Notícies

Carlos Esteban, de l'Atlètic Junior FC, penja les botes després de 30 anys jugant a futbol i marcant 200 gols

17.05.2021

Carlos Esteban, de l'Atlètic Junior FC, penja les botes després de 30 anys jugant a futbol i marcant 200 gols

JUNIOR FC

Després de 30 anys marcant uns 200 gols, Carlos Esteban, un dels davanters centres de referència del futbol català amateur, ha decidit penjar les botes. Ho ha fet aquest diumenge, 16 de maig, al matí, amb l'Atlètic Junior FC, el que ha estat el seu equip les últimes 3 temporades. Esteban, de 35 anys, s'ha acomiadat amb una victòria (2-1), al Junior FC, contra la UD Marianao Poblet. Quan Esteban ha estat substituït en el minut 80, ambdós equips li han fet un passadís, on al final l'esperava la seva dona i les seves dues filles. "Els companys d'equip de l'Atlètic Junior FC i el Junior FC han tingut un detall molt bonic amb mi i la meva família", ha subratllat un jugador que, ara mateix, és "en un núvol, ple de sentiments i emocions".

 

Els jugadors del Junior FC van mantejar Carlos Esteban. FOTO: Toni Arnaus / Atlètic Junior FC.

 

Carlos Esteban: "Per qüestions laborals, fa 10 anys que no puc entrenar amb els equips i he d'agrair als companys i als entrenadors que m'hagin deixat jugar"

El davanter centre ha explicat a SantCugatCreix que "després de jugar a futbol els últims 30 anys, la decisió no ha estat fàcil, però era el moment de deixar-ho. Tinc 35 anys i, per qüestions laborals, fa 10 anys que no puc entrenar amb els equips que he jugat. En aquest sentit, he d'agrair als companys d'equip i als entrenadors que, tot i no entrenar amb ells, m'hagin deixat jugar. Durant aquest període, he hagut d'entrenar tot sol". El rubinenc ha assegurat que "el futbol m'ho ha donat tot i estic molt agraït. He estat un afortunat".Carlos Esteban: "El Junior FC és un club que forma persones i esportistes, on els valors són molt importants, fet que no passa a molts altres clubs de futbol"

Marxa de l'Atlètic Junior FC "molt content i agraït pel tracte que sempre he rebut jo i la meva família. No vaig conèixer el Junior FC fins que els primers equips de futbol del Junior FC i l'Athletic Rubí es van fusionar. I va ser una grata sorpresa. És un club que forma persones i esportistes, on els valors són molt importants, fet que no passa a molts altres clubs de futbol".

 

L'Atlètic Junior FC i la UD Marianao Poblet li van fer el passadís a Carlos Esteban quan va ser substituït. FOTO: Toni Arnaus / Atlètic Junior FC.


Ha jugat en 9 clubs i en la selecció catalana amateur

Carlos Esteban García ha defensat fins a 9 samarretes diferents. A banda de jugar les últimes 3 campanyes a l'Atlètic Junior FC, també ha estat en els 4 clubs de Rubí: UE Rubí, CE Olímpic Can Fatjó, CF Juventud 25 de Septiembre i CF Athletic Rubí (el primer equip es va fusionar amb el Junior FC, el que ara és l'Atletic Junior FC). També ho ha fet en 3 entitats de Terrassa, al CP San Cristóbal, la UD San Lorenzo i la Peña San Pedro, i al FC Martinenc, de Barcelona. També va estar convocat amb la selecció catalana amateur en dos partits amistosos.


2 temporades a 3a Divisió, 5 ascensos i màxim golejador de Preferent, 2a i 3a Catalana

Ha arribat a jugar 2 temporades a 3a Divisió, en dues campanyes diferents amb la UE Rubí. Ha aconseguit fins a 4 ascensos a Primera Catalana, amb el CE Olímpic Can Fatjó, el CF Juventud 25 de Septiembre (2 ascensos consecutius, de 3a a 1a Catalana), el CP Cristóbal i la Peña San Pedro. En diferents campanyes, ha estat el màxim golejador de Preferent, 2a i 3a Catalana.

 

Carlos Esteban ha jugat a l'Atlètic Junior FC les últimes 3 temporades. FOTO: Toni Arnaus / Atlètic Junior FC.

El pitjor que ha viscut són les diferents lesions que ha patit al llarg de la seva carrera esportiva. "Van ser molt fumudes", assegura.Els primers passos, als 5 anys a la UE Rubí

Va començar a jugar als 5 anys a la UE Rubí -el seu pare jugava en aquest club-, i en el futbol base va competir amb el RCD Espanyol (3 temporades, en les categories aleví i infantil), el CE Mercantil (5) i el CF Damm (1).Jugarà amb l'equip de veterans del CE Olímpic Can Fatjó i assessorarà els davanters del futbol base del Junior FC

Ara mateix, a banda de jugar amb l'equip de veterans del CE Olímpic Can Fatjó i fer sessions d'assessorament als davanters del futbol base del Junior FC, Carlos Esteban no té previst seguir vinculat al món del futbol. "Ara mateix no em plantejo ni fer d'entrenador ni ser directiu. Vull dedicar-me a la família", afirma.

 

TEXT: Àlex López Puig.

FOTO: Toni Arnaus / Atlètic Junior FC.