Notícies

El Club Handbol Sant Cugat perd a la pista del líder, el CH Sant Quirze, i s'allunya de la fase d'ascens a la segona màxima categoria estatal

25.04.2021

CLUB HANDBOL SANT CUGAT

El Club Handbol Sant Cugat s'allunya de les 2 primeres posicions del grup D de la Primera Nacional que donen el passi per jugar la fase d'ascens a la segona màxima categoria estatal, la Divisió d'Honor Plata. Els d'Andrei Xepkin han perdut aquest dissabte, 24 d'abril, a la tarda, a la pista del líder, el CH Sant Quirze, per un clar 34 gols a 25, amb la mateixa diferència de gols (9) que els vermell-i-negres van perdre (35-26) a les instal·lacions del 2n classificat, el CH Esplugues, el passat 25 de març en partit ajornat de la 15a jornada de lliga.

A 6 punts del 2n, quan falten 4 jornades perquè acabi la Primera Nacional

Quan ja només falten 4 jornades perquè acabi el campionat, el CH Sant Cugat es manté en la 3a posició amb 37 punts i 1 partit ajornat, a 6 punts del 2n, el CH Esplugues, amb 1 partit ajornat, i a 9 punts del primer, el CH Sant Quirze, que també té un partit ajornat.

El CH Sant Quirze, superior al CH Sant Cugat

El CH Sant Cugat ha encaixat la 5a derrota de la temporada, la 4a fora de casa, en un partit on el líder ha estat clarament superior. Els primers 10 minuts de partit han estat molt igualats, fins al 8 a 6, quan el CH Sant Quirze ha trepitjat l'accelerador per situar-se amb un 12-7 en el lluminós, amb un CH Sant Cugat que ha comès diferents pèrdues de pilota en atac. Marc Jordán, el màxim golejador del partit amb 9 gols, ha deixat de tenir protagonisme i el seu equip ho ha notat. El conjunt verd-i-vermell, fins i tot, s'ha permès el luxe d'asseure a la banqueta algun dels seus millors jugadors. El descans s'ha arribat amb el resultat de 24 gols a 19, tot i que el màxim avantatge en aquesta primera part ha estat de 7 gols, 18-11 i 19-12. En aquests primers 30 minuts de partit cal destacar l'actuació dels dos porters, el local Nil Guiteras i el visitant ÈriK Villalba, que ha substituït Joan Costa en l'equador de la primera part.

Res ha canviat en la segona part

En el segon temps les coses no han canviat i el CH Sant Quirze ha seguit sent superior. Quan només s'havien jugat 2 minuts i 7 segons, l'entrenador del conjunt vermell-i-negre -avui l'equip ha jugat amb samarreta blanca i pantalons negres-, Andrei Xepkin, ha hagut de demanar un temps mort per tornar a reordenar l'equip. El CH Sant Cugat tampoc no ha aprofitat la superioritat numèrica del fet de jugar amb un jugador més diverses vegades per exclusions (fins a 6) dels de Sant Quirze del Vallès. Fins i tot, ha arribat a perdre una pilota amb només 4 jugadors del CH Sant Quirze a la pista. Al final, victòria local, que en aquest segon període ha arribat a guanyar de 10 gols de diferència, 33-23 i 34-24, amb una brillant actuació del porter del CH Sant Quirze en el segon temps, Alejandro Sánchez Capon.

El CH Sant Cugat ha perdut amb el líder, el CH Sant Quirze. FOTO: Àlex López Puig / SantCugatCreix

Andrei Xepkin: "No m'imaginava perdre així"

Després del partit, l'entrenador del CH Sant Cugat, Andrei Xepkin, ha assegurat que "no m'imaginava perdre així. Hem tingut una de les pitjors efectivitats de cara a porteria contrària de la temporada i pèrdues de pilotes en passades fàcils. I tot això no pot passar si volem guanyar un partit d'aquest calibre. El CH Sant Quirze és el millor equip de la categoria. Ells han estat molt encertats i nosaltres no".

Andrei Xepkin: "No puc reprotxar res als meus jugadors, ni per actitud, ganes i esforç, però per guanyar un partit d'aquesta importància tenir ganes i actitud no és suficient"

Xepkin, però, també ha explicat que "no puc reprotxar res als meus jugadors, ni per actitud, ganes i esforç. L'equip ha estat al màxim, però per guanyar un partit d'aquesta importància tenir ganes i actitud no és suficient. Tenim molt difícil jugar les fases".

El partit ajornat entre el CH Sant Cugat i el CH Sant Esteve de Palautordera, el dimecres 12 de maig

El partit que el CH Sant Cugat havia de jugar a casa el passat 17 d'abril contra el CH Sant Esteve de Palautordera, corresponent a la 25a jornada de lliga, es jugarà el dimecres 12 de maig, a les 21 hores.

El pròxim rival, el BM La Roca, al Pavelló 3

En la 27a jornada de la competició, el CH Sant Cugat rebrà el BM La Roca, 5è amb 34 punts, el dissabte 1 de maig, a les 19.15 hores, al Pavelló 3 de la ZEM Rambla del Celler.

Últimes 3 jornades de lliga

En els últims 3 partits de lliga, els d'Andrei Xepkin visitaran el CH Sant Esteve Sesrovires i el CA Sabadell per cloure la temporada a Sant Cugat contra el CH Esplugues. Ara, l'objectiu dels santcugatencs és finalitzar la temporada amb la millor classificació possible, que serà, segur, la millor classificació de l'equip en la Primera Nacional.

TEXT i FOTOS: Àlex López Puig.