Notícies

COMUNICAT SANT CUGAT CREIX SOBRE EL PROCÉS OBERT PER A LA DISTRIBUCIÓ ESPAIS D'ÚS ESPORTIU

09.07.2020

COMUNICAT SANT CUGAT CREIX SOBRE EL PROCÉS OBERT PER A LA DISTRIBUCIÓ ESPAIS D'ÚS ESPORTIU

COMUNICATS CREIX

Des de la nostra associació valorem molt positivament que des de l'àmbit de govern municipal en materia esportiva es comencin a veure accions que tenen la intenció de millora del nostre esport a Sant Cugat

Malgrat aquest sentir altament esperançador, no podem estar de comunicar la nostra preocupació de com s’ha obert l’anomenat "Procés Participatiu".

Volem manifestar:

- Som molt conscients de la dificultat de gestionar una ciutat tan diversa en enfocs esportius i entitats i que totes les iniciatives enfocades a cohesionar les diferents realitats son positives.

- Lamentem que la informació rebuda sobre el procés engegat no ens hagi arribar de forma directa a la nostra associació, pensem que podríem haver afegit un enfoc més global i de consens.

- En una comunitat esportiva tant activa com la nostra, es normal que succeeixin canvis sobtats, que s'han de poder treballar desde el coneixement i la proximitat dels implicats.No creiem que aquestes situacions s'haguin de treballar des de fora.
La mateixa àrea d'esports n'és o ha de ser-ne plenament capaç, per tant, pensem inadequada la dedicació de recursos públics cap una empresa per a fer un treball de consultoria a Sant Cugat d’un tema que requereix diàleg proper i intern.

- El objectius que es buscàven, creiem, requereixen d'un treball previ quant a directrius per part de l'equip de govern i acordat amb el sector esportiu, sobre quina és la direcció que ha de prendre el model esportiu de Sant Cugat en el futur, un Pla Estratègic de l’Esport

- Creiem també, que part dels criteris emprats en aquest treball es corresponen a una revisió del sistema formatiu/esportiu de la nostra ciutat i que s’hauria de fer de totes les entitats, totes, independentment d'on facin la seva activitat.
Intentar obtenir consens amb una part de les entitats pel sol fet en comú d’usar instal·lacions cobertes, es generar el que no es vol, diferències i desigualtats.

 

Donat tot l’expressat i veient que del total de clubs participants en aquest treball no s’ha pogut obtenir consens total, demanem:

- Que l'àrea d’esport es reuneixi amb les parts directament implicades en la posible situació a solucionar.

- Que s’obri un procés de definició del "Model Esportiu de Sant Cugat", ja sigui revisant el Pla estratègic que es va redactar el 2017 finançat també per la clutat i mirar d’adaptar-lo al moment actual.