Notícies

El Club Handbol Sant Cugat B tornarà a competir en la Lliga Catalana amb una doble jornada el 16 i 17 de gener

30.12.2020

El Club Handbol Sant Cugat B tornarà a competir en la Lliga Catalana amb una doble jornada el 16 i 17 de gener

CLUB HANDBOL SANT CUGAT

El sénior B masculí del Club Handbol Sant Cugat tornarà a la competició de la Lliga Catalana el cap de setmana del 16 i 17 de gener. Així ho ha fet públic, a través d'un comunicat, la Federació Catalana d'Handbol, aquest dimarts 29 de desembre.
El CH Sant Cugat B jugarà a la pista de l'HC Manyanet el 16 de gener, en partit corresponent a la 7a jornada de lliga, mentre que un dia més tard, el 17, els vermell-i-negres rebran, al Pavelló 3, al conjunt barceloní, en la 14a jornada. "Serà una doble jornada davant un rival molt complicat, que aquesta temporada estrena categoria, com nosaltres", ha assenyalat Maikel Núñez, l'entrenador del CH Sant Cugat B, en declaracions a Sant Cugat Creix.

La federació catalana rep l'autorització per a reprendre el campionat

En una nota de premsa, la Federació Catalana d'Handbol ha assenyalat que "aquest mes desembre, des de la Federació Catalana d'Handbol, vam demanar autorització per a reprendre les 2 competicions sèniors de més alt rang (Lliga Catalana Sènior Masculina i Lliga Catalana Sènior Femenina), acreditant mitjançant certificat de la Federació Espanyola d'Handbol, que ambdues competicions tenen consideració de competicions estatals i que estan nomenades normativament i reglamentàriament per l'esmentada Federació Espanyola d'Handbol, com a campionat de Segona Divisió Estatal Masculina i Primera Divisió Femenina, respectivament. En data del dia d'avui (29 de desembre), hem rebut l'autorització per part de l'autoritat competent per a reprendre en principi aquestes 2 competicions séniors".

La federació catalana vol ampliar la data de finalització de la fase territorial

L'ens federatiu català també destaca que "avancem aquesta informació perquè cada equip es pugui planificar al més aviat possible davant aquesta previsió de represa d'ambdues competicions, però reiterant ara més que mai, amb la necessitat de complir amb totes les mesures i protocols sanitaris establerts (consolidació de grups estables, rentat de mans, distància interpersonal, etc.)". I també detalla que "la Federació Catalana d'Handbol està en contacte amb la federació espanyola per avaluar la possibilitat d'ampliar la data de finalització de la fase territorial d'ambdues competicions, per enquibir amb més comoditat els partits que no s'han pogut jugar fins ara degut a la pandèmia de la COVID-19. Aviat, us comunicarem com recol·locarem aquests partits no jugats en els calendaris de competició corresponents".

Maikel Núñez: "No tenim ritme competitiu i haurem de passar de 0 a 100 en 2 setmanes"

Maikel Núñez ha explicat que aquesta "no és una decisió precipitada, perquè la federació catalana ens ha avisat amb temps, però fa 2 mesos que no competim i és perillós per les lesions. No tenim ritme competitiu i haurem de passar de 0 a 100 en 2 setmanes".

Només s'han jugat 2 partits de lliga

El conjunt santcugatenc tan sols ha jugat 2 partits de lliga, corresponents a les jornades 1 i 8. El 3 d'octubre va perdre (30-33) amb l'H. Cooperativa Sant Boi, al Pavelló 3, i el 4 d'octubre va empatar (25-25) a la pista d'aquest mateix conjunt.

Els 3 primers dels 2 grups jugaran la segona fase de competició

De moment, el calendari no s'ha modificat, però caldrà veure en quines dates es juguen la resta de partits del grup A de la primera fase de la Lliga Catalana, que consta de 14 partits. Si no hi ha novetats, els 3 primers classificats dels 2 grups de la categoria jugaran la segona fase de competició, mentre que els altres 5 conjunts s'enfrontaran als altres 5 del grup B per evitar el descens a 1a Catalana. En tots dos casos s'arrosseguen els punts aconseguits amb els rivals directes. "El nostre és un equip jove, amb una mitjana d'edat de 21 anys, de la casa, competitiu i amb jugadors de qualitat. Nosaltres volem acabar la primera fase entre els 3 primers en la classificació", ha dit Núñez.

El CH Sant Cugat B reprèn els entrenaments el dilluns 4 de gener

El conjunt que preparen Maikel Núñez i Marc González reprendran els entrenaments el dilluns 4 de gener, després d'entrenar per últim cop el 21 de desembre.

TEXT: Àlex López Puig.

FOTO: @adnaphi_ph.