Notícies

EL FUTUR DE L'ETHICS4SPORTS A SANT CUGAT 

19.01.2018

EL FUTUR DE L'ETHICS4SPORTS A SANT CUGAT 

Carta ètica

Uns 40 assistents, amb presència del Regidor d'Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat Eloi Rovira i representants de les directives de les 14 entitats adherides a l'Ethics4Sports, es van reunir ahir a l'Hotel Sant Cugat. Per part de SantCugatCreix es va informar de l'evolució al projecte que han aportat la Universitat de Rennes (França) amb la metodologia d'avaluació dissenyada i que ja s'aplicarà aquesta temporada 17/18 al programa E4S a Sant Cugat, aquesta metodologia ha estat desenvolupada per l'equip del departament de Sociologia de l'Esport liderat per la professora Genevieve Cabagno.

 Per altra banda també es va fer incidència en l'estudi de recerca que l'altra de les universitats que treballen en el projecte E4S ha fet: el HANDBOOK ON FAIRNESS & ETHICAL BEHAVIOUR. BEST PRACTICE IN SPORT IN EUROPE. Aquest estudi es una mirada a les millors practiques europees i ha estat liderat per el professor John Williams, responsable de l'escola de Sociologia i Comunicació, Diversitat, inclusió de la Universitat de Leicester (UK). En John es un dels estudiosos de l'esport mes reconeguts a UK amb recerca sobre molts disciplines al mes alt nivell. En aquest estudi de bones practiques europees cita al programa que desenvolupem a Sant Cugat com a "Potser un dels programes existents més sofisticats per al seguiment de models individuals d’ètica en el context esportiu local d'Europa"

 El FUTUR DE l'E4S a SANT CUGAT

La reunió va servir també per visualitzar el final de l'etapa de desenvolupament que ha fet SantCugatCreix. El projecte es va iniciar al 2013, i va servir també per que els anys 2016 i 2017 amb l'Erasmus pogués agafar una dimensió tant a la ciutat com des de el punt de vista europeu, i culminarà aquest mes de juny amb la cloenda que es farà a Sant Cugat.

L'Albert Salarich, en nom de SantCugatCreix, va posar tota aquesta feina que ha desenvolupat l'associació en aquest projecte a disposició de la ciutat, i serà ara la ciutat des de l'Ajuntament i les entitats interessades amb la seva participació els que hauran d'impulsar-lo a la ciutat en aquesta nova fase d'implantació.

 El regidor d'esports de l'Ajuntament de Sant Cugat va recollir aquest testimoni, agraint tota aquesta feina feta fins ara per part de tots els participants, i manifestant la voluntat de seguir impulsant des de l'ajuntament en el futur aquest programa de divulgació, seguiment i avaluació de valors en l'esport, incorporant-lo en la política municipal de l'ajuntament. Un programa que esta reforçat per la tasca feta per les universitats europees que participen en aquest projecte.

 També va anunciar l'Eloi Rovira la intenció per part de l'Ajuntament de Sant Cugat de trobar els mecanismes que permetin valorar l'esforç que han fet les entitats que participen activament en aquest programa i que aquest esforç pugui tenir un retorn que signifiqui un incentiu per a aquestes entitats. El programa segueix i seguirà obert a totes aquelles entitats que s'hi vulguin adherir.