Notícies

108 projectes europeus de coneixement esportiu a Catalunya des del 2014!

07.07.2022

108 projectes europeus de coneixement esportiu a Catalunya des del 2014!

SPORTBOARD

En el decurs de la jornada 'Esport i Coneixement Català a Europa', amb èxit organitzatiu i participatiu, que ha organitzat SantCugatCreix aquest dilluns, 4 de juliol, a l'auditori d'Esade Creapolis de Sant Cugat, s'ha desenvolupat una interessant taula rodona 'Esport català a Europa. Juguem a casa', amb representants i experts catalans de consorcis europeus de projectes de coneixement esportiu.

Hi han participat Blanca Nualart, responsable en matèria de gènere i programes esportius transversals del Consell Català de l'Esport de la Generalitat de Catalunya; Jordi Escribà, soci directiu de B Link; Albert Busquets, gerent del Club Natació Banyoles; i Mauri Benito, president de SantCugatCreix.

Blanca Nualart: "Demostra que som una gran potència esportiva. L'empenta de tots ens situa en el mapa europeu"

Blanca Nualart ha iniciat la seva intervenció felicitant SantCugatCreix "per ser un referent" en projectes europeus i pel seu treball amb "rigorositat". Nualart ha assenyalat que "des de l'any 2014, a Catalunya s'han fet 108 projectes europeus, el que demostra que som una gran potència esportiva. L'empenta de tots, clubs, associacions, universitats, administracions, ajuntaments, federacions esportives i consells esportius, entre altres, ens situa en el mapa europeu". Nualart ha destacat, també, com a novetat, "l'entrada d'empreses privades".

Blanca Nualart en la jornada 'Esport i Coneixement Català a Europa'. FOTO: SantCugatCreix.

 

La Generalitat ofereix ajuts econòmics i organitza sessions informatives

La representant del Consell Català de l'Esport ha informat que des de la Generalitat de Catalunya es dona ajuts econòmics i organitza sessions informatives per a poder accedir a programes europeus.

Albert Busquets, per la seva banda, ha animat als clubs esportius a endinsar-se en aquest món de formació i coneixement: "Per accedir-hi -als fons europeus-, sembla que la barrera sigui alta. Pel Club Natació Banyoles o per SantCugatCreix ens semblava molt lluny, però aquí estem, ja amb alguns anys d'experiència. Animo als clubs a què perdin la por, que facin aquest salt i que portin els clubs més enllà del seu dia a dia", ha explicat.

Jordi Escribà ha avançat que "s'estan introduint noves àrees de treball, com la digitalització, el canvi climàtic i la sostenibilitat, entre altres".

Mauri Benito ha afirmat que, amb els projectes europeus, "la marca SantCugatCreix s'ha posicionat a un alt nivell. D'aquests 108 programes, SantCugatCreix és un 4%".

Mauri Benito, president de SantCugatCreix. FOTO: SantCugatCreix.

 

En 8 anys, 4 programes europeus

En els 8 anys d'existència de SantCugatCreix, ja s'ha projectat a Europa amb 4 programes: l'Ethics For Sports (E4S), l'Scores, l'Sportboard i el Sonar Injuries. Així, amb l'adjudicació dels dos últims programes europeus, l'Sportboard i el Sonar Injuries, SantCugatCreix mostra el seu compromís amb l'esport de Sant Cugat, amb la formació i l'esport de base.

SantCugatCreix està integrat per 6 clubs esportius de Sant Cugat. Són Patí Hoquei Club Sant Cugat, Club Voleibol Sant Cugat, Club de Rugby Sant Cugat, Junior FC, Club Handbol Sant Cugat i Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat.

TEXT: Àlex López Puig.
FOTOS: SantCugatCreix.