactes. Amb tot, en algunes jugades, l'RC València ha estat imprecís en la recepció de la pilota. En el minut 22, però, ha estat el CR Sant Cugat qui ha donat un cop sobre la taula. Amb un cop de càstig d'Elié Chabut, els blaus-i-negres s'han avançat en el marcador amb un 3 a 0. En el minut 25, després d'un assaig d'Esteve Clarà, el CR Sant Cugat aconseguia ja una diferència de més de 7 punts (8-0) per assegurar-se l'última plaça de la fase d'ascens a la màxima categoria estatal. En aquesta ocasió, el xut a pals d'Elié Chabut s'ha estavellat en el pal curt i la pilota no ha entrat. En el minut 40, 3 minuts després que l'RC València generés la primera ocasió de perill, el CR Sant Cugat ha tornat a colpejar l'adversari gràcies a un error defensiu en la recepció d'un jugador valencià a pocs metres de la línia de marca, que Gerard Martínez ha aprofitat per fer un assaig, amb el corresponent 13-0. El xut a pals d'Elié Chabut tampoc ha entrat en aquesta ocasió.

Només començar la segona part, en el minut 3, Nicolás Sánchez ha aprofitat un cop de càstig per fer els únics 3 punts de l'RC València. El CR Sant Cugat, però, ha continuat dominant el partit i, en el minut 15, un cop de càstig, ara sí transformat per Elié Chabut, ha situat el marcador amb un 16-3. Un minut més tard, l'àrbitre del partit, Víctor Navarro, ha sofert rampes a les cames que ha obligat a aturar l'encontre durant uns minuts, tot i que finalment, el col·legiat ha pogut continuar xiulant el xoc. L'RC València, que tampoc ha generat perill en aquesta segona part com per fer una marca, gràcies a l'excel·lent treball d'equip del CR Sant Cugat, ha vist com en el minut 38 els blaus-i-negres sentenciaven el partit amb un cop de càstig transformat per Elié Chabut (3-19).

El CR Sant Cugat festejant la classificació amb la part de l'afició asseguda a les grades del camp. FOTO: Àlex López Puig / SantCugatCreix

Martín García Veiga: "Els jugadors senten el club com pocs. El que es viu en aquest club no és molt comú a Espanya i, això, ens marca la diferència amb la resta d'equips"

Després del partit, l'entrenador del CR Sant Cugat, Martín García Veiga, ha destacat "les ganes, la intensitat i la serietat amb què han jugat els jugadors. Hem complert el pla de partit a la perfecció". García també ha assegurat que "els jugadors senten el club com pocs. El que es viu en aquest club no és molt comú a Espanya i, això, ens marca la diferència amb la resta d'equips. Juguen literalment per aquesta samarreta". Per al tècnic, l'objectiu de l'equip en la fase d'ascens "és competir al 100% i intentar que cada jugador sigui millor".

A la fase d'ascens

En aquest grup Elit, els 9 equips classificats jugaran una lliga a una única volta, i tots els conjunts partiran amb 0 punts. Un cop finalitzi aquesta fase d'ascens, els 4 primers classificats disputaran les semifinals. El campió pujarà directament en la Divisió d'Honor i el subcampió haurà d'afrontar un play-out contra el penúltim classificat de la Divisió d'Honor, posició que ara mateix ocupa, amb tan sols 1 punt, el Grupo Intxausti Gernika RT.

Els 9 equips que s'han classificat per jugar la fase d'ascens a Divisió d'Honor:

-Grup A. 10 equips participants. 9 jornades de lliga.

1. Getxo RT: 38 punts. Balanç: 8 victòries i 1 derrota.
2. Gesalaga Okelan Zarautz KE: 35 punts. Balanç: 7 victòries, 1 empat i 1 derrota.
3. Mazabi Santander Independiente RC: 33 punts. Balanç: 7 victòries i 2 derrotes.

-Grup B. 12 equips participants. 11 jornades de lliga.

1. Fénix CR Zaragoza: 48 punts. Balanç: 10 victòries i 1 derrota.
2. RC L'Hospitalet: 40 punts. Balanç: 9 victòries i 2 derrotes.
3. CR Sant Cugat: 38 punts. Balanç: 8 victòries i 3 derrotes.

-Grup C. 12 equips participants. 11 jornades de lliga.

1. Alcobendas: 52 punts. Balanç: 11 victòries.
2. Jaen Rugby: 39 punts. Balanç: 8 victòries, 1 empat i 2 derrotes.
3. Unión Rugby Almeria Playcar: 38 punts. Balanç: 7 victòries, 2 empats i 2 derrotes.

Els jugadors, l'equip tècnic, el president i jugadors de la base en la xerrada de després del partit. FOTO: Àlex López Puig / SantCugatCreix

El calendari de la fase d'ascens a Divisió d'Honor se sortejarà el dimarts, 17 de gener, a les 12.30 hores, a la seu de la Federació Espanyola de Rugby.

El Getxo RT (4t amb 26 punts); el Mazabi Santander Independiente RC (5è, amb 21 punts); la Unión Rugby Almeria Playcar (6è, amb 20 punts); el CR Sant Cugat (8è i penúltim amb 5 punts) i l'RC L'Hospitalet (9è i últim amb 4 punts) ja van jugar la temporada passada, la 2021-2022, la fase d'ascens a la màxima categoria estatal.

TEXT i FOTOS: Àlex López Puig.