Notícies

EL MEETING EUROPEU ETHICS4SPORTS DE MODENA TANCA AMB LA CONFERÈNCIA "EDUCADORS O ENTRENADOR? ROLS ANTICS EN UNA SOCIETAT EN EVOLUCIÓ"

12.04.2018

EL MEETING EUROPEU ETHICS4SPORTS DE MODENA TANCA AMB LA CONFERÈNCIA "EDUCADORS O ENTRENADOR? ROLS ANTICS EN UNA SOCIETAT EN EVOLUCIÓ"

Carta ètica

La trobada del consorci Ethics4Sports europeu de tres dies va acabar ahir a Mòdena, amb la conferència "Educador o entrenador? Rols antics en una societat en evolució ", celebrada a la Facultat de Dret de la Universitat de Mòdena i Reggio Emilia.

Desde dilluns 9 al dimecres 11 d'abril, de fet, l'Escola Anderlini voleibol a Mòdena va rebre a la delegació de catorze persones d'Espanya, Gran Bretanya, França i Alemanya amb motiu de la trobada trimestral de l'Ethics4Sports europeu. La reunió es va dur a terme per tal d'analitzar els resultats obtinguts en el projecte de dos anys, co-finançat pel Programa Erasmus + Unió Europea.

Els tres dies van acabar, amb la conferència oberta titulada "Educador o entrenador? Antics rols en una societat en evolució ", a la qual van assistir més de 90 assistents molts d'ells vinculats al món de les associacions esportives. Els convidats del món acadèmic i esportiu van ser els protagonistes de l'esdeveniment::

John Williams, professor de Sociologia i Director de la Unitat per a la Diversitat, Inclusió i Participació Comunitària de la Universitat de Leicester presentar el Manual de Ethics4Sports, un manual de bones pràctiques relacionades amb l'ètica esportiva i el joc net, fent una revisió d'alguns casos sorprenents als mitjans sobre l'esport professional i el seu impacte sobre les activitats bàsiques.

Susanna Pietralunga, professora de criminologia del departament d'Educació i Ciències Humanes de la Universitat de Mòdena i Reggio Emilia va presentar les dades de les investigacions empíriques dutes a terme sobre la ciutat de Maranello titulat "Investigació Criminològica, Joventut i Esports: indicacions per a la promoció del benestar i de la prevenció de malestar juvenil ".

La intervenció de la professora Pietralunga ha estat complementada per Mariaelena Milillo, regidora de Polítiques de Joventut de Maranello, que va aportar un testimoni de primera ma pel que fa l'impuls de l'administració municipal.

Finalment Andrea Zorzi i Manuela Llum van comptar algunes experiències personals pel que fa als rols d'entrenador / educador i esportista, la gestió de remarcar la importància de ser exemple de comportament per a les generacions més joves i van exposar algunes questions importants sobre el món dels esports d'alt nivell i com això també pot afectar les polítiques esportives.

L'Scola Palavollo Anderlini va donar les gràcies a la Universitat de Mòdena i Reggio Emilia, representat per Massimo Milani, director general d'Esport Universitari, la disponibilitat i el suport a l'organització d'aquest meeting europeu de tres dies tan exigent, i per cedir els espais universitaris per a les reunions i conferències.

 

L'Escola de Voleibol també va agrair a tots els socis de l'esdeveniment, a la ciutat de Mòdena i Maranello, el Comitè Territorial FIPAV de Mòdena, Mòdena CSI i l'Associació de Criminologia italiana. Finalment, un gran agraïment als hostes del projecte Ethics4Sports pel gran treball realitzat en suport de la divulgació, incloent, ètica esportiva científiques.

Font: Scuola Palavollo Anderlini - Ethics4Sports

Aquí podeu trobar totes les imatges de l'esdeveniment "Educador o entrenador".

• Panel Event https://www.flickr.com/photos/139984805@N07/albums/72157695567677225/with/40695171694/
• Meeting https://www.flickr.com/photos/139984805@N07/albums/72157694836189814
Article http://www.scuoladipallavolo.it/ethics4sports-chiude-la-tre-giorni-europea-a-modena-con-zorzi-e-leggeri/