Notícies

El CH Sant Cugat perd amb el CH Esplugues en la segona meitat en un partit clau i s'allunya de la fase d'ascens a la segona màxima categoria de l'handbol estatal

26.03.2021

CLUB HANDBOL SANT CUGAT

El Club Handbol Sant Cugat ha fet un pas enrere en el seu objectiu de lluitar per classificar-se per a jugar la fase d'ascens a Divisió d'Honor Plata, la segona màxima categoria de l'handbol estatal. Els vermell-i-negres, 3rs en el grup D de la Primera Estatal, han perdut (35-26) a la pista del 2n classificat, el Finestrelles Shopping Centre Club Handbol Esplugues, que ara supera els santcugatencs en 4 punts i, a més, té un partit ajornat a la pista del CH Sant Esteve de Palautordera, 7è a la taula, el dijous 29 d'abril, a les 21.30 hores. Aquest transcendental partit s'ha jugat aquest dijous, 25 de març, a la nit, al Complex Esportiu Municipal Les Moreres d'Esplugues de Llobregat, en partit corresponent a la 15a jornada, que s'hauria d'haver disputat el 30 de gener.

El CH Sant Cugat és a 4 punts del CH Esplugues i a 7 punts del líder, el CH Sant Quirze

Quan falten 8 jornades (16 punts en joc) perquè acabi la lliga regular, el CH Sant Cugat continua 3r amb 33 punts, però ara a 4 punts del CH Esplugues (37 punts) i a 7 punts del líder, el CH Sant Quirze (40 punts). Així que, en aquests moments, CH Sant Quirze i CH Esplugues serien els 2 equips que jugarien la fase d'ascens.

El CH Sant Cugat, un dels pitjors moments de la temporada

El CH Sant Cugat ha evidenciat davant el CH Esplugues que travessa un dels pitjors moments de la temporada, ja que dels últims 7 partits de lliga n'ha guanyat 4, n'ha empatat 1 i n'han perdut 2. En la darrera jornada, el 20 de març, els santcugatencs van empatar (27-27) a la pista de l'OAR Gràcia de Sabadell, 12è de 16 equips.

Per continuar amb opcions de disputar la promoció d'ascens, el CH Sant Cugat estava obligat a guanyar al CH Esplugues que, amb la d'avui -per dijous- ja acumula 9 victòries consecutives en el campionat. Era un partit clau pel desenllaç final de la lliga. Els d'Andrei Xepkin i Maikel Núñez han perdut davant l'adversari que encaixa menys gols en la lliga, amb 520 gols, i no han fet valer el fet que són el conjunt que fa més gols de la lliga, amb 679 gols (abans del partit eren 3rs).

Quarta derrota en la competició

Els vermell-i-negres han perdut el quart partit de lliga -també amb 15 victòries i 3 empats- en la segona meitat del partit on en cap moment ha semblat que podien capgirar el signe del partit. En els primers 5 minuts de l'enfrontament, els santcugatencs s'han posat per davant en el lluminós (2-3), però en el minut 10 el CH Esplugues ja havia agafat les regnes del partit. Els 20 minuts restants del primer període han estat molt igualats i amb un ritme de joc alt, amb una bona actuació del porter vermell-i-negre Joan Costa, amb 6 aturades de mèrit i, fins i tot, un gol. En l'última jugada de la primera meitat (16-15), el CH Sant Cugat ha pogut empatar l'encontre, però ni tan sols ha arribat a xutar a porteria contrària.

