Notícies

Ascens històric del segon equip masculí del PHC Sant Cugat a Nacional Catalana, la màxima categoria de l'hoquei sobre patins català

17.05.2022

Ascens històric del segon equip masculí del PHC Sant Cugat a Nacional Catalana, la màxima categoria de l'hoquei sobre patins català

PATI HOQUEI CLUB SANT CUGAT

Amb l'ascens del sénior B masculí del Patí Hoquei Club Sant Cugat de 1a Catalana a Nacional Catalana, l'entitat que presideix Raimon Casas ha aconseguit fins a 3 ascensos -tots en l'àrea masculina- aquesta temporada 2021-222. Després que el primer equip hagi obtingut pujar a l'OK Lliga i que el sénior C hagi recuperat la 2a Catalana, el PHC Sant Cugat B és nou equip de Nacional Catalana, la máxima categoria de l'hoquei sobre patins català.

El PHC Sant Cugat, 1 dels 3 clubs de Catalunya amb 1 equip a l'OK Lliga Femenina i Masculina

A més, en aquesta campanya històrica, el PHC Sant Cugat també ha assolit que el pròxim curs 2022-2023, per primera vegada en els seus 55 anys d'història, l'entitat tingui els primers equips femení i masculí en la màxima categoria estatal, l'OK Lliga. A més, per si tot això fóra poc, el PHC Sant Cugat es convertirà en 1 dels 3 únics clubs catalans que la pròxima temporada gaudirà d'1 equip en l'OK Lliga Iberdrola i 1 a la Parlem OK LLiga. Els altres seran el Deportivo Liceo i el CP Voltregà, si finalment manté la categoria (està disputant l'eliminatòria play-off 9 i 10 per evitar el descens en la Parlem OK LLiga).

Ascens històric del segon equip masculí a Nacional Catalana

Mai un sénior B masculí del PHC Sant Cugat havia militat a Nacional Catalana, la màxima categoria de l'hoquei sobre patins a Catalunya. I el conjunt que entrena Borja Ferrer ho ha aconseguit aquest diumenge, 15 de maig. En 1 de les 2 eliminatòries d'ascens de 1a Catalana a Nacional Catalana, que s'han jugat aquest cap de setmana del 14 i 15 de maig al Pavelló Municipal de la Seu d'Urgell, el PHC Sant Cugat n'ha estat el campió. En el partit de dissabte, els vermell-i-negre han superat (3-6) el Club Vilassar Hoquei i han pogut jugar el definitiu partit contra l'HC Sentmenat, a qui han derrotat per 4 gols a 3.

 

El PHC Sant Cugat B celebrant l'ascens a Nacional Catalana. FOTO: PHC Sant Cugat.

 

Campions de la 1a fase

El PHC Sant Cugat B va ser el millor dels 8 equips participants del grup 2 B -amb un total de 4 grups i 33 equips- en una 1a fase de 14 jornades, entre el 25 de setembre i el 5 de febrer.

Ja en la 2a fase, els santcugatencs van acabar 5ns del Grup B1, després de 8 jornades de competició, del 26 de febrer a l'1 de maig. Com a campió d'aquesta fase d'ascens, l'HC Lleidanet Alpicat B va assolir l'ascens a Nacional Catalana, mentre que el PHC Sant Cugat ha hagut de jugar 1 de les 2 eliminatòries d'ascens de 1a Catalana a Nacional Catalana.

Borja Ferrer: "Hem fet un cap de setmana espectacular. És un ascens històric, molt important pel club"

L'entrenador-jugador del PHC Sant Cugat B, Borja Ferrer, també 2n entrenador del primer equip masculí, ha assegurat que "hem fet un cap de setmana espectacular. És un ascens històric, molt important pel club". Ferrer detalla que "a principi de temporada els jugadors i jo ens vam fixar l'objectiu de pujar, un repte ambiciós i amb un punt de bogeria. I a mesura que anaven passant les jornades, malgrat moments difícils, ens ho anàvem creient". Per a Ferrer, que penjarà els patins, "hem construït un bon equip, amb jugadors que gairebé no entrenàvem mai junts, dels tres séniors i juniors i juvenils".

A la Nacional Catalana, el PHC Sant Cugat B competirán amb els filials de clubs de prestigi com el CE Noia, el CP Voltregà, el Reus Deportiu, l'Igualada HC o el CP Manlleu. Borja Ferrer té clar que l'objectiu "ha de ser la permanència. Som un equip amb talent i ganes".

Els protagonistes de l'ascens

L'equip del PHC Sant Cugat B ha estat integrat pels porters Pol Susach, Gerard Hernánez i Max Rodríguez, I els jugadors Marc Just, Arnau Añols, Lucas Vicen, Pol Masdeu, Marc Dalmases, Jofre Vila, Gerard Garcés, Marc Xicola i Borja Ferrer, entrenador-jugador.

 

TEXT: Àlex López Puig.

FOTO: PHC Sant Cugat.