El CH Esplugues, molt millor que el CH Sant Cugat en la segona part

En el segon temps, tot i empatar a 16 gols, els de Xepkin han estat penalitzats amb 2 minuts d'exclusió gairebé seguits de Guillem Correro i Bernat Abadal, fet que ha provocat que els santcugatencs haguessin de jugar amb tan sols 4 jugadors de pista. Amb el 20-17, el porter Pol Giralt ha sortit a parar un penal a Uri Cortés, s'ha quedat a la pista i ha ofert un recital d'aturades que ha conduït al seu equip cap a la victòria. El CH Sant Cugat no ha sabut reaccionar i en molts moments se l'ha vist estancat, amb falta d'idees en les accions d'atac. Quan faltaven 10 minuts per acabar el partit, el conjunt del Baix Llobregat s'ha situat amb un 25-20 difícil d'aturar. És més, el CH Esplugues ha anat a més i s'ha acabat imposant amb un clar 35 gols a 26, màxima avantatge del partit (també 33-24 i 34-25). En els últims minuts de partit, el cos tècnic santcugatenc ha substituït el porter Joan Costa per Joan Ramírez, però ja era massa tard per buscar qualsevol mena de reacció.

Andrei Xepkin: "El CH Esplugues ha estat millor que nosaltres"

Després del partit, l'entrenador del CH Sant Cugat, Andrei Xepkin, ha reconegut, en declaracions a Sant Cugat Creix, la superioritat del rival: "El CH Esplugues ha estat millor que nosaltres. Ens ha penalitzat molt la nostra poca efectivitat de cara a porteria contrària, hem fallat moltíssim. Però, una vegada més, hem estat un equip i hem lluitat. En actitud, no tinc res a dir a l'equip". Quan a les poques possibilitats de classificar-se per jugar la promoció d'ascens, Xepkin ha explicat que "hem d'intentar guanyar tots els partits que queden. La diferència -4 punts i 1 partit ajornat- és important, però queden 8 partits i lluitarem fins al final. Matemàticament, encara ens podem classificar".

Álvaro Polo: "Era un partit molt important. Aquests 2 punts són vitals i, sobretot, el goal avegare particular de 9 gols"

El tècnic del CH Esplugues, Álvaro Polo, ha analitzat el partit i les conseqüències d'haver-lo guanyat. "Ha estat una primera part molt igualada. En la segona hem jugat amb menys nervis i el nostre porter ha estat molt bé. Era un partit molt important. Aquests 2 punts són vitals i, sobretot, el goal avegare particular. Amb 9 gols a dalt ens dóna una mica de marge pel partit de tornada. El CH Sant Cugat és un gran equip que potser no falla fins d'aquí a final de temporada".

Sense Marc Jordan, Marc Aballí, Aleix Vaz, Arnau Domingo i Mikel Rubiño

El partit entre el Finestrelles Shopping Centre Club Handbol Esplugues i el CH Sant Cugat s'ha jugat sense públic a les grades i els santcugatencs no han pogut comptar amb fins a 5 jugadors lesionats: Marc Jordan, Marc Aballí, Aleix Vaz, Arnau Domingo i Mikel Rubiño, aquest últim baixa de llarga durada.

Per segona vegada aquesta temporada, el CH Sant Cugat jugarà 3 partits en només 8 dies

En tan sols 8 dies, i per segona vegada ja aquesta temporada 2020-2021, el CH Sant Cugat haurà d'afrontar 3 partits. Després de jugar a Esplugues de Llobregat, els d'Andrei Xepkin i Maikel Núñez rebran el 9è classificat amb 19 punts, el Club Joventut Handbol Mataró, el dissabte 27 de març, a les 19.15 hores, al Pavelló 3 de la ZEM Rambla del Celler, en la 23a jornada. En aquest partit ja podrà haver-hi públic a les grades del Pavelló 3, amb un màxim de 150 persones.

Andrei Xepkin: "Volem guanyar el Club Joventut Handbol Mataró per dedicar la victòria a la nostra afició, que per primera vegada ens podrà veure en directe al Pavelló 3"

Andrei Xepkin ha assegurat que, contra el Club Joventut Handbol Mataró, "sortirem a guanyar. Els hi volem dedicar la victòria a la nostra afició, que per primera vegada ens podrà veure en directe al Pavelló 3. El Club Joventut Handbol Mataró és un equip que ha anat de menys a més, ha empatat contra el CH Sant Quirze, és un equip veterà que fa molts anys que juguen junts i saben a què juguen. Un equip que ara està bé".

TEXT i FOTOS: Àlex López Puig